09/01/11 06:54
(http://vasvalch.com/)

Осемте компонента на доверието

Тази седмица пропуснах да ви представя интересен ресурс от сферата на маркетинга, затова ще поправя грешката веднага. Изборът ми е една инфографика, която обяснява най-важните елементи на доверието онлайн. Мисля, че всичко в нея е валидно както за марки и компании, така и за личности, които искат да си изградят силен имидж и да спечелят вниманието на публиката.

Осемте компонента за спечелване на доверие онлайн са по-скоро равностойни елементи, които трябва да работят едновременно, отколкото стъпки, които се следват последователно. В нито един момент нямате право да забравите нито една от тях – доверието се гради бавно и трудно, но може да бъде разрушено за секунди. А ето и самите златни елементи на доверието:

  • Винаги казвайте истината – дори ако имате лоши новини, кажете ги бързо, кратко и честно. Публиката го оценява.
  • Запазете в тайна информацията за потребителите – всичко, което ви е доверено, трябва да остане само и единствено за ваше ползване.
  • Помнете какво сте обещали на потребителите и спазвайте обещанията  - това не са кандидат-президентски избори и спазването на обещания е основният начин, по който можете да запазите доверието.
  • Отговаряйте на въпроси бързо, дори и ако не ви се иска. Нека потребителите знаят, че има към кого да се обърнат, дори и отговорът от ваша страна да не им хареса особено (виж пак първа точка)
  • Бъдете отговорни към аудиторията във всяка една ситуация. Това може и да ви изглежда като моментна инвестиция на усилия или ресурси, но морално коректното отношение се отплаща винаги.
  • Практикувайте “умен” маркетинг – вместо да се натрапвате с онлайн реклама, предоставяйте интересна информация, забавни игри, ясни правила на състезания, директни продуктови оферти без дребен шрифт.
  • Бъдете максимално открити и споделяйте всички условия и правила за ползване с вашите потребители. Никой не обича неприятни изненади, чак след като плати за даден продукт или услуга.
  • Бъдете упорити и прилагайте всички елементи постоянно – изграждането на доверие иска време.

digital-trust

Мисля си, че доста компании могат да се вслушат в тези правила, които са валидни както онлайн, така и офлайн. А в дългосрочен план доверието ще бъде най-ценният ви капитал.



Няма подобни постове.

Публикувана на 09/01/11 06:54 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/D8cbZcPJQpo/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване