04/22/13 11:06
(http://www.azcheta.com/)

Походът на книгите стигна и до Петрич

zlatarovci„На гости при книгите” нарекоха тържеството в Детски отдел на библиотеката при читалище „Братя Миладинови” възпитаниците на ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров” в Петрич. Проявата бе част от събитията, организирани в училището, с които златаровци се включват в националната инициатива „Походът на книгите”.

На тържеството бяха поканени първокласници от СОУ „Онтон Попов”, на които Златаровци представиха класици на българската и световната детска литература, сред които Леда Милева, Ангел Каралийчев, Ран Босилек, Андерсен, Шарл Перо, Братя Грим, Астрид Линдгрен, Алън Милн, Карло Колоди.

В часовете бе отделено време и за откъси от любими книги, четени от учители и ученици. В ролите на любими детски герои се превъплътиха участниците в импровизирано радиопредаване, посветено на детската литературна класика, а за спомен от срещата в детския отдел бе подарено табло „Великите книги на човечеството”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване