03/05/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Как да включите видео в маркетинговата си стратегия?

videopic3

Как да включите видео в маркетинговата си стратегия?

Видео презентациите са неоспорим маркетингов инструмент. Въпросът е как да използвате видеата, за да увеличите своята популярност и да се отличите от конкурентите. В момента ситуацията в България е благоприятна, защото са малко бизнесите, които целенасочено използват видеата в комуникационните си стратегии. Независимо какъв е типът на вашия бизнес, вие със сигурност ще се отличите, ако използвате видеа при общуването с потенциалните си клиенти, съмишленици или фенове.

Тъй като говорим за видеата като част от онлайн позиционирането на бизнеса, ще вземем типичен пример на бизнес, който успешно управлява комуникациите и със сигурност присъства в 4-те онлайн канала: Website, Youtube, Facebook, E-mail маркетинг. Разбира се, не пренебрегваме и останалите социални мрежи, които вече набират скорост и в България: Twitter, Pinterest, Google+. Следващият пример е типичен за бизнес, който със сигурност има тези четири канала на онлайн присъствие. А вече кой бизнес ги няма?

 

Уебсайтът  – основен източник на информация

Според статистиката на comScore посетителите на сайтовете за бързооборотни стоки прекарват 2 минути по-дълго на сайта, ако там има видеа с продукти. По-дългият престой на сайта ви увеличава вероятността за покупка. Хората, които гледат видеа, са с 64% по-склонни да направят поръчки. Това говори, че инвестициите във видео маркетинг се възвръщат в пъти.

Използвайте кратки, добре обмислени като съдържание видеа.

 

Youtube – присъствието задължително

Преди да определите точно как ще се случват нещата с видео маркетинга и вашия бранд, трябва да знаете някои особености:

  1. YouTube e втората по големина търсачка в света. По-популярна е от Yahoo и Bing. Там ще имате добра откриваемост на бранда си. Задължително слагайте видеата си там!
  2. Ако обаче постоянно насочвате потенциалните си клиенти от сайта ви да отидат в Youtube, рискувате повече да не се върнат обратно на вашия сайт. Потребителското поведение е характерно с избирателно гледане на видеа по теми (related videos). Има голяма опасност „вашият човек“ да се зарови в купища от видеа по темата, която го интересува, и да забрави напълно за вас. А все пак вие сте първоизточникът на информация за него.
  3. Имайте предвид, че YouTube е един от най-често блокираните домейни от корпоративните IT администратори. Това е сериозен проблем за видео маркетинг кампаниите. Имали сме случаи в практиката си, в които сме изпращали видеа до клиенти и те не са можели да ги отворят именно поради тази причина: забранен им е достъпът до YouTube. Колкото и добро да е видеото ви, то не може да бъде видяно.
  4. За да сте сигурни, че кампанията ви ще стигне до точните хора, най-добре е да използвате професионални платформи за видео кампании. Те са специализирани и се използват само за разпращане на видеа.

 

E-mail маркетинг + видео = увеличаване на кликовете

Използването на видеа във вашите електронни бюлетини увеличава кликането (click through rate) с 2-3 пъти. Ето как можете да оптимизирате имейл кампаниите си:

  1. Вграждането на видео директно в имейла може да се окаже проблем. По-добре не процедирайте така.
  2. Включете професионално брандиран видео плейър в текста на имейла. Тук идват на помощ специализираните платформи за видео маркетинг.
  3. Сложете връзка от видео плейъра към специалната страница (landing page), на която се намира вашето видео. Добре е да имате такава – брандирана, със силен призив за действие. Тази страница е част от сайта ви. Така ще привлечете голям трафик.

Facebook – отличете се!

Успешното присъствие в социалните мрежи зависи от съдържанието (полезно и атрактивно), което предлагате. Видеото предлага привлекателно съдържание, чрез което захранвате комуникационните си канали в социалните медии. Видеото привлича с 400% повече потребители, отколкото статичното съдържание. Освен това популярността на марката се увеличава с 15%, а вероятността за покупка – с 97%.

Това са статистики от Reelseo, които за България сякаш изглеждат невъзможни. По-скоро можем да ги приемем като тенденции, които се засилват тук и да действаме смело с видеа!

 

Тепърва предстои да навлизаме в дълбочините на видео маркетинга. Ще търсим отговори на много въпроси. Как да подготвите съдържанието за видеата си? Как да включите маркетинга с видеа в цялостната си комуникационна стратегия? Кои са добрите и лошите практики при създаването на видеа? Кои са задължителните елементи на доброто видео? Как протичат процесите около създаването на качественото видео? Какво е поредица от маркетингови видеа и как да я планирате? Как да оптимизирате видеото си? Коя е тайната зад вирусните видеа?

Екипът на Media start подготвя още много теми, свързани с видео маркетинга.

Темите не задаваме само ние, очакваме ги и от вас. Ако има нещо, свързано с видео маркетинга, което искате да прочетете, или имате конкретен казус, питайте и споделяйте. Заедно ще търсим отговорите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване