02/26/13 02:24
(http://socialevo.net/)

Ралица Гребенарова: “..рисувам живота си с хората, които обичам!”

Ралица Гребенарова: "..рисувам живота си с хората, които обичам!"

Ралица Гребенарова: "..рисувам живота си с хората, които обичам!"

Продължете изречението “Аз мога – тук и сега, да…”?

в личен план: ..рисувам живота си с хората, които обичам

в професионален план: ..изкача всички професионални върхове, които ме очакват

 

В коя категория сте жури и кои са 3-те най-важни критерия, на които Вие ще държите?

Част съм от журито в категория “Фотография” и задачата ни никак няма да е лесна. Ще трябва да изберем най-доброто от най-доброто.

За мен лично има три основни компонента, които оказват влияние при създаването на качествени изображения – техническо изпълнение, художественост и оригиналност. По стечение на обстоятелствата именно тези 3 съставки ще трябва да ги има във всяка творба, която ни представят състезателите. Така че който ги няма под ръка, да му мисли (шегувам се).

 

Ако с професионалния опит, който вече имате, сега сте участник в състезанието “Аз мога – тук и сега”, на какво бихте заложили най-много в подготовката си?

Ако това е покана да се състезавам с участниците, приемам, без да се замисля…

Честно казано, доста ми е трудно да отговоря на този въпрос. Със сигурност бих се чувствала по-уверена и способна да сътворя каквото трябва. Реално нещата са комплексни. Важното е мотивация и хъс да има.

 

Разкажете нещо интересно за работата си, което да вдъхнови участниците във Вашата категория?

Отраснала съм в семейство на фотографи и цял живот съм била заобиколена от този начин на живот. До 18-ата си годишнина странях от професионалната фотография, защото мислех, че хората няма толкова да оценят уменията ми, колкото ще ме помислят за поредния човек с връзки. Исках сама да се докажа без ничия помощ. В крайна сметка се оказа, че когато имаш някакъв талант, ген или страст, ти не можеш да избягаш. Някои хората осъзнават какви качества имат на 15, други на 50. Често бягаме от самите нас, защото имаме предразсъдъци. Това не трябва да се случва. Почувстваш ли, че искаш да направиш нещо, направи го. Всяка крачка ни учи. Колкото повече крачки направиш, толкова повече осъзнаваш накъде си се запътил и каква ти е мисията.

 

А Вас какво Ви вдъхновява тук и сега?

Вдъхновяват ме емоциите, които изпитвам, хората, които срещам. Всяка глътка въздух е предпоставка за нещо ново и вдъхновяващо. Ние живеем тук и сега. В тази секунда препуска нашият живот и не трябва да го изпускаме.

 

Визитка: Ралица Гребенарова

Ралица ГребенароваЗа Ралица фотографията е начин на живот, мислене и прилив на непрестанни емоции. Запечатала е едни от най-приказните моменти на концерти от българската сцена и тв предавания. Някои от рок фотосите й са включени в книгата, посветена на легендарните ФСБ – “Един живот не стига да живееш с музиката на ФСБ” (Д. Кузманова). 
Харесва предприемчиви и позитивни хора. Това е и причината да е Communications Team Leader в най-големия клуб по предприемачество в България – Start It SmartРалица е притежател на фотографии, включвани в няколко родни изложби. Обича да внася художествения уют както в творенията си, така и в живота.
Ралица е и член на журито на Трето издание на иновативното национално състезание по информационни технологии и визуални изкуства за ученици 8 до 12 клас - “Аз мога – тук и сега!”, което ще се проведе от 26 до 28 април 2013 и на което SocialEvo.net е медиен партньор. 

 

Аз Мога Тук и Сега

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване