02/22/13 08:07
(http://www.azcheta.com/)

„Наташа” на Нора Робъртс

Наташа – една не много нова книжка – отпечатана на американския пазар през далечната 1990 г., а на бълраския малко по-скоро – през 2003 г., е сравнително кратка – едва 220 стр. Всеки уважаващ себе си фен на творчеството на Робъртс ще разбере обаче, че в нея има не само стандартната любовна закачка, а и нещо тъмно и загадъчно, което определено трябва да се открие за главната героиня.

Тук ние ще се запознаем с американския композитор Спенс Кимбъл и прекрасната рускиня с цигански корени Наташа, за която музиката е нещо повече от тонове и ноти. Малката подробност е, че Наташа държи магазин за детски играчки в града. Именно там се получава и спойката между Спенс и Наташа, която се оказва малката, непринудена и изключетлно сладка дъщеря на Кимбъл – Фреди. Разбира се, за всеки, който е чел дори една книга на Робъртс, ще стане ясно, че след запознанството на гавните герои се започва стандартната игра на гоненица от страна на мъжа и криеница в лицето на жената.

Нора не пропуска да ни запознае с немалкото семейство на Наташа, което се оказва един странен, но много приятен коктейл от хора, кипящи от живот, незвисимо на каква възраст са. За отрицателно време се пренасяме в една по-различна обстановка, изпълнена с борш, пирьожки, руска реч и водка в не малки количества.

Четейки тази сладка книжка, влизаш в един свят, изпълнен с музика, танци, детски смях, безкрайно много желания и разбити мечти. Срещаш се с много хора от различен произход, с различни корени и начин на мислене. Виждаш как хората успяват да преглътнат не само  болката и страданието си, но и гордостта си и да приемат фактите такива каквито са и да вземат живота си в собствени ръце.

Както може да се очаква, „Наташа” не е единствената книга от поредицата за семейство Станисласки, но тя може да бъде четена и самостоятелно, без никакви проблеми. В останалите три новели за двамата братя и сестрата на Наташаа, отново навлизаме в руски води, които са не по-малко неспокойни и интересни за запознанство.

Романът „Наташа” е кратко и леко четиво, не натоварва читателя по никакъв начин и точно това го прави така приятен и лесен избор за книга за четене в малкото свободно време.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване