05/13/13 10:18
(http://www.azcheta.com/)

Интеграционен проект за насърчаване на четенето търси дарители

dkrПроектът за насърчаване на четенето сред децата „Книгата – повод за забавление, игра, приятелство“ на Сдружение „Бъдеще за нас”, гр. Лясковец, ще бъде сред представените инициативи на срещата на Дарителски кръг „Развитие” на 15 май от 18.30 ч. в Телефонната палата в София. Проектите ще търсят финансиране, което да направи възможно тяхното реализиране.

Книжният проект на лясковската организация ще се случи между юни и август и ще включва четене на открито в парка, рисуване на илюстрации по откъси от книгата, изработване на кукли-герои, както и разиграване на любими откъси от тях.

„Механичното преподаване в училище и прочитането на книга без да се докоснеш до съдържанието й е проблем не от днес. Затова ние разработваме проекти за работа с нашите деца. Общуването с книгата отключва въображението им, текстът формира усет към езика, ритъмът, смисълът”, казват от Сдружение „Бъдеще за нас”. Според тях, когато в групите се включват деца от различни етноси, работата с децата е по-успешна, защото така разбират, че четенето помага да общуват с другите. 

Дарителски кръг „Развитие”, създаден от ФРГИ през май 2012 г., е вдъхновен от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания, която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна. Инициативата вече обединява 63 дарители, подкрепящи проекти за социална промяна, които утвърждават прогресивни ценности като мултикултурализъм, социална справедливост, интеграция на различията, солидарност и устойчиво развитие.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване