03/27/13 04:00
(http://socialevo.net/)

Защо LinkedIn е важна за професионалното ни бъдеще?

LinkedIn

Защо LinkedIn е важна за професионалното ни бъдеще?

Социалните мрежи се превърнаха в неделима част от живота ни. Доста от свободното си време прекарваме във Facebook, Twitter, Google+. Време е обаче да обърнем малко повече внимание и на професионалното си развитие и тук от най-голяма помощ е LinkedIn. Професионалната социална мрежа LinkedIn набира все по-голяма популярност. През януари тази година официално надмина 200 милиона регистрирани потребители, подробности можете да видите тук.

Ако не сте си направили профил, време е, а ако вече имате такъв, поддържайте го. Ето и няколко причини за това, добре формулирани от socialmediatoday.

 

Създаване на контакти

LinkedIn позволява да се свържете с други професионалисти във вашата област и така ще бъдете  винаги информирани за случващото се. Обмяната на опит ще подобри ефективността на вашата работа. Бъдете креативни, задавайте въпроси и се информирайте за всичко, което ви интересува. Може неочаквано да намерите контакт, който да ускори вашата кариера. 

 

Онлайн резюме

Вашият LinkedIn профил е онлайн автобиография. Може да ви помогне за създаването на нови приятелства и партньорства, а защо не и да ви намери нова работа. Помага ви да споделите с другите професионалните си опит и постижения. Ако сте собственик на бизнес, това е идеалната стъпка към намирането на нови клиенти. Затова е важно профилът ви да съдържа нужната информация и да бъде поддържан и обновяван редовно.

Обяви за работа

Искате да смените работното си място, да се изкачите по-нагоре в стълбицата? LinkedIn препоръчва работни места, които съответстват на вашия профил. Показва обявите за работа в мрежата ви. Освен това можете чрез имейл да получавате известия за препоръчани работни места. Така ще ви бъде много по-лесно да намерите най-подходящото.

 

LinkedIn групи

Присъединяване към групите, които са ви интересни. Това е един чудесен начин за комуникация с хора от вашата област, професионалисти, с които да обмените опит. Да не забравяме, че групите са и изключително полезен източник на информация. Можете да търсите групи според интересите си и дори в региона си.

Снимки: agbeat,  shutterstock

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване