05/18/13 07:32
(http://socialevo.net/)

Страхотна възможност – 5 безплатни пропуска за StartUp Weekend Varna

Страхотна възможност - 5 безплатни пропуска за StartUp Weekend Varna

Страхотна възможност - 5 безплатни пропуска за StartUp Weekend Varna

В края на май Варна ще се впише в географската карта на една от най-популярните световни инициативи Startup Weekend. Форматът дава възможност в рамките на 54 часа да се стартира нов бизнес. Събития по този формат се провеждат всеки уикенд в различни точки на света – от Лос Анджелис до Пекин.

Домакин на Startup Weekend Varna ще бъде Grand Mall. Първият варненски уикенд ще се проведе от 31 май до 2 юни.

Startup Weekend дава възможност на креативни и амбициозни хора с познания да намерят съмишленици и екип, за да започнат свой бизнес. Може да участва всеки, който има идея или професионален интерес в ИТ, маркетинг или друга бизнес сфера. Всеки сам избира проект, по който да участва, както и екип, и в рамките на 54 часа стартира реален бизнес. Всичко се осъществява на състезателен принцип, като жури от професионалисти, инвеститори и бизнес ангели оценява постигнатите резултати. Събитието предоставя изключителна възможност за създаване на контакти със специалисти от различни сфери.

Идеята на организаторите от NewBiz Club – Варна, Център за изобретатели и предприемачи – ЦИП, 158 ООД, OpenCoffee Varna, VarnaLab и NewTrend е да се даде шанс на по-малки фирми и отделни лица да покажат своите възможности и капацитет. Инициативата във Варна се подкрепя от редица организации и бизнеси: Grand Mall, icn.bg, Варна на младите, Община Варна, Microsoft, сайт.онлайн, Camplight, LAUNCHub.

Призове очакват най-добре представилите се - ICN ще награди най-добрия проект със специална награда от 1500 лв. под формата на хостинг услуги. Microsoft, LAUNCHub,VoiVoda Ventures и Eleven Startup са подготвили допълнителни награди, с които ще отличат успешните екипи.

 

Събитието във Варна се радва на голям интерес сред студенти и млади професионалисти от цялата страна и чужбина, които вече подават документи за участие. Startup Weekend Varna е отворен за записване на страницата varna.startupweekend.org, като броят на участниците е лимитиран до 125.

Организаторите на събитието провеждат и 10-седмичен обучителен курс по предприемачество, за да подготвят младите професионалисти за срещата им с инвеститори. Курсът се провежда всеки вторник от 18.30 до 4 Юни 2013 в Grand Mall.

SocialEvo.net е медиен партньор на  Startup Weekend Varna и е подготвил специална награда за своите читатели.

Приготвили сме пет безплатни пропуски за желаещите да участват на Startup Weekend Varna наши читатели. Оставете коментар под тази публикация с отговор на въпроса. “Защо искам да участвам на StartUp Weekend Varna”.

Пет от най-интересните отговори ще получат безплатен пропуск за участие в Startup Weekend Varna

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване