06/03/13 02:32
(http://socialevo.net/)

Как да изградите концепцията за страхотно видео

video koncepcia 1

Как да изградите концепцията за страхотно видео

Концепцията на вашето видео е ключова. Това е първата стъпка от чек листа ви за страхотно видео. Продължаваме напред със списък от препоръки, които със сигурност ще ви помогнат да изградите стройна и завладяваща концепция.

               

Преди това обаче е нужно да решите със сигурност: сами ли ще правите видеото си, или ще наемете екип от професионалисти за целта.

Тук монетата има две страни (както всяка монета :) ). От една страна, факт е, че много успешни видео маркетинг кампании са били започнати с уебкамери и „домашни“ видеа. От друга страна, ако сте голяма и успяваща компания, домашните видеа няма да ви направят добра услуга. Вашите клиенти ще очакват професионално съдържание. Решете какво искате от самото начало.

 

Ако сте в сферата на УСЛУГИТЕ, включете:
- полезни съвети от вашия бранш;
- безплатна информация;
- консултантски насоки;
- коментари по болезнени теми;
- отговори на въпроси, които вълнуват вашите клиенти;
- диалог: питайте, питайте, питайте!

 

Целта е да покажете, че сте компетентни; че мислите по въпросите, които вълнуват вашите клиенти, и не се страхувате да споделите опит. Безплатната информация е на почит. Когато я давате, трупате точки. Най-ценното е, че хората започват да ви възприемат като лидер на мнение във вашия бранш. Ако в един момент решат да използват дадена услуга, те ще се обърнат към вас. Логично. Защо? Защото до момента те са ви ползвали като източник на информация и ви имат доверие.

 

Ако предлагате ПРОДУКТИ, включете:
- представяния на нови продукти;
- разяснения за съставки, ползи и начин на употреба;
- рецепти и препоръки.

 

Целта на този тип видеа е да ви държат толкова близко до вашите клиенти, че веднага щом им потрябва продукт, подобен на вашия, да се сетят първо за вас. В този случай видеото е много добро конкурентно предимство.

 

Ако градите ЛИЧЕН БРАНД:

- споделяйте мисли и впечатления;
- провокирайте;
- търсете съмишленици;
- задавайте въпроси;
- снимайте се постоянно и навсякъде (дори и качеството да е по-ниско).

 

Целта на тези видеа е да се свързвате с хора, да намирате съмишленици и да изградите личното си име като бранд. А какви са предимствата на лични брандинг оставяме на вас да прецените. :)

И не забравяйте основното правило за гледаемо видео: КРАТКО, КРАТКО, КРАТКО! 

 

http://youtu.be/AzjIFIbMffQ

 

Екипът на Media start подготвя още много теми, свързани с видео маркетинга. Тепърва предстои да навлизаме в дълбочините на видео маркетинга. Ще търсим отговори на много въпроси. Как да подготвите съдържанието за видеата си? Как да включите маркетинга с видеа в цялостната си комуникационна стратегия? Кои са добрите и лошите практики при създаването на видеа? Кои са задължителните елементи на доброто видео? Как протичат процесите около създаването на качественото видео? Какво е поредица от маркетингови видеа и как да я планирате? Как да оптимизирате видеото си? Коя е тайната зад вирусните видеа?

Темите не задаваме само ние, очакваме ги и от вас. Ако има нещо, свързано с видео маркетинга, което искате да прочетете, или имате конкретен казус, питайте и споделяйте. Заедно ще търсим отговорите.

Още статии от поредицата:

За маркетолози: Чек лист за страхотно видео (част 2)
За маркетолози: Чек лист за страхотно видео
Видеото – неоспорим маркетингов инструмент
Как да включите видео в маркетинговата си стратегия?
Как да почерпите идеи за своите видеа?
Последни тенденции за социалното видео

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване