3-месечно бебе живее в мазе от 4 кв.м.

Семейство живее с бебето си в мазе Донка и Милен от Бургас живеят с тримесечната си дъщеричка Милена в мазе от 4 квадратни метра....

Прилагат немския опит за създаване на работа за лица в неравностойно положение

По проект във Варна ще бъде популяризиран немският опит за създаване на работа за лица в неравностойно положение. Това съобщиха...

Новият роман на Иванка Могилска с цели 3 видеотийзъра

Рядко се случва у нас книга да получи свой видеотийзър преди публикуването си. Още по-рядко пък видеата са 3, затова ви предлагаме да изгледате трите тийзъра за новия роман на Иванка Могилска „Внезапни улици“. Ще очакваме да споделите в коментарите какво мислите за видеата.

Никулден в Балчик премина под знака на благотворителността

1142 лв. и 70 леи бяха събрани днес на празника на рибарите за бъбречната трансплантация на Никола Диков, внук на рибар от Белия град. Тази...

Митрополит Николай: Нямам нищо общо със смъртта на дядо Кирил!

Обвиняват ме, че имам нещо общо със смъртта на дядо Кирил - не е вярно. Това каза в словото си след тържествената литургия по случай...

КРОКОТАК за момичета

 Новата книга КРОКОТАК за момичета е вече готова. Както се подразбира от заглавието, тя е изцяло посветена на...

Странно създание във водите на Бристол стресна хората (видео)

Извънзмено създание плува във водите на пристанището в Бристол Харбър и стряска хората, съобщи independent.co.uk. Те се питат дали това е огромна медуза или нещо друго, докато го снимат и му се наслаждават.  

Кметски инат срещу съдебно определение: Пак не пускат собствениците в Салтанат с коли

Веселин Златков Въпреки определението на административен съд – Варна, с което частично се спира изпълнението на кметската забрана за...

РЗИ: Водата става за пиене

От РЗИ съобщават: Във връзка с плановия ремонт и реконструкцията на централната градска част на гр. Варна, беше спряно водоподаването...

Тест: Какъв човек сте за другите?

1. Кога се чувствате най-добре? а. сутрин б. следобед и привечер в. късно вечер 2. Обикновено вървите: а. доста бързо, с дълги крачки б....

Станислав Иванов от ГЕРБ оплю Мая Манолова, а след това и подари букет

/Поглед.инфо/ Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов оплю зам. председателя на парламента Мая Манолова, след което й подари букет с цветя. Това стана по време на дебата за освобождаването на Манолова като зам. председател на Народното събрание.

Моника е черния пиар на БСП

/Поглед.инфо/ Бойко Борисов атакува във Фейсбук съпругата на Сергей Станишев, Моника, която той определя за идеолог на черния пиар в БСП.

Отбелязаха 104 години от рождението на Вапцаров

Във Варна беше отбелязана 104-та годишнина от рождението на Н. Й. Вапцаров, предаде репортер на Радио „Фокус” - Варна. В двора на ВВМУ „Н. Й....

11-годишният Никос е едно от децата в новата кампания на "Българската коледа"

Единадесет годишният Никос от Варна е едно от децата, включени в новата кампания на „Българската Коледа”. Това разказа пред Радио...

След смъртта на батко си Любо Нейков става охрана

Комикът Лючо Нейков ще поеме охранителната фирма, която направи заедно с брат си, след неговата смърт, пише "Телеграф". Баткото на актьора -...

Извънземно създание във водите на Бристол стресна хората (видео)

Извънзмено създание плува във водите на пристанището в Бристол Харбър и стряска хората, съобщи independent.co.uk. Те се питат дали това е огромна медуза или нещо друго, докато го снимат и му се наслаждават.  

Буруджиева се изнерви и нарече Десислава Атанасова "ТО"

/Поглед.инфо/ Политологът в парламентарната група на „Коалиция за България“ Татяна Буруджиева отново се изнерви и излезе извън релси в днешните дебати в Народното събрание.

Камен Костадинов от ДПС лансирал Виктория Петрова в бТВ на мястото на Ани Салич

/Поглед.инфо/ Чаровната новинарка от Би Ти Ви Виктория Петрова била нежната тръпка на влиятелния депутат от ДПС Камен Костадинов, мълви се из светски салони на София.

Невероятно генетично откритие може да пренапише историята на човечеството

Невероятното откритие, което може да обясни редица явления, смятани до днес за паранормални, е направено от руски учени, които се осмелили...

Великотърновци ловиха шаран с голи ръце (снимки)

По традиция великотърновци ловиха шарани с голи ръце на Никулден. Атрактивното състезание за Деня на Св. Николай Мирликийски Чудотворец...

Откраднаха части от поршето убиец на Пол Уокър

Двама души са откраднали части от колата, с която катастрофира Пол Уокър. За кражбата се разбрало след като полицията вдигнала разбитото...

Пушачите подло изоставят властта в решителен за нея момент

Лоша новина разтресе днес загрижеността на властта за здравето на хазартните й началници: пушачите в България са станали с 3 процента по-малко след пълната забрана на пушенето на публични места.

Законната самоотбрана на управляващите срещу това вредно явление вече беше изконсумирана като форма, когато възмутени граждани пушиха на инат по улиците. Така че контрапротест с демонстративно пушене, противопоставено на безобразния спад на броя на пушачите, няма да свърши работа, освен ако се повтори като фарс.

Ако формата на евентуалния контрапротест срещу изчезването на пушачите като демократично (само)убиващи индивиди е изчерпана, не пречи да бъде свършено нещо съдържателно за компенсиране на негативното явление.

Не се наемам да съветвам пряко властта как точно да запази високото доверие на своите спонсори и да компенсира загубата на бройка. И все пак, ето някои идеи към пропагандата в полза на все по-пълното задоволяване нуждите на трудещите се в хазартния бизнес другари:

- Трябва решително да бъде отречено, че по-малко пушачи означава непременно пагубно намаляване на цигарения дим. Просто пушачите трябва да проявят разбиране в тази световна цигарена криза и да се напънат да пушат повече. По този начин нивата на стелещия се дим ( над истинската мотивация на лобистите) ще се запазят. А защо и да не се достигнат нови висини?

- Трябва да бъдат хвърлени всички сили за решително противопоставяне на въздържанието от цигари, което вреди на националната икономика и особено на изборните резултати на ДПС, за чиито електорат Руската външнотърговска банка се грижи братски, откакто правителството на ГЕРБ й продаде без проблем най-одумвания и трудно продаваем през последния четвърт монопол- тютюневия.

- Самата спаднала бройка трябва да бъде оспорена пред арбитража на демократичните ни медии, които винаги са готови да противопоставят на всеки вреден непушач (наричан за краткост от някои „фашист”) по един активно напушен опонент, за да обяснява ползата от цигарите.

- Диктатурата на някакви си три процента ренегати, ако не може да бъде оспорена, може да бъде оборена. Защото такова малцинство е пренебрежимо малко като фактор на фона на очакванията на ресторантьорите за тълпи от туристи в случай, че има повече дим в заведенията.

- Малцинството не може да определя отношението на властта към толкова важен предизборен ангажимент, като правото на комарджиите да си пият уискито с димяща в ръка цигара ( както обясни на широката телевизионна аудитория лобистът от червената парламентарна група Мартин Захариев).

- Да бъде разяснено още веднъж на населението, че ако искаме „огън туризъм”, няма огън без дим и печалба, без правилото „клиент-дим-прим”.

- Верните на каузата пушачи, които не се поддават на инсинуациите на белите престилки за някакъв си рак на белите дробове, да бъдат призовани да проявят твърдост пред диктатурата на чистия въздух и да изхриптят дружно срещу непушачите, които слугуват на западната мода „ Оставка”!

- Да се напомня огнеупорната по своята логика опорна точка, че непушачите са платени слуги на западното влияние, което иска да подкопае дружбата ни с Русия и нейната външнотърговска банка, придобила наскоро „Булгартабак”.

- Към пушачите, много от които са бедняци, заделящи патриотично от залъка си ( и този на децата си) за цигари, да се подходи по същия начин, както столетницата отглежда избирателите си: колкото повече бедняци, толкова повече шанс за партията да закрепи столетната си снага на върха на държавата с помощта на обещания за борба с бедността.

- На подлата музикална пропаганда, извършвана от прикрити клакьори на чистия въздух в песента „Дим да (ни) няма”, да бъде противопоставена творческата мощ на контрамузиката. За справедливото дело да бъде организиран конкурс за песен „Дим, за да ни има” и кампания „България с дим”.

- На местно ниво всяка седмица на рока да бъде дублирана с карнавал на рака, посветен на подигравки и скечове срещу безумните твърдения за вредата от пушенето.

- Под звуците на „Дим, за да ни има” да бъде изпълнено ритуалното спасяване на парламентарното мнозинство при предстоящото прегласуване на забраната в парламентарната зала. Да бъде наложена специална за случая промяна в процедурата: гласуването да стане с вдигане на ръка, държаща цигара българско производство ( така ще се онагледи лозунгът „България над всичко”).

- С рекламна цел на тази процедура ствола на оръжието, размахвано приятелски от съветския окупатор над София, да бъде временно оформено като цигара. Отговорник- др. Светлана Шаренкова.

- Русофилите да организират по време на декемврийското гласуване паралелно мило сборище край язовир „Копринка” под надслов „Дим над водата” ( или „ Смог не само над София” ) по аналогия с фестивала в Монтрьо, но по сценарий на кръга Монтерей. С цел стопляне ( и на сърцата) мобилизираните статисти да бъдат задължени да маршируват по леда по тениски с надпис „Курим за Путин” ( забележка: да се прояви бдителност думите в лозунга да не се изписват съкратено). Събраните 200 души да бъдат обявени за 20 000 . Опитни оператори и монтажисти да покажат по всички телевизионни канали и други отходни пропагандни средства този факт чрез обичайния лупинг на лупата: увеличаване, щом става дума за контри и обратно.

- Гласуването с българска цигара в ръка в Парламента ще скрепи още повече все по-естествената дружба между суперпатриотизма на „Атака”, монокултурността на електората на ДПС и културно-историческото наследство, олицетворявано от един колекционер на артефакти и депутати с древни корени в политическия хазарт.

- Начело на контрите да застане контраразузнаването. ДАНС да издири ренегатите сред пушачите ( поне онези, които все още не крият порока на своето отстъпление от пушенето и са се разприказвали пред близки и роднини ).

- МВР да обработи данните компютърно, а ренегатите- с палки, юмруци и ритници.Особено ако окажат съпротива като откажат да запалят цигара по време на разпита. (Забележка: да се спазва контрамярката цигарите да бъдат гасени само по части от телата, които е срамно да бъдат показвани после пред камерите).

Така и само така ще се докаже оценката на др. Лютви Местан, че в момента си имаме най-силния кабинет на прехода, борещ се за прихода на онези, които са инвестирали в него.

Хиляди пеят в памет на Мандела с пижами и вувузели (видео)

Загърнати в националния флаг на ЮАР, облечени в тениски и дори пижами и халати, стотици опечалени хора излязоха на улиците и се събраха...

Горяха постройки във Ветрино и Снежина

Два пожара с материални щети са регистрирани във Варна през изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в града....

Циклонът "Ксавире" опустоши цял град в Англия (снимки)

Мощната буря "Ксавиер" напълно опустоши малко крайбрежно градче край Нортфолк, Англия. Циклонът е разрушил и запратил в морето почти...

Неероятно генетично откритие може да пренапише историята на човечеството

Невероятното откритие, което може да обясни редица явления, смятани до днес за паранормални, е направено от руски учени, които се осмелили...

Режисьорът на „21 грама“ Алехандро Иняриту филмира „Книга за джунглата“

“Книга за джунглата” на Ръдиард Киплинг ще бъде филмирана за втори път в игрална версия, продуцирана от Warner Bross. Мексиканският кинорежисьор Алехандро Гонсалес Иняриту, известен с филмите си “Вавилон” и “21 грама”, ще ръководи проекта по адаптацията на “Книга за джунглата”, съобщава Guardian. Класическите приключенски разкази на британския нобелов лауреат Киплинг ще бъдат първият предполагаем...

Авангардна техника за безкръвна подмяна на аортна клапа в УМБАЛ "Св. Марина"

В университетската болница „Св. Марина“ във Варна бяха осъществени първите процедури за неоперативна (безкръвна) подмяна на аортна...

Като не искаш тази роля, играй себе си!

Антон Луков, накратко.бг Кирил Йорданов щеше да направи същото. Едно към едно! Щеше да се окичи с лаврите за новите автобуси и никой...

Медицински отпадъци са били върнати на болница във Варна и са престояли в двора й за няколко дни

Медицински отпадъци са били върнати на болница във Варна и са престояли в двора и за няколко дни, предаде  Радио „Фокус”-Варна. Това...

Ето кой е "убиецът" на Наско от X Factor

Жестоката гавра с мнимия некролог на Атанас Колев от X Factor втрещи не само феновете му в мрежата, но и всеки до когото достигна новината....

Върховният съд потвърди: Дворецът "Кричим" не е на Симеон и Мария-Луиза

Върховният касационен съд (ВКС) отказа да върне на Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза двореца "Кричим". Това става ясно от...

Дъщерята на Тимошенко: Трябва да сме твърди като стена

"Ситуацията е много сложна, сега единствената ни възможност е да не допуснем кръвопролития, въпреки че хората на президента искат това и...

Мая Манолова остава зам.-председател на парламента

Мая Манолова от Коалиция за България остава на поста зам.-председател на Народното събрание. Това решиха депутатите след двучасови...

Св. Николай Мирликийски Чудотворец (Никулден)

Свети Николай Мирликийски Чудотворец (Свети Никола) е много известен и почитан християнски светец и духовник, който е бил епископ на град Мира в областта Ликия в Мала Азия. Приживе той е бил известен като противник на езичеството и арианството и като епископ, направил много за своето паство и всички нуждаещи се, обърнали се към него. След смъртта си е почитан като светец и покровител на моряците, търговците, затворниците и др. Николай Мирликийски е роден през втората половина на III век в богато и знатно семейство. Чичо му, епископ на град Патра, приел племенника си в храма и оттук нататък той щял да му служи до края на дните си. За разлика от повечето свои събратя светци, Николай умира на преклонна възраст, в почит и признание. Не е изпитал силно мъчение на преследвачи и екзекутори, но е изпитал радостта да даваш без никой да знае затова и без да очакваш нищо в замяна.

Кутев като калашник на БСП

/Поглед.инфо/ Г-н Кутев, вие сте като един калашник на БСП. Така се обърна депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов от трибуната на парламента към социалиста Антон Кутев. „Клеветите ме, че съм набил полицай, но аз сега ще ви осъдя“, закани се Рашидов в отговор на напомняме на стар скандал със скулптора.

Руската завист и злоба към Украйна. Празникът на украинското недоволство

Ако четете руски медии и коментарите в политическите блогове за събитията в Украйна ще забележите, че почти всички независимо дали подкрепят Путин или са срещу него, се отнасят с имперско високомерие към случващото се в Киев. Тази реакция напомня написаното от Достоевски за влизането на руските войски в България и руската завист към българите. Гражданският [...]

The post Руската завист и злоба към Украйна. Празникът на украинското недоволство appeared first on ExtremeCentrePoint.

Варненец задигна оборота от магазин за дрехи

Вчера в полицията е подаден сигнал от продавач консултант в магазин за продажба на дрехи, намиращ се на ул. «Радост». Неизвестно лице е...

Сериозни глоби за двама от Черно море

Двама футболисти на Черно море бяха наказани да пропуснат по една среща на своя тим от първенството. Става дума за Еденилсон Бергонси и...

Герберски депутати поздравяват Бареков за Никулден

/Поглед.инфо/ "Бойко Борисов не ми се обади да ми честити именния ден. Не ми пусна и SMS. Цветан Цветанов също ме пропусна. Но трима от най-успешните кметове на ГЕРБ и двама депутати от същата партия ми позвъниха и лично ме поздравиха за празника. Не искам да казвам имената им, за да не ги превърна в мишени".

БАН: Задава се студ! Сняг ще ни затрупа на Коледа и Нова година

Сравнявайки с миналата зима, очакваме тази зима да е по-студена и с по-малко валежи, казва в интервю за БТА проф. Валери Спиридонов -...

Простреляха заподозрян за разстрела на Самоковеца (снимки)

34-годишният Васил Качиков от Сливен е бил прострелян в нощта срещу петък в дома си, съобщи за БТА говорителят на полицията Първолета...

Мая, търсят ти сметка за Костинброд!

/Поглед.инфо/ „Мая, търсят ти сметка за Костинброд!“ Така формалният лидер на ДПС Лютви Местан се обърна от трибуната на парламента към Мая Манолова, за която в момента текат дебати по искане на ГЕРБ за освобождаването й като зам. председател на Народното събрание.

Ах, тези акита…

Спомням си как след поредния сеанс избори, идваха при мен разни познати да ми се оплакват – Ама как така? Какво стана? Ние не сме гласували нито за ДПС, нито за НДСВ! Ние си гласувахме за нашите, за БСП. А то, какво стана!? – Възмущаваха се хората. Обясняваха ми колко гнусно се чувствали. Сякаш някой ги топнал в лайната. Били измамени, излъгани, обидени… Врякаха, крякаха, но нищо не предприеха. И червените шамани разбраха, че разполагат с материал. Могат да си правят, каквото си поискат, да сключват сделки с когото си пожелаят и никой няма да им потърси отговорност. Това беше по времето на тройната коалиция БСП-ДПС-НДСВ. Време на мазни заменки и тлъсти грабежи. Върхушките и на трите партии станаха още по-богати, а редовите членове – още по-бедни. Нормално… Тия дни пак се разтичаха разни оплаквачи. Пак били стъпили в лайната. Изумени били как така, като си дали гласа за БСП, изведнъж се оказали в един лагер с ДПС, че дори и с АТАКА. Ха-ха-ха... Втрещени били от общия митинг БСП-ДПС. Никой не ги бил питал. Изобщо не били съгласни да имат каквото и да било вземане-даване с фесовете или с фурнаджийската лопата. Слушах ги, гледах ги как се тюхкат и се вайкат. По едно време не издържах и ги прекъснах. Вече не ми беше смешно. Попитах ги дали са идиоти. Явно са – опулиха се с неразбиращи очи. Отказах се да им говоря – няма смисъл. Как да обясниш на мегакретена, че е дебил. Сложна задача.

Простреляха заподозрян за разстрела на Самоковеца

34-годишният Васил Качиков от Сливен е бил прострелян в нощта срещу петък в дома си, съобщи за БТА говорителят на полицията Първолета...

СДВР издирва 13-годишната Ралица

Шесто РУП - СДВР издирва малолетната Ралица Владиславова Кръстева. Тя е на 13 години от София от столичния квартал „Стрелбище", съобщиха от...

Най-вдъхновяващите мисли на Нелсън Мандела

Бившият президент на Южна Африка Нелсън Мандела почина на 95-годишна възраст късно вечерта на 5 декември. Той прекара целия си живот в...

Варна с изискване за наследника на Кирил: Да не е гей и разколник

Би Ти Ви Наследството на починалия през лятото митрополит Кирил породи „Битката за Варна”, която в основната си част е силно...

Коледна елха грейна и в центъра на Сливен

Булфото Снощи официално запалиха светлините на коледната елха пред сградата на Общината в Сливен.  Тържеството започна с малка Коледна...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване