03/14/13 08:53
(http://www.babapena.com/)

Задушено телешко и свежо зеле

Продукти за 4 порции:
600г телешка рибица
2 моркова
3 картофа
2 корена Пащърнак
1 глава кромид лук
1ч.л. сол
1ч.л. кафява захар
1ч.л. риган
1/2ч.ч. бира
1- 2с.л. бренди
половин прясна зелка
половин лимон
2с.л. зехтин
щипка сол
щипка червен пипер

Приготвяне:
Месото се слага в тава. Полива се с бира и бренди. Оставя се за едно денонощие  да се маринова. От време на време се обръща, за да поеме равномерно маринатата.  На следващият ден се натрива със сол, подправки и кафява захар. Маже се с разтопено краве масло или олио. Добавя се лук на филийки. Увива се във фолио за печене. Слага се в тава. Пече се на умерена фурна, около час и половина. После се отвива фолиото и се връща във фурната, за да може месото да хване приятен загар. Достатъчни са 15 минути. Морковите, корените Пащърнак и картофите се почистват и измиват. Режат се на кубчета. Слагат се в метална касерола. Налива се вода един пръст под нивото на продуктите. Съдът се похлупва. Кореноплодните се варят на кротък огън, 70- 80 минути. След готовност се отхлупва, за да се добави 1с.л. краве масло. Похлупва се и се оставя да се задушава на изключен котлон.
Зелката се почиства. Реже се на фини ленти. В купичка се поръсва сол. Добавя се прясно изцеден сок от половин лимон и 2с.л. зехтин. Съставките се разбиват с бъркалка. С дресинга се полива прясното зеле. Поръсва се червен пипер. Обърква се.
Изпеченият телешки шол се реже на медальончета. В порция се поднасят по 3 пържолки, гарнирани със задушени зеленчуци и свежо зеле.

Публикувана на 03/14/13 08:53 http://www.babapena.com/?p=4273
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване