02/19/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Twitter разказват за мобилните си потребители във Великобритания

Twitter разказват за мобилните си потребители във Великобритания

Twitter разказват за мобилните си потребители във Великобритания

Twitter се ражда като идея да направи възможно лесното изпращане на едно и също кратко съобщение (SMS) до група от хора. Днес Twitter не е просто начин да изпращаш съобщения, а пълноценно средство за комуникация и източник на информация, при това в реално време. Интересно е обаче какво е поведението на потребителите на тази социална мрежа с мобилно потекло. Twitter публикуваха резултатите от изследване, проведено съвместно с Compete. Негов обект са Twitter-джиите във Великобритания – цели 10 милиона на брой.

Оказва се, че 80% от тях са в Twitter от мобилно устройство. Със смартфон в ръка вече не е нужно да изпращаш кратко съобщение – можеш да използваш безплатните услуги на социалната мрежа, за да достигнеш до всичките си приятели в нея навсякъде и по всяко време.
 За всеки четвърти Twitter е полезен инструмент и по време на пазаруването – дали помага при избора на продукти, или спасява от скуката е тема на друг разговор.

Всеки трети не забравя за социалната мрежа и по време на социални контакти. Признавам, че и на мен ми се е случвало, но е леко неуважително към другата страна. Освен ако не е належащо, разбира се – например някой е задал важен въпрос на корпоративния акаунт. Всъщност 67% от мобилните потребители на Twitter във Великобритания следват корпоративни профили в социалната мрежа. 50% дори разчитат на Twitter за директна връзка с компанията, когато имат въпрос или нужда от съдействие.

Но вижте инфографиката с резултатите от проучването. Можете да си я свалите цялата тук.

Twitter разказват за мобилните си потребители във Великобритания

Инфографика: Twitter

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване