03/03/13 02:23
(http://socialevo.net/)

15 горещи новини които може да сте пропуснали

15 горещи новини които може да сте пропуснали

15 горещи новини които може да сте пропуснали

Неделя е и е време за малко спокойствие и отмора. Вече е месец Март и времето започва да се стопля, слънцето грее и всички излизаме от зимния сън и летаргия свързана със студените месеци.

За тези от вас, които все още не са готови да излязат навън и да се полюбуват на слънчевите лъчи и събуждащата се природа сме подготвили 15 интересни и горещи новини свързани със  социалните медии, които може и да сте изпуснали.

Google взе драстични мерки за борба с пиратството   

Google взе драстични мерки за борба с пиратствотоGoogle готви нова стратегия за ограничаване на пиратските сайтове – чрез прекъсването на финансовите им източници, като така малко по малко всеки пиратски сайт ще потъне. Google работят тясно с Visa, MasterCard и PayPal, за да спрат притока на средства към сайтове, които споделят незаконно придобити книги, музика, филми и телевизионни предавания с широката публика. Чрез подобна кампания срещу сайтовете, разпространяващи пиратско съдържание, Google и техните партньори повеждат нов тип борба срещу киберпрестъпленията.

Видеото – неоспорим маркетингов инструмент

Видеото – неоспорим маркетингов инструмент

Става ли въпрос за комуникации в днешно време, силата на видео посланията е неоспорима. За съжаление, видеото не се ползва целенасочено като част от комуникационната стратегия на фирмите в България. Това със сигурност ще се промени. Но основният въпрос е колко бързо това ще се случи. Дали ще мине достатъчно дълго време, докато българските бизнеси усетят тенденциите и заложат на видеата като начин на комуникация?

Стартира българска платформа за проследяване и анализ на брандовете във Facebook

Стартира българска платформа за проследяване и анализ на брандовете във Facebook

 Проектът е правоприемник на идеята от сайта klasirane.eu. Socialchars.com e изцяло българска платформа, реализирана от социалната агенция 2BeSocial с подкрепата на дизайнерската фирма 3web.bg и хостинг компанията Host.bg.

Socialchars.com стартира амбициозно с мултиезична платформа на 14 езика, видимо подготвена за бързо развитие извън границите на нашата страна. Проектът се е съсредоточил върху 4 основни неща – класиране, анализ, benchmarking и генериране на отчети.

Kонкурс с награден фонд 50 000 USD от най-престижните технологични програми в НАСА!!!

Kонкурс с награден фонд 50 000 USD от най-престижните технологични програми в НАСА!!!

Започна състезанието Singularity University Global Impact 2013  

Иновативни идеи от региона на Централна и Източна Европа и Турция имат възможност да спечелят две стипендии на стойност $50 000 за участие във водеща технологична програма в изследователския център на НАСА в Силициевата долина, САЩ. Програмата „Singularity University“, основана с участието на НАСА, организира таз годишното състезание в Централна и Източна Европа и Турция. Тази година най-добрите проекти на двама участници ще спечелят награди на стойност $50 000 под формата на две стипендии за лятната програма в НАСА. Иноватори и предприемачи от Централна и Източна Европа и Турция могат да вземат участие. Те трябва да кандидатстват с проекти, които имат за цел да подобрят живота на поне 1 милион души в техния регион.

 

Цената да имаш Facebook (Видео)

Цената да имаш Facebook (Видео)

Оказва се, че да притежаваш Facebook профил си има своята цена, съобщиха от A New Domain. Предоставяме Ви кратко информативно видео с множество данни, които ще подкрепят твърдението.

Ето и пример за това какво ще научите от видеото: Facebook може да е причина за женска депресия. Според изследователи от Станфордския университет, потребители от нежния пол са склонни към депресия, когато виждат статуси, снимки и т.н. на техни приятели, които изглеждат по-щастливи, имат повече успехи, отколкото тях.

 

LG пуска 4G LTE телефони с новата Optimus F серия

LG пуска 4G LTE телефони с новата Optimus F серия

LG Electronics (LG) разширява присъствието си в 4G LTE сегмента с представянето на новата Optimus F серия на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC).

Базирана на водещите LTE технологии на LG, Optimus F-серията осигурява на масовите потребители качествено потребителско изживяване и висока скорост за пренос на данни в 4G LTE мрежа.

 

 

 

 

Google пусна Chromebook Pixel с начална цена 1299 долара

Google пусна Chromebook Pixel с начална цена 1299 долара

Той е с 12.85-инчов сензорен дисплей от Gorilla Glass с висока резолюция от 2560 х 1700 пиксела, съотношение на страните 3:2 и пикселна гъстота от 239 ppi.

Снабден е с двуядрен Intel Core i5 процесор с честота 1.8GHz, Intel HD Graphics 4000 и 4 GB DDR3 RAM. Вградената памет е 32GB или 64GB (само за модели с LTE). Той е с осветена клавиатура, тъчпад от стъкло, камера с HD, Mini DisplayPort, 2 USB 2.0 и четец за флаш карти. Батерията издържа 5 часа.

 

97% от разговорите за вас и вашите продукти и услуги в Twitter са без @иметонавашиябранд

97% от разговорите за вас и вашите продукти и услуги в Twitter са без @иметонавашиябранд

Оказва се, че 37% от туитовете за брандовете са свързани с обслужването. Ако се вгледаме още повече, ще видим, че най-голяма част от туитовете за компаниите (15%) са преки впечатления от обслужването. 13% говорят за продукта, други 6% – за услугите и условията. 3% от съобщенията обаче са на клиенти, които са останали разочаровани поради някаква причина. Част от тези 3% са неспасяеми – дотолкова сме ги загубили поради някаква причина, че няма почти никакъв шанс да ги спечелим отново. Тези 3% не са много, но дори и само това, че са споделили нещо за вашия бранд в Twitter, говори за някаква степен на ангажираност. Неутралните към вашата компания просто биха обърнали гръб. Затова и си струва да се опитате да влезете в контакт с тях и да обсъдите какъв е бил проблемът, породил негативното им впечатление.

Samsung обяви официално фаблета Galaxy Note 8.0

Samsung обяви официално фаблета Galaxy Note 8.0

Galaxy Note 8 е с 8-инчов WXGA дисплей с резолюция от 1280 × 800 пиксела при 189 ppi, като няма да е със Super AMOLED дисплея на Galaxy II.

Той е с Exynos Quad 4 четириядрен 1.6 GHz процесор с 2GB RAM, 16 или 32GB вградена памет, microSD и Android операционна система Jelly Bean 4.1.2. Устройството ще включва 1.3-мегапикселова предна камера и 5-мегапикселова задна камера, както и HSPA+ свързаност. Има Wi-Fi и Bloothooth, а батерията е с 4600 mAh.

 

 

Хитовият Sony Xperia Z вече е в магазините на Мтел

Хитовият Sony Xperia Z в магазините на МтелМесец след световната си премиера флагманът на Sony вече е в България. Най-доброто от Sony, събрано в един смартфон – Sony Xperia Z, – влиза в магазините на Мтел. Представянето на телефона се състоя вчера на специално събитие, организирано от телекома и Sony Mobile България. Sony Xperia Z вече се наложи като един от най-хитовите смартфони за 2013 година. Устройството от най-висок клас съчетава в себе си над половин век иновации на Sony в областта на дизайна, екраните, изображенията, снимките, музиката, филмите и игрите.

 

 

Skype версия 1.5 за Windows 8 вече позволява прехвърляне на файлове

Новият Skype 1.5 за Windows 8 вече позволява прехвърляне на файлове

 В деня на официалното пускане на Windows 8 (26 октомври) излезе и първата версия на специалния Skype за новата ОС, но нещо съществено му липсваше. Става въпрос за една от най-използваните функции на програмата - прехвърлянето на файлове между потребителите.

Вече е налична актуализацията до версия Skype 1.5, която добавя дългоочакваната и обещана функция за прехвърляне на файлове. Ако сте с Windows 8, можете да изтеглите новия скайп от магазина за приложения на Windows.

 

 

Sony Xperia Tablet Z на пазара през април

Sony Xperia Tablet Z на пазара през април

Xperia Tablet Z е най-висококачественият, впечатляващ с работата и характеристиките си 10.1-инчов LTE Android tablet на пазара. Той е проектиран от качествени материали и притежава същия вдъхновяващ OmniBalance дизайн като своя „сродник“ смартфон.

Xperia Tablet Z е изключително тънък и лек със своите 6.9 мм и тегло от 495 г. Наличен в черно и бяло, както и в LTE и WiFi версии, това е първият таблет, който работи с Qualcomm® Snapdragon™ S4 Pro асинхронен четириядрен процесор и притежава най-високите степени на водоустойчивост (IP55 & IP57), предоставяни някога от таблет, което го прави неподатлив на никакви случайни разливания и напръсквания.

 

 

Samsung Galaxy S IV с премиера на 14 март

Samsung Galaxy S IV с премиера на 14 март

Новият и очакван с нетърпение флагман Samsung Galaxy S IV ще бъде представен на 14 март в Ню Йорк на отделно събитие. Според появилите се слухове новият флагман Samsung Galaxy S IV ще бъде със Snapdragon процесор от Qualcomm вместо Exynos, който е собствена разработка на Samsung. Според последните слухове Galaxy S IV ще има Snapdragon 600 процесор, 4.99-инчов Super Amoled Full HD SoLux екран, 13 Mp камера, пластмасов гръб и ще е с Android 4.2.2 Jelly Bean.

 

Осемте правила на Pinterest

http://socialevo.net/pravilata-na-pinterest-426450

През последните няколко месеца Pinterest се превърна в истинска медийна звезда, която има 16 милиона потребители из целия свят. Виртуалната коркова дъска е следващата платформа, от която маркетолозите трябва да се възползват.

Но както и останалите социални медии като Facebook, Twitter и Google+, Pinterest си има своите правила. Ето и осемте по-важни правила

 

7 стъпки за ефективна комуникационна стратегия

7 стъпки за ефективна комуникационна стратегия

„Комуникационна стратегия“ – съчетание от думи, което изглежда сложно, но всъщност е просто, разбираемо, достъпно. Или не е точно така… Решихме да го разшифроваме, за да стане по-близко на българския бизнес. Може да го срещнете под много форми: „стратегически комуникации“, „интегрирани маркетингови комуникации“, „дългосрочни комуникации”. Всяка от тях е с лек разграничаващ оттенък, но като цяло съдържанието е едно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване