05/13/13 03:00
(http://socialevo.net/)

Ръст в посещенията на Google+

google+ pic

Ръст в посещенията на Google+

Google+ привлича доста Facebook потребители – дали заради Hangout, кръговете или по-добрата организация, дали поради друга причина. Макар много хора да използват и двете социални мрежи, Google+ е по-назад в една важна метрика – времето, прекарано от потребителите онлайн. Средно един потребител е прекарал 6 минути и 47 секунди в Google+ през март, докато във Facebook хората са прекарали по 6 часа и 44 минути. Тези данни са получени при изследване на агенция Nielsen, цитирано от Mashable.

Докладите на Google сочат, че данните на Nielsen са „далеч” от това, което показват фактите на компанията. Разминаванията са възможни като при всяко друго подобно изследване.

Nielsen са открили, че 20 милиона уникални потребители от САЩ са посетили Google+ от мобилни приложения за Android и iPhone – 238%-ов ръст спрямо март 2012. Посещенията на Google+ от компютри са се увеличили с 63% в сравнение с миналогодишните 28 милиона. От Nielsen не са предоставили данни, събрали трафика от компютри и мобилни устройства. Има вероятност да има доста застъпвания, защото много потребители използват мрежата и от компютър, и от мобилно устройство.

Бавно, но сигурно Google+ става все по-използвана социална мрежа. За сравнение Facebook има 142.1 милиона уникални посещения от компютри и 99 милиона посещения от мобилни устройства. Twitter има 34 милиона посещения от компютри и 29 милиона от мобилни устройства. Надяваме се скоро Google да настигнат конкурентите си.

Изображение: Jeff Bullas

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване