05/18/13 07:44
(http://www.azcheta.com/)

СтолицаЛитература 2013 - в две части

castleТазгодишното издание на фестивала "СтолицаЛитература" ще се проведе в две части, съобщиха организаторите Фондация "Елизабет Костова". Двата тридневни панела на събитието са 20-22 май и 27-29 май и ще акцентират върху темата "Писане и адаптиране за киното".

Фондация "Елизабет Костова" са поканили двама писатели, известни с умението си да преобразяват литературата в кино - носителят на "Пулицър" за романа "Емпайър фолс" Ричард Русо и авторът на екранизираните романи "Дзифт" ("Жанет 45", 2006) и "Цинкограф" ("Фама", 2010) Владислав Тодоров. Двамата ще имат и лекции по творческо писане, съответно на 22 и 29 май.

В програмата на "СтолицаЛитература 2013" е включен разговор с Русо на тема "Писане за киното", както и семинар за редактиране на художествен текст с Ричард Биърд. Традиционният международен литературен пърформанс с участието на петима български и петима англоезични писатели е на 28 май от 19 ч. в Червената къща.

Вижте пълната програма на "СтолицаЛитература 2013":

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване