Бареков е надценен-Първанов е подценен. РБ е осъден на брак по сметка с Борисов

/Поглед.инфо/ Втората окупация на Софийския университет е логично следствие на това, което протече от юни насам. Тя доведе до абсурд моралния радикализъм на протестите, свързан с неуспех да се реализират претенциите на протестиращите, коментира в радио „Хоризонт” психиатърът д-р Николай Михайлов.

Станка Златева живее като царица в Азербайджан

Станка Златева живее като царица в Азербайджан. Наш човек в каспийската страна довери, че двукратната олимпийска вицешампионка е...

272 училища затвориха врати заради грипа

Ваканция е обявена в 272 училища заради грипа, съобщиха от просветното министерство. Бройката на затворените школа е с близо 170 повече от...

Басирам се, че Петър Стоянов се гласи да оглави евролистата на Бареков

/Поглед.инфо/ Богомил Бонев нападна Петър Стоянов и Георги Първанов с остър коментар във Фейсбук.

Неизлечимо болна майка подготви послания до детето си, за да е винаги с него

Майка, която е в последен стадий на рак, написа трогателни послания до малкото си момченце. Във всяко едно от тях тя казва на детето да бъде...

Спасителят на четиримата младежи плаща операцията на една от пострадалите

Спасителят на 4-мата младежи, които паднаха с автомобила си в ледените води на река Благоевградска Бистрица - Йордан Йорданов, днес разбра...

ГЕРБ демонстрират непоследователност - подкрепяше Тенева, но се отметна

/Поглед.инфо/ „Вярно е, прекратяваме процедурата за избор на главен съдебен инспектор”. Това каза пред ПИК депутатът от ДПС Четин Казак. Аз и Мая Манолова внесохме номинацията на Веселина Тенева, ние и ще внесем предложение за прекратяване на процедурата, каза още Казак.

Не може да се вземе нещо от БСП, без БСП да го е загубила

/Поглед.инфо/ Няма да се оправдавам пред никого. За мен е важно, да се концентрираме върху политиката, и да направим един силен ляв вот. Да изпратим максимален брой депутати в групата на социалистите. Това коментира Румен Петков от БСП, отскоро и член на сдружение АБВ пред "Фокус".

Изключването на Първанов от БСП най-вероятно ще стане в събота

/Поглед.инфо/ Изключването на Георги Първанов от БСП най-вероятно ще стане факт в събота. Може би ще бъдат изключени и членовете на националния съвет на БСП, които ще го подкрепят. Това коментира политологът Мария Пиргова в предаването "Още от деня" по БНТ.

Бебе гигант проплака в Германия. Лекарите го определиха за медицинско чудо

Гигантично бебе проплака в Германия. Главният лекар на източногерманска болница съобщи за "медицинско чудо" - успешно естествено раждане...

Изчезнаха съпрузи от аферата "Сухо мляко" за 2,5 млн.лева

Бехчет Аликузу, главно действащо лице в аферата "Сухо мляко", от която са източени 2,5 млн. лева, ще бъде търсен с европейска заповед за...

Миглена Ангелова: От ТV7 така и не ми казаха защо свалят предаването ми

Водещата и продуцент на "Искрено и лично" Миглена Ангелова и екипът на предаването дадоха днес пресконференция по повод изненадващото...

Джоко Росич ще живее! Оправя се след тежката операция

Всички, които стискаха палци Росич да се оправи от тежката операция, вече може да си отдъхнат. Според лекуващите го лекари пряката...

Минчо Празников: Ранна пролет няма да има. Дамите на Осми март без минижуп

Снегът, който ни затрудни в последните дни съвсем няма да бъде единственият в оставащите зимни месеци. Зима ще има поне до края на март,...

Епохална победа на реакционердемократите над пълчищата студентски окупатори

Под натиска на протестите премиерът на Украйна Микола Азаров подаде оставка, а парламентът на страната беше принуден да отмени приетите наскоро законови ограничения срещу правата на гражданите да протестират.

У нас също се стигна до развръзка от почти международно значение: под натиска на властта и обслужващите я контри, протестиращите студенти бяха принудени да прекратят акцията си в Софийския университет, където чрез окупация от цели три дни искаха да привлекат вниманието към дебелокожието на управляващите, но вместо това си навлякоха истинска външна обсада.

На шамара на студентите в СУ властта и нейните мобилизирани за целта дежурни помагачи отговаряха с несъразмерен за събитието огън ( и жупел) по начин, който напомня как през август 2008-ма Путин се възползва от кризата в Южна Осетия, за да смачка миниатюрната кавказка страна с дивизии танкове и с ескадрили самолети, хвърлени в пълномащабна военна инвазия от страна на зажаднялата за мъст огромна руска държавна машина срещу непокорните грузински бунтари.

Докато в Киев не се забелязват признаци на буйна радост от успеха на протеста, у нас пак е обратното: тук победителите на шепата младежи, окупирали СУ, ликуват като да са преборили самия антикомунизъм с нечовешко лице.

Официозната ТВ7, която посмъртно не би нарекла ретроспективно съветските окупатори на България с истинското им име, се наслаждаваше на несполучливите молби на капитулирали студенти да не бъдат наричани в ефир окупатори, а окупиращи.

Репортерката, регистрирала колко неприятно е това на нейните събеседници, се направи на глуха за тяхната молба и отново демонстративно ги обяви за окупатори. На господарите на микрофона това им беше малко. От студиото водещите добавиха още злъч с квалификации по адрес на обезвредените студенти, които нямаше как да се защитят. Беше дребна(ва), но характерна подробност от пейзажа на родната действителност, в която ритането на падналите е национален спорт.

Ето малка част от епитетите срещу ужасяващата, направо чудовищната окупация на СУ, възмутила до ярост червенеещата пропаганда, намерила отдушник от твърде неудобните процеси в самата Партия мандатоносител, крепена на власт от фашизоидите сред пълното мълчане по темата на същата тази пропаганда.

Дръзналите да се заключат в СУ бяха наречени от преподаватели „келеши” и „терористи”, а един представителен за червената злобарщина публицист отново надвика всички другари и другарки, като степенува „терористите” , надгражайки кресчендото с твърдението, че те били ” по- лоши и от ислямски терористи”.

Получи се следната градация на физиономията на злото в концентриран вид в България: терорист- ислямски терорист- студент ( окупатор)!

Картинката на изригналия гняв след дългото въздържание на превъзбудените крепители на властта напомня на ориенталското лицемерие. В Ориента фанатизирани мъже биха пребили на място до смърт всеки заподозрян в непочтително отношение към жена на улицата, но мнозина от тях биха отприщили на воля дълго сдържаната си похот насаме с жертва от женски пол, ако им падне при обстоятелства, при които ще останат анонимни.

Сега е редно Орешарски да нареди топовни залпове в чест на победата над студентския монархофашизъм по почина на Сталин, който нарежда през септември 1944-та за всеки „превзет” от Трети украински фронт областен център в несъпротивяващата се България артилерията на СССР да бълва салюти за отбелязване на подвига.

Паралелният слалом на новините от Украйна и България показва доколко сме се плъзнали по заледената пистата на конформизма и как всяка слабост на протестиращите граждани изостря апетита за реванш на отмъстителната реакция на реакционердемократите, облечени във власт.

Надувайки свирката на пропагандата си срещу врага, реакционердемократите се издадоха всъщност, че са така наплашени да не бъдат пометени от гражданите, че си подсвиркват окуражително като изгубени в гората селяни.

За съжаление се видя също, че в дисциплината щафетно бягане по тънкия лед на колективния конформизъм се очертаваме като фаворити за титлата “Путин” на олимпиадата в Сочи.

Почина и вторият обгорял работник в подстанция в Ихтиман

Почина и вторият мъж, който обгоря в електрическа подстанция в Ихтиман. 60-годишният Иван беше приет с 90% изгаряния в "Пирогов" и лекарите...

Болната от рак знаменита певица Жанна Фриске отказа да се оперира

Руската певица Жанна Фриске, която има тумор на мозъка, е решила да се откаже от операция. В момента тя преминава през пореден курс...

Отиваща си от рак майка подготви послания до детето си, за да е винаги с него

Майка, която е в последен стадий на рак, написа трогателни послания до малкото си момченце. Във всяко едно от тях тя казва на детето да бъде...

Bushy Valentine hearts

Have you noticed that the most spectacular things are very simple. Iva, Dari and Vyara from the The...

Страх скова тотомилионера Селим, подготвя бягство в чужбина

Тотомилионерът Селим от хасковското село Криво поле изпаднал в стрес и подготвя бягство в чужбина. Късметлията е ужасен от медийната...

АБВ дава втора пресконференция утре

/Поглед.инфо/ Членове на АБВ ще дадат втора пресконференция пред журналисти след първата, на която бе обявено, че проектът се рестартира и дори ще участва със своя листа на евроизборите.

„Движение България на гражданите“ не желае съвместни действия с ГЕРБ

/Поглед.инфо/ Твърдото ядро и голяма част от симпатизантите на „Движение България на гражданите“ не желаят съвместни действия с ГЕРБ.

"Укопаторите" провалиха 16 изпита в СУ

/Поглед.инфо/ 16 са непроведените изпити в рамките на тридневната окупация на Софийския университет, предаде БНТ.

Никога не сме обсъждали полицията да нахлуе в университета

/Поглед.инфо/ Имаше две срещи между мен, Цветлин Йовчев и Сотир Цацаров, но никога не сме обсъждали полицията да нахлуе в университета и да изведе насила окупаторите. Това заяви ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев, цитиран от пресцентъра на СУ.

Европейските фондове ще отпуснат 300 млн. лв. за българския туризъм

/Поглед.инфо/ Европейските фондове ще отпуснат 300 млн. лв. за българския туризъм в следващите години. Бенефициент на 52 млн. евро от средствата е икономическото министерство, а други 110 млн. ще бъдат насочени по програмата "Региони в растеж".

Минералният басейн на Св. Константин се радва на клиенти в студа

Фото Румен Сарандев Минералният басейн в курорта Св. Св. Константин и Елена се оказа доста посещавано място по време на сибирските студове във Варна.   

Баскетболният Черно море договори две контроли

Баскетболният отбор на Черно море-Порт Варна ще изиграе две контролни срещи в рамките на на 6 дни. Варненци, които почиват в 16-тия кръг от...

Десетокласник: Учител ме хвана за гушата и ме нарече: "Ей, копеленце"

Десетокласник от Благоевград се оплака, че е бит от учителя си по физическo, съобщи struma.bg. Инцидентът станал миналия четвъртък по време на...

Осъдиха наркоман за кражба на греди и парапети

Районният съд във Варна осъди наркозависим младеж за кражба на греди и ламаринени парапети. Това съобщиха от пресцентъра на съда. След...

"Спартак 1918" рита върху дебел лед в Поморие утре

Първата контролната среща на „Спартак 1918” срещу „Черноморец” на изкуствения терен в Поморие утре от 14,30 ч. ще се играе върху...

Албена и Максим с второ приказно изпълнение след "Девойко мари хубава" (видео)

Албена Денкова и Максим Стависки показаха поредна прекрасна програма в руското ТВ шоу “Купата на професионалистите”. Както е известно,...

Обявиха жълт код заради силен вятър и снеговалеж в Североизточна България

Фото Румен Сарандев Жълт код за силен вятър и снеговалеж е обявен за Варненска и Добричка област за утре, показва справка в сайта на...

Къде отиде еврокризата?

Един призрачен въпрос броди из Европа. Политическият стрес от кризата в еврозоната остава толкова дълбоки следи, че много политици дори не смеят да изрекат на глас това питане. Изпълзелите над нулата данни за икономически растеж донесоха несигурна радост, а заявката за неограничена намеса на пазара на държавни облигации свали от екраните и кризата в еврозоната.

"Гласът на Русия": Древни пирамиди започнаха да излъчват мощна светлина към Космоса

Древните пирамиди по света внезапно са се активирали и излъчват мощна светлинна енергия към Космоса, съобщава „Гласът на Русия"....

Вижте как чистят снега в Торонто и се насладете (видео)

Лютата и коварна зима в Торонто не притеснява местната власт. Ето как канадците успешно се справят с чистенето на снега. Вижте това видео и се насладете.

"Спартак 1918" рита върху дебел лед в Поморие

Първата контролната среща на „Спартак 1918” срещу „Черноморец” на изкуствения терен в Поморие утре от 14,30 ч. ще се играе върху...

Крайбрежната алея остава засипана от дървета и камъни (снимки)

Веселин Златков Крайбрежната алея остана встрани от почистването на Варна от снега и леда. „По платното все още има много камъни и...

Минералният басейн на Св. Константин е пълен с народ

Фото Румен Сарандев Минералният басейн в курорта Св. Св. Константин и Елена се оказа препълнен с народ по време на сибирските студове във Варна.   

Древни пирамиди започнаха да излъчват мощна светлина към Космоса

Древните пирамиди по света внезапно са се активирали и излъчват мощна светлинна енергия към Космоса, съобщава „Гласът на Русия"....

Как чистят снега в Торонто (видео)

Лютата и коварна зима в Торонто не притеснява местната власт. Ето как канадците успешно се справят с чистенето на снега. Вижте това видео и се насладете.

ГЕРБ и реформаторите - свенливите погледи преминават в политическа прегръдка

/Поглед.инфо/ "Окупацията на Софийския университет прояви някои нови политически тенденции, най-важната от които е – ако довчера ГЕРБ или Реформаторският блок се споглеждаха свенливо, то от вчера е ясно, че тези свенливи взаимни погледи са на път да се трансформират в една политическа прегръдка."

Този апартамент е вмъкнат между фугите на два блока (снимки и видео)

 Keret House е арт инсталация, която също така, е напълно функционален дом във Варшава, Полша. Той се намира в пространство между два блока, пише chronicle.bg.  

Трудните деца - наръчник как да излезем на глава с тях

От днес на книжния пазар е наръчникът за оцеляване на родители и учители - "Трудните деца". В него Андрю Фулър - клиничен психолог и семеен...

Варна 2014 г. Модерен градски транспорт - рейс бута тролей! (Снимки)

Веселин Златков Фото Румен Сарандев Голямото заледяване на Варна в неделя остави града без тролеи. Ледът скова контактната им мрежа и...

Уникален метод за наточване на ножове (видео)

Никога не е приятно, когато се опитате да нарежете салатка за гостите, които очаквате, да установите, че ножовете ви са безнадеждно тъпи....

Този апартаменти е вмъкнат между фугите на два блока (снимки и видео)

 Keret House е арт инсталация, която също така, е напълно функционален дом във Варшава, Полша. Той се намира в пространство между два блока, пише chronicle.bg.  

Защо никога, ама никога не трябва да слагате лимон в питието си

Много хора прибавят резен лимон към своя джин с тоник. Други го прибавят към чашата си с вода. Трети към Coca Cola-та си и т.н. Обичаме лимонения...

"Страстната" Ралица изчезна за трети път, полицията я издирва отново

Столичната полиция отново обяви за издирване 13-годишната Ралица Кръстева, която буквално подлуди родителите си и издирвачите с...

Това момиче е в неизвестност от 21 януари. Виждали ли сте го?

Столичната полиция издирва 14-годишната Анджела Симова, съобщиха от пресцентъра на МВР. Момичето е в неизвестност от 21 януари. По данни на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване