07/05/13 11:35
(http://ivo.bg/)

В играта на криеница: “пу за вас”!

Когато някой крие нещо по отношение на произхода на своя продукт, това означава, че ни мами съзнателно и държи това да остане тайна, защото е осъдително и дори подсъдно. И ако в икономиката, напримeр при производството на храни, това предизвиква масово негодувание, в политиката номерът твърде често минава. Поне в България.

Крият се масово и по план. Зад марката „Орешарски” БСП реши да мимикрира още преди да сготви невъзможните съставни части на сбърканата партийна манджа в 42-то Народно събрание, която сега гълта толкова подлютена с подправката „Сидеров”.

Не от прозорливост за съотношението на силите в проценти, а като (само)признание за доказан недостиг на доверие и тежест в обществото, БСП си знаеше, че ще има нужда от политическото менте „Орешарски”, за да се скрие зад неговата „експертност”.Тя обаче не става за експорт- който трябва, знае истината.

Шефът на социалистите в европарламента Ханес Свобода призова не Орешарски, а Станишев да преосмисли грозната си сделка с Атака, която за удобство ( или от неудобство) нарича крайно дясна, макар тя да е проруска и крайно лява.

Фактът, че самият Сидеров беше скрит след европейската социнтервенция само доказва връзката по партийно-идеологическа линия. Ако Сидеров не беше оръжие за заблуда на врага , т.е. на българския народ предимно, трябваше да изпадне в нова, още по-свирепа фаза на бяс срещу Европа и европейската намеса във вътрешните му работи. Вместо това, той се подчини дисциплинирано(!) на европейската соцдиректива и вече цели 4 дни не е ругал публично протестиращите, не е нападал полицаи, журналисти, депутати или други обекти на театралния му гняв.

Играта на криеница в българската политика е нейна същностна черта, която отвращава вече дотолкова будните граждани, че се наложи да поискат лично и чрез улични протести тя да бъде прекратена. Само че задкулисието едно си знае: слага маски на мястото на всяка дръпната и продължава безцеремонно да лъже публиката.

На единствените текущи в момента избори в страната това се вижда от всеки, който има желание да се информира ( но манипулаторите явно разчитат на избиратели, които не полагат такива усилия).

Христо Бозов бил независим кандидат за кмет на Варна , „подкрепен” от БСП и България на гражданите ( които иначе ще стават част от десния реформаторски блок)!

Който иска да „копне” малко зад фасадната лъжа във Варна, а това са явно мнозинство погнусени граждани там, може да види, че дори и БСП не е основният спонсор на въпросната „независимост”, а си е продала гласоподавателите на Пеевски и компания. Лично обслужващият тази компания „журналист” Николай Бареков, покрай когото припка февруарското менте от софийските митинги Ангел Славчев, реди комбинации в организацията на подкрепата за Бозов.

Наблюдателят от Шумен Драгомир Радославов ( по баща-фамилията му не се чете) от секция 334 във Владиславово разказва във видео, което може да бъде проследено в интернет, как Бареков , Славчев и др. подобни са командировани във Варна да обработват наблюдатели да създават предимства за Бозов. Същият е скрит кандидат на …ТВ7 и нейните собственици от КТБ, дръзнали да се намесят по този начин на територията на всемогъщата в региона варненска групировка ТИМ.

Дали пък това не е индикация кой е “по-велик” от двете корпорации в национален мащаб?

Криеницата на ТВ 7 има и своите смехотворни измерения. Ако се опитвате да намерите ( като гост,поканен за предаване) къде се крие чисто физически ТВ 7, преместена наскоро в нова сграда на бул. „Борис Трети” в София, ще се поизпотите доста. Защото собствениците на тази напълно дискредитирана телевизия на олигархията си дават сметка за „опасностите”, които я дебнат откъм народната любов и са наредили на фасадата на сградата по нищо да не личи, че там се е сгушила въпросната телевизия. Тя вече не се гордее със своето лого и по митингите репортерите й се явяват с микрофони, от които е отпаднал надписът ТВ 7. Поради което, отличавайки се от останалите, бива разпознавана веднага от протестиращите…

Обвързани със заплати, надвишаващи в пъти останалите в медийния сектор, много работещи в ТВ 7 са принудени да търпят тормоза на своя началник Бареков, който ги наричал „мишки” ( макар самият той да се крие напоследък все повече в миша ниша). Съответно някои журналисти написали на столовете си …”мишка”.

Криеницата обаче крие и някои изненади за хитреците- тя разкрива глупостта на криещите се. Отидете на един протест в София (а вероятно и в други градове) и ще видите, че за хилядите граждани на улицата няма никакви тайни. На лозунгите обобщено пише „разкрити сте”, т.е., както се казва в детската игра: заплюват ги с “пу за вас”!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване