03/14/13 09:50
(http://www.azcheta.com/)

Книга в медиите - книга в ежедневието

301765 454205251300130 1696219343 nНа 25 съм и обичам телевизията. Въпреки упреците към нея, тя остава неограничен ресурс от информация (понякога грешна), манипулация (винаги грешна) и огромна, необозрима сила. Колкото и да твърдите, че не гледате телевизия, все някоe видео от предаване или репортаж попадат в живота ви и ГО гледате.

Познавате ме. Аз съм Настя, същата която направи предаването “Аз чета с Настя” по радио “Реакция” преди повече от три години. Оттогава то се мести из различни медии - радио и телевизионни, но продължава да съществува. По една проста причина - вярвам в нуждата ни от книги в ефира. Независимо дали е радио или телевизия, абсолютно съм убедена, че книгите са онова, което трябва да ни показват повече и още повече. Казвам го и във видеото си:

"Искам предаванията посветени на тендециите в литературата, новините от книжния свят и материали за последните заглавия, издадени по света и у нас, да станат нормална част от телевизионните ефири и да убедят продуцентите, че книгата не сваля рейтинга на предаването, а възпитава обществото."

Именно по тази причина заставам зад каузата “Книга в медиите - книга в ежедневието”. Надявам се тази моя провокация да срещне хора, готови да спорят с мен или да ме подкрепят, а с други думи - надявам се да има реакция. Защото, когато апатията е най-тежка, знанията са онези, които никога няма да ни оставят да заспим, а книгите са най-верният им “преносител”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване