02/19/13 04:30
(http://socialevo.net/)

SocialEvo в кухнята на UniCredit Bulbank

SocialEvo в кухнята на UniCredit Bulbank

В деня на виното и влюбените, 14 февруари, SocialEvo бе на гости на една от най-големите банки, играещи на финансовия пазар в България – UniCredit Bulbank.

Посрещна ни Георги Грънчаров – един от експертите по социални комуникации.  Изненадите започнаха още в асансьора със закачливо табло, на което всеки може да остави посланието си. Неголяма стаичка със сплотен екип от седем души. И тази красива гледка на леко облачната София. А на масичката куп шоколадови бонбони и от онези позабравени гумени червеи, които си купувахме от лавката в училище. Противно на схващането за банковия служител тук хората се смеят на глас. Шегуват се, тичат презглава и скачат от задача в задача, като всеки успява да отдели по няколко минути, за да ни разкаже какво се случва зад бюрото му.

Виртуалното присъствие на такава корпорация с над 4000 служители само в пределите на България е не просто препоръчително, а задължително. Основните канали предоставят възможност за бърз филтър на актуалната информация и все по-удобната и избирана от клиентите онлайн комуникация.

Контактът с неконвенционалните медии е ежедневен. Тънкостите при съобщаването на новина, детайлите, маниерът на споделяне на информация, ограничаването на рекламните съобщения. Тези фактори определят не само нагласите на клиентите и публиката, но и трептенето на сърцето на банката – нейните служители. А крайната цел – прозрачност и качествена информираност.

Организацията на събития е друга част от ежедневната програма на PR отдела. Разделени на вътрешни и външни, събитията са направлявани от Диляна Стоянова – мениджър „Спонсорства и събития“. Разговори по уреждане на кетъринг, перфектна локация, свежа концепция и милион дребни детайли – това е рецептата за едно успешно събитие. А то е благоприятна среда както за забавление, така и за ефективен нетуъркинг.

И тук, както при всяка голяма организация, съществува политика на благотворителността. Бранд мениджъра Людмил Каравасилев ни разказа повече за инициативата, даваща шанс на млади таланти да представят творчеството и концепциите си пред широката публика, преди да са влезли в други частни галерии.

От изключително приятното ни гостуване в PR отдела на банката най-силно впечатление ми направи една думичка, която активно присъства в речника на всеки един от специалистите – комуникация. Тя, ефективно подкрепена с екипна работа и постоянен личен стремеж към самоусъвършенстване, дава резултатите, заради които всеки един от служителите се прибира доволен вкъщи, а клиентите спят спокойно, защото знаят, че парите им са в сигурни ръце.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване