03/05/13 00:30
(http://socialevo.net/)

iPhone 5 и 4s изпревариха Samsung Galaxy S III по реализирани продажби

iPhone 5 и 4s изпревариха Samsung Galaxy S III по реализирани продажби

iPhone 5 и 4s изпревариха Samsung Galaxy S III по реализирани продажби

iPhone 5 на Apple надмина Samsung Galaxy S III през последното тримесечие като най-продаван смартфон в световен мащаб според доклада на Strategy Analytics, публикуван вчера.

За последното тримесечие на 2012 г. Apple са продали 27.4 милиона бройки iPhone 5 в световен мащаб, който печели пазарен дял от 12.6%. За разлика от тях Samsung са продали едва 15.4 милиона смартфона Galaxy S III, като са взели само 7.1% пазарен дял.

Главния анализатор на Strategy Analytics Нийл Шах приписва успеха на iPhone 5 на “качествения дисплей, широкото му разпространение в много страни и щедрото субсидиране на операторите”. Продажбите по време на празниците също така са допринесли за солидните резултати. iPhone 5 беше пуснат през септември, така че четвъртото тримесечие на миналата година е първото пълно тримесечие на продажбите.

iPhone 4S на Apple зае второ място преди Galaxy S III с продажби от 17.4 млн. и пазарен дял от 8%.

Въпреки това Samsung със сигурност ще се опита да си възвърне надмощието с дебюта на следващия си Galaxy S смартфон. Компанията ще проведе събитие в Ню Йорк на 14 март, в което се очаква да обяви Galaxy S IV. И тъй като най-вероятно няма да излезе нов iPhone до края на годината, Galaxy S IV би могъл да представлява заплаха за своя най-голям съперник.

“Samsung Galaxy S III отдавна е доказал, че е много популярен сред потребителите и операторите в цяла Северна Америка, Европа и Азия.” – добави говорителят. “Въпреки това търсенето в световен мащаб на Galaxy S III изглежда е достигнало своя връх и Samsung със сигурност ще се стремят да пуснат Galaxy S IV през следващите седмици, за да отвърнат на удара срещу Apple.”

Снимка: Apple

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване