04/15/13 06:04
(http://www.kenanoff.com/blog/)

За кой да гласувам от тази пасмина..?

“Добре де, като не гласувам за Бойко, за кого да гласувам? Те и останалите виж ги какви са”

Не мога вече да преброя колко пъти съм чувал този коментар. А даже не съм активен по политически теми, не агитирам никой и гледам да не говоря много-много за избори. А и не включвам изобщо в темата групите зомбирани и изгубилите надежда (или свобода), които продават/принудени са да дадат гласа си, за който там трябва.

Но какво става с обикновените хора, на заплата (не чиновник с портрет на Бойко в кабинета), обикновени хора, самонаети и прочие хора, свързващи някак двата края и които не мечтаят да им опростят сметката от Топлофикация, а искат нормални правила за влизане в детски градини. Но какво искат те от политиците? От партиите?

Всички се намират с недостатъци. Едните са от тройната, другите имат за лидер някой който преди 15 години бил подарил цветущия Балкан, третите лидерката им била по рождение Пръмова. Да му се не види, на последните избори ми казваха, че нямало да гласуват за Прошко Прошков, защото името му било смешно! Безумие някакво…

Все още се чудя как такива хора успяват например кола да си купят. Но явно успяват. Явно са намерили абсолютно идеалната, без никакъв микроскопичен недостатък. А и са се оженили за невероятния човек без никакви недостатъци. И цялата му рода разбира се.

Защото партиите се преценяват именно до последния активист, който бил незнамкаъвси и бил на незнамсикойси баджанак. Не че ако на маса седнат петима приятели ще имат общо мнение по някоя тема, но виж партия с хиляди членове – абсолютно трябва…

Или пък това е обикновено бягство от отговорност – не гласувам за да не поема отговорност? А точно това трябва да се направи, избираш някой (не перфектния, защото такава партия няма), но тази, до която си най-близък и ето после идва важното – интересуваш се какво прави и търсиш отговорност ако не си доволен (вместо да скачаш при новата партия). Но това е демокрация, не е каца с мед за всички, а е само възможност да участваш в управлението. Която ако не ползваш, можеш само на себе си да се сърдиш.
Защото как ще кажеш, ама той депутатина не се интересува от мен, като ти даже не си се опитал да се свържеш с него…

Всяка връзка на “ама то никоя партия не става” с тази, смешна на всеки карикатура, е напълно случайна


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

коментирайте на страницата ->

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 04/15/13 06:04 http://www.kenanoff.com/blog/archives/2765
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване