04/13/13 06:01
(http://socialevo.net/)

Има ли Google след смъртта

Има ли Google след смъртта

Има ли Google след смъртта

Както и да започнем тази новина ще бъде изключително непонятно и стряскащо за всички нас какво се има предвид под подобно заглавие. Все пак този въпрос, “Има ли Google след смъртта” си има ясен отговор, който не е нужно да е депресиращ или негативен. Тук става въпрос за съдбата на всеки един профил в Google, който поради някакви обстоятелства трябва да бъде преустановен. Какво се случва с всичките e-mail-и в Gmail, снимките ни в Google+ и историята ни в Google е само част от програмата Inactive Account Manager на Google.

Бари Швартц от SEO Round Table, споделя с нас, че в множество форуми се дискутират теми, които засягат хора посегнали на своя живот. В своята статия, Бари Шварц разказва, че много от роднините на тези хора се опитват да достигнат до лична информация чрез бившите вече профили на човека в Google, за да намерят причините за това неприятно събитие. Според него от Google са се повлияли до голяма степен от тази тенденция и са решили да позволят на всички нас сами да определяме съдбата на личната си информация.

Google inactive manager

Разбира се, ние не трябва да адресираме функциите на Inactive Account Manager със самоубийство, а с това да можем във всеки един момент да закрием своя акаунт в Google ако той не ни е нужен след 2, 3, 6 или 12 месеца. Ако желаем можем също така да поставим контактите на наши познати или приятели, за да бъдат известени, че ние не сме вече с този Gmail, Google+ профил и прочие. Нещо като да настроим алармата на часовника. По този начин могат да бъдат контролирани временни проекти, които се случват за определено време и ние не желаем информацията да остава възможна за достъп от недоброжелатели. Но защо от Google са направили нещата толкова загадъчни си остава въпросителна дори и за нас.

Снимка: Google

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване