02/26/13 03:00
(http://socialevo.net/)

Осемте правила на Pinterest

untitled

Осемте правила на Pinterest

През последните няколко месеца Pinterest се превърна в истинска медийна звезда, която има 16 милиона потребители из целия свят. Виртуалната коркова дъска е следващата платформа, от която маркетолозите трябва да се възползват.

Но както и останалите социални медии като Facebook, Twitter и Google+, Pinterest си има своите правила. Ето и осемте по-важни правила, които Flowtow ни предостави:

 

1. Посочвайте източника на качената от вас снимка

Това е едно от най—важните неписани правила на Pinterest. Всеки път, когато публикувате изображение, се уверете, че сте посочили линк към оригиналния източник.

 

2. Не слагайте подвеждащи линкове

За съжаление много некоректни потребители имат практиката да поставят грешни линкове към качените снимки. По този начин се подвеждат последователите, тъй като когато те кликнат върху дадената връзка, тя ги пренасочва към сайт или блог, който не е свързан с каченото в Pinterest.

 

3. Поставяйте пълно описание

Уверете се, че сте достатъчно изчерпателни с описанието на изображението, което публикувате. Това показва уважение към последователите ви, а и шанс за вас да обясните защо трябва да кликнат именно на вашия линк. Но все пак внимавайте с рекламите, тъй като Pinterest е място за комуникация, а не за обяви.

 

4. Не ставайте пристрастени към „пиновете”

Самата платформа е забавна, но не прекалявайте с публикуването. Не е необходимо да споделяте с последователите си всяко нещо, което намерите, особено ако вече имате изграден имидж. Качеството е от ключово значение в дигиталния свят, все пак сме чували за максимата „По-малкото е повече.”.

 

5. Помислете какво и с кого споделяте

Ако синхронизирате профила си в Pinterest с останалите социални мрежи като Facebook и Twitter, всичко, което публикувате тук, ще се пренесе и при останалите. Ето защо много внимавайте и винаги мислете какво и с кого споделяте.

 

6. Взаимодействайте с останалите

Както и при останалите социални медии, главна цел за Pinterest е именно комуникацията между потребителите. Платформата работи на принципа колкото повече даваш, толкова повече получаваш.

 

7. Отнасяйте се с уважение

Pinterest е за споделяне на неща, които ви харесват, пред широк кръг от хора. Затова винаги пазете добрия тон, за да избягвате отрицателните емоции и конфронтация с другите потребители.

 

8. Съобщете за неподходящо съдържание

Pinterest оценява потребителите, които допринасят за развитието на общността. Никой не обича да е доносник, но понякога е по-добре да се докладва при наличието на неподходящо съдържание. От тази функция можете да се възползвате, когато натиснете бутона “Report Pin”.

Снимка: Pinterest

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване