03/07/13 06:42
(http://www.azcheta.com/)

Малката Божана в деня на боклуците

Дойде времето да ви разкажем за втората книжка от поредицата за малката Божана – героиня в специалния месец на сайта "Детски книги".

“Малката Божана в деня на боклуците” разказва за историите, които се крият зад всеки боклук. А боклуци колкото си искаш – стига да се огледаш и да пожелаеш да научиш историята им. Защото не всичко, което днес изглежда зле, винаги е било такова. Пък и тайните на боклуците са толкова любопитни. Особено ако баба Божана да реши да ти разкаже…

- за перушинката на гугутките и колко важна е тя;
- за мръсните обелки от картофи, които пазят малките картофчета в земята, помагайки им да се превърнат във вкусно пюре;
- за черупките от писани яйца и тяхното дълго пътуване;
- за вълка, агънцето и тяхната дружба;
- за спасителката Хеления, която помага на хората да се променят, да станат по-добри и да открият богатствата, скрити около тях и в тях самите.

Ако се чудите какво са носили пловдивските кокони и коя е Любка (или беше юбка?), авторката Божана Апостолова ще ви разкаже. Тя ще ви заведе и до Гребната база в Пловдив на разходка, където ще откриете причудливите тайни на боклуците – днес ненужни, а толкова потребни преди време, на някого другиго…

Чудновата идея е хрумнала на малката Божана и нейната баба – да ни накарат да се замислим как всички ненужни вещи, които с лека ръка изхвърляме, или пък които вече са изпълнили своята мисия, имат свое начало и цяла история, скрита зад мръсната им обвивка. Не съдете по външния вид, казват мъдрите хора. И са прави, защото ако от кокалите може да излезе история, какво ли остава да се получи от найлоновите торбички, счупените моливи или частите от роботи?

Ако пък все още не познавате малката Божана, не пропускайте да разберете всичко за нея от книжката “Малката Божана в нощта на чудесата”. Включете се и в играта ни с героите от книгите, както и в конкурса с въпроси и много награди.

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване