06/05/13 04:25
(http://socialevo.net/)

Ревю на HP Officejet Pro 8600 Plus

HP1

Ревю на HP Officejet Pro 8600 Plus

Външен вид и дизайн

Хюлет Пакард е утвърдена марка на пазара на принтери. Компанията предлага голяма гама от мастиленоструйни и лазерни принтери както за домашният потребител така и за офис потребителите. Има по нещо за всеки. През последните десетина дни имах удоволствите да ползвам цветното мултифункционално устройство HP OfficeJет Pro 8600 Plus и мога спокойно да кажа че това е едно превъзходно и икономично устройство което може да служи надеждно на малкият и среден бизнес за печат, сканиране и копиране на документи, както и като факс, което май не се ползва много много, но знае ли човек, може да се наложи.

HP OfficeJET Pro 8600 Plus е най-новият топ модел мастилено струйно мултифункционално цветно устройство от Хюлет Пакард предназначено за малкия и среден бизнес. Да не забравяме че този мастилено струен модел се състезава за място в офиса със серията LaserJet на HP като основно предимстваa на HP OfficeJET Pro 8600 Plus са добрите технически параметри и най-вече два пъти по ниската цена за цветен печат. Да качеството на лазерните принтери е много по-добра но цената е съответно и по-голяма.

Първото впечатление е за голямо и масивно устройство. Красив и елегантен корпус със заоблени ъгли, приятен бронзово-кафяв цвят и цветен дисплей за управление. Компактно е с размери (49 x 46 x 31 cm) и леко (12 kg). Вградените 128 MB RAM го правят мощно и бързо а посредством мрежовата свързаност и WiFi позволяват споделянето на мултифункционалното устройство с по-голяма група потребители. 

Както всички други мултифункционални устройства и тук имаме подредба на отделните функционалности. Най-отгоре е тавата в която се поставят документите за копиране, сканиране и изпращане по факс. Тя позволява зареждането на 50 страници. Повдигайки капака разкриваме скенера. 

Най отдолу е тавата с капацитет от 250 листа хартия над която е мястото за разпечатване на страниците. Тя стърчи около 10 сантиметра напред а над нея е разположено мястото за разпечатване на листата. Тук имаме и една удобна табла-ограничител която се издърпва за да приеме и ограничи разпечатаните листа.

Цветен сензорен дисплей за управление.

Управлението на мултифункционалното устройство става чрез цветен сензорен LCD панел разположен отпред в дясно на устройството. Размерът на панела е 109 мм и посредством удобен бутон от дясната страна може да се повдига за по лесно виждане и управление.

Цветен сензорен дисплей за управление

Отпред и отдолу в дясно са разположени един USB порт както и два слота за флаш памет карти. Подържат се MMC/SSD както и MS/DUO

Отваряйки предният капак достигаме до мастилниците на мултифункционалното устройство. HP office JET Pro 8600 Plus e мастилено струйно устройство и разполага с 4 мастилници съответно една черна (950) и три цветни M C Y. Черната глава е голяма и позволява разпечатването на 2300 страници.

Отзад имаме слот за кабела за захранване както и USB и мрежов слот за свързване на мултифункционалното устройство към компютър или мрежа. Над тях е разположен джак за вход на телефонната линия както и изходен джак за свързване на телефон. Стандартни връзки за факс.

Трябва да отбележим че въпреки възможността за свързване към компютър с кабел, устройството подържа WiFi свързаност с най-различни устройства.

Възможностите са ePrint, AirPrint, и директно принтиране от iPhone, iPad, Samsung Galaxy 4 както и от Windows Phone. Прекрасна възможност да се отървете от кабелите в офиса и да вържете посредством безжично WiFi устройството. От тук нататък възможностите за принтиране, сканиране и пращане на факс от вашите мобилни устройства са неограничени и изключително удобни. Това е тенденция която наблюдаваме при всички най-нови устройства.

Устройството разполага със собствен е-маил адрес което позволява дистанционното разпечатване от смартфон или таблет. Опитах тази функция по време на Unicredit App Challenge и трябва да кажа че с изненада открих че работи. Звъннаха да ме питат какава е тази хубава снимка която се е разпечатала от принтера.

Отзад е разположена и добавката към устройството за двустранен печат.

Хардуер, скорост и ефективност.

Според Хюлет Пакард цветното мултифункционално устройство HP Office JET Pro 8600 Plus печата със скорост 20 ppm в черно бяло и 16 ppm цветно. От моите наблюдения разпечатвайки както в черно бяло така и цветно принтера е определено бърз. Страниците излизат с добре отпечатан текст и снимки като трябва да отбележа че мастилото което се използва съхне много бързо което ми позволи разпечатването на 10-12 страници едновременно без да се зацапват от наслагването една върху друга. Качеството на печат както в черно бяло така и цветно е превъзходно. Вярно не е цветен лазерен печат но за един офис това е достатъчно и то на значително по добра цена за разпечатка.

 Заключение:

Предимства

Недостатъци

Мултифункционално цветно устройство с възможност за печат от Internet

Скоростта на печат се забавя значително при двустранен печат.

Сравнително евтино мултифункционално устройство предназначено за бизнеса

Няма качеството на цветно лазерно устройство

Добро качество и добра скорост на цветен и черно бял печат

 

Два пъти по евтин консуматив от цветен LaserJet

 

Възможност за безжичен печат еPrint

 

Безжичен печат от iPhone, iPad, Windows Phone, Samsung Galaxy S4

 

Не е необходим компютър за печат има вграден четец за карти

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване