Юрий Темирканов и его оркестр. Перед встречей в Чикаго

Краса и гордость России, Заслуженный коллектив России Академический симфонический оркестр Санкт-Петербургской, Петроградской, потом Ленинградской, а теперь опять Санкт-Петербургской филармонии приезжает на гастроли в Чикаго. 23 февраля состоится единственный в этом сезоне концерт оркестра в Чикагском симфоническом центре. В программе – Увертюра Дж.Россини к опере “Севильский цирюльник”, Второй концерт С.Прокофьева для скрипки с оркестром (солистка – Вильде Франг), Вторая симфония С.Рахманинова. За дирижерским пультом – маэстро Юрий Темирканов. В сезоне 2013-2014 годов художественный руководитель Петербургской филармонии Юрий Хатуевич Темирканов отмечает двойной юбилей – дирижеру исполняется семьдесят пять лет, двадцать пять из ...

Семейството на Соломон Паси е било арестувано край Лесидрен

/Поглед.инфо/ Никой не може да каже какво се крие зад "Обект 17", както е известна базата край Лесидрен.

Задържаха семейството на Соломон Паси

/Поглед.инфо/ Никой не може да каже какво се крие зад "Обект 17", както е известна базата край Лесидрен.

Към ГЕРБ: Стига сте ревали там!

/Поглед.инфо/ "Стига сте ревали там! Г-н Иванов, ако си мислите, че е нормално да се държите в залата като представител на животински вид, това не е така."

Готовност да работи с всички политически партии декларира Бареков

/Поглед.инфо/ Готовност да работи с всички политически партии декларира в Сливен лидерът на "България без цензура" Николай Бареков, предаде "Фокус".

Борисов чрез доверени лица контролираше контрабандните канали за цигари и дрога

/Поглед.инфо/ Бойко Борисов чрез доверени лица контролираше контрабандните канали за цигари и дрога по времето, когато бе главен секретар на МВР.

Играта с етническата карта за политически цели не минава

/Поглед.инфо/ Протестите пред съдебни сгради, докато магистратите заседават, са недопустим натиск срещу съда и посегателство срещу независимостта му.

Стойчо Стоев: Свикнахме да играем добре в Европа

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев бе много сдържан, но разбира се, и много доволен от победата с 1:0 в Рим над Лацио, в първи...

Треньорът на Лацио: Вече Лудогорец е фаворитът

Наставникът на Лацио Едоардо Рея похвали играчите на Лудогорец за силния им мач в Рим и е наясно, че неговият тим трябва доста да се...

Страхотен Лудогорец удари Лацио насред Рим! Две пропуснати дузпи и два червени картона на "Олимпико" (видео)

Шампионът на България Лудогорец продължявя с уникалното си представяне в Европа. Тимът на СТойчо Стоев победи с 1:0 като гост Лацио в...

Йрдан Цонев - шеф на Сметната палата или директор на БНБ

/Поглед.инфо/ Председатят на бюджетната комисия в Народното събрание Йордан Цонев се е прицелил в един от най-стратегическите постове в държавата - председател на Сметната палата. Политикът си е издействал и благословията на Ахмед Доган, с когото са дългогодишни приятели.

Кадиев скочи срещу своите

/Поглед.инфо/ Депутатът от БСП Георги Кадиев предпочита да се запази сегашният модел на управление на Сметната палата. Пред ПИК той разкритикува сериозно предложения нов Закон за Сметната палата, иницииран от БСП и ДПС.

В Киев избиват патриоти, в София псевдопатриоти избиват съветски комплекси

Докато проруската власт в Украйна избива свободолюбиви украинци в центъра на столицата Киев, проруският български слугинаж отново избиваше комплекса си за малоценност спрямо най-голямата ценност за платения български русофилски „патриотизъм”.

Вълна на умиление и преклонение пред най-видния символ на съветския колониализъм в България отново се надигна в центъра на София с венци на признателност за съветската окупация на България.

Освен от името на Кремъл, почит към символа на съветския колониализъм в единствената съветска колония в Европа, в която няма и един убит съветски войник през Втората световна война, цветя и благодарствени надписи донесоха днес предсрочно за почитания в Русия на 23 февруари „Ден на защитника на родината” (бивш Ден на съветската армия в СССР) посолствата на няколко васални на Путин държави и русофилски организации в нашата посткомунистическа родина.

Дотук- това не е новина, а рутина, която никоя туземна власт така и не се реши да прекъсне.

Ето и подробностите за приликите и разликите спрямо последните няколко години от мястото на събитието.

Както и миналата година, в нозете на съветския окупатор кацна венец с преклонение към армията-окупаторка от името на „Южен поток”. Логично е: без окупацията от 1944-та нямаше да я има и днешната сервилна българска позиция срещу Украйна, чието задушаване чрез заобикаляне от „Южен поток” е в дъното на стратегическия сценарий на Кремъл с алтернативния газопровод.

Днес отсъстваше обаче венецът на „Лукойл”.

Да не би да се окаже вярно, че от Кремъл наистина са намислили да натирят своя петролен наместник в България Валентин Златев и той да е решил да се покае за ролята си на консултант за АЕЦ „Белене” срещу България, като си спести този път венеца?

За сметка на това „Атака” компенсира липсата. За пръв път ( а моя милост следи този процес от години!) руските патриоти от „Атака”, които се представят за български националисти, излизат от нелегалност в битността си на руски политически инструмент в България и вече без да се крият дефилират партийно на поилката на лицемерните сълзи за съветските жертви в България.

Колко мило признание за роднинство е да видиш във фундамента на т.н. антифашистки паметник единението на сталинизма с декларативната му фашизоидна разновидност на “Атака”, заклеймена дори от крайно десните във Франция като непоносима за европейския национализъм!

В края на деня обаче подигравката с поклонението пред „славата” на червеноармейците, които завземат България ( с която Сталин поддържа дипломатически отношения през цялата война, но решава да окупира на 5 септември 1944-та) без нито един изстрел на българска съпротива и я потапят в кървавия мрак на 45 годишния съветски колониализъм, приключи…в коша за боклук.

Екопопулизмът печели обществени симпатии, а какво печелят екопопулистите?

/Поглед.инфо/ Едно от лицата на партия „Зелените” (Борислав Сандов) се похвали във фейсбук, че те са най-успешната извънпарламентарна опозиционна формация в момента.

Росен Колев ще играе в Любимец

Бившият защитник на Черно море Росен Колев ще продължи кариерата си в Любимец. Юношата на ЦСКА през зимата бе на проби в полския Ягелония....

Страхотен Лудогорец води на Лацио насред Рим след първото полувреме. Българският тим изпусна и дузпа

Шампионът на България Лудогорец води с 1:0 като гост на Лацио след първото полувреме на първия мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа в...

To a young Ukrainian (from a young Bulgarian): You are already free

My name is Maria Spirova. In January, through euronews’s Global Conversation programme , I met a 16-year old Ukrainian called Timur from Kiev. Together we conversed with Viviane Reding online and Timur asked his almost prophetic questions about the EU’s stance on the situation in Ukraine. I dedicate this open letter to him, and to all Ukrainians feeling that special Eastern European desperation which can be produced only by chasing the democratic ideal for quarter of a century only to arrive at a riot police cordon. Timur, to begin with, ...

Полицията щурмува домовете на Мишо Малкия и Славчо Дългия (видео)

Блокът, в който живеят известните в ъндърграунда Сашо Дългия и Мишо Малкия, е бил щурмуван в баровския комплекс "Макси" в столицата....

Петата колона на Путин сред българските евродепутати бойкотира европозиция за Украйна

Ето как изглежда с български адрес разделението Изток-Запад (в момент на изпитание на прозападната ориентация на България във връзка със събитията в Украйна): в Европарламента
български евродепутати излязоха с позиция за ситуацията в Украйна по инициатива на Надежда Нейнски.

Депутатите от ЕНП: (ГЕРБ) Андрей Ковачев, Владимир Уручев, Мария Габриел, Моника Панайотова, Преслав Борисов, Светослав Малинов  ( от Синята коалиция) и от АЛДЕ/НДСВ Антония Първанова и Станимир Илчев подписаха позицията.

Евродепутатите на партиите, подкрепящи управлението в България (БСП и ДПС), както и евродепутатите, влезли с листата на АТАКА, не подписаха документа.

Текстът на позицията:

Българските евродепутати остро осъждаме ескалацията на напрежение и актовете на насилие по улиците на Украйна. Тревожна е информацията за разполагане на военни части в Киев.

Правителство и президент, които потъпкват основни права и свободи на народа си, не могат да продължат да управляват и затова настояваме за изпълнение решението на Съвета на външните министри на ЕС от 10 февруари 2014г. за сформиране на ново обединително правителство, предсрочни президентски избори и конституционни реформи.

Подкрепяме и незабавното въвеждане на санкции срещу всички виновни за насилието в Украйна. В същото време смятаме, че Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна трябва да остане на масата като доказателство за готовността на ЕС да подкрепи държавите, споделящи демократичните ценности.

Украинските граждани днес смело демонстрират, че сами могат и искат да определят бъдещото развитие на страната си и че са против всякаква външна намеса, която се опитва да ги отклони от пътя им към Европейския съюз. Призоваваме ООН и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа да влязат в ролята на посредници в разрешаването на конфликта и настояваме те да получат безусловната подкрепа на международната общност.

Не на последно място изразяваме най-искрени съболезнования към близките на загиналите в сблъсъците”.

ТЕЛК реже инвалидността на онкоболна, по наредба е излекувана

haskovo.net 50-годишната хасковлийка Хасине Мустафа Мехмед е преместена от втора в трета група инвалидност, след като хасковския ТЕЛК оряза...

Садист изтезава кучета и котки във Враца

*снимката е илюстративна Почти през ден във ветеринарните клиники във Враца докарват ранени кучета или котки след стрелба по тях, пише...

Откриха кърмаче, откраднато от българското консулство в Солун

снимка: "24 часа", архив Отделът по сигурността откри бебе, похитено от 40 годишна българка от българското консулство в Солун. Жената е...

Над 10 наши в испански арест, жилили чужденци

снимка: Novini.bg, архив Над 10 българи са задържани при спецакция на ДАНС, Европол, Евроджъст и испанските спецслужби на територията на...

Наши митничари изпуснали два тира с 1,2 т хероин

Два тира с рекордните за България 1200 кг хероин са преминали безпрепятствено през ГКПП Капитан Андреево, без дори да бъдат проверени от...

Мъж от Карнобат катастрофира тежко, бори се за живота си

26-годишният Сали Шериф от Карнобат се бори за живота си в бургаската болница след тежка катастрофа. Около 20.20 ч. снощи на карнобатската...

„Паяците” във Варна са с удължено работно време

Автомобилите, които репатрират моторни превозни средства, т.нар. "паяци", вече работят от 8:00 до 20:00 часа всеки делничен ден, а в почивните...

Подсъдим по "Килърите": Борисов контролираше каналите за цигари и дрога

снимка: БулФото, архив Бойко Борисов чрез доверени лица контролираше контрабандните канали за цигари и дрога по времето, когато бе...

Точат сметки със снимка на карта

Бандити измислиха нов хитър и лесен начин за източване на кредитни карти. Ако доскоро това се случваше след кражба на пинкод и използване...

Откриха колата, свързана с банковия обир в София

снимка: БулФото Откриха колата, с която е ограбена банката в София в сряда, съобщи Нова ТВ. Обгорелите й останки са намерени на около...

Около 11 градуса и облаци утре във Варна, идват дъжд и застудяване

Утре ще бъде предимно облачно, без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще започне да нахлува по-хладен въздух....

Учениет са обяснили движението на 'пръстите' слънчева плазма

Плазмата , падаща на повърхноста на Слънцето, след короналните изхвърляния, се държи подобно на вещество от свръхнова , намиращо се в силно магнитно поле. Това се казва в изследването на астрофизици от Япония , Унгария , Франция , Великобиратния и Германия.

Според статистиката: 817 лв. е средната заплата във Варна

Средната месечна заплата във Варненска област през четвъртото тримесечие на 2013 г. е 817 лв. или с 11 лева под средната за страната. По размер...

Космическият телескоп NuSTAR е открил 10 нови черни дупки

От НАСА са съобщили , че новият космически апарат NuSTAR е изпълнил своята първа задача - открил е 10 до сега не известни свръх масивни черни дупки. От НАСА казват , че NuSTAR ще открие още стотици нови космически черни дупки.

Варна и областта си остават един избирателен район

Варна остана единственият от трите най-големи града в България, който няма да бъде отделен избирателен район. За сравнение, Пловдив е...

Все повече млади българи предпочитат да живеят на село

Все повече млади българи предпочитат да заменят апартамент в града, със спокойната  тишина на къща на село, с уютен двор, където да...

Нов шанс с ново сърце за Господин

Какво се случва с пациента, на когото беше направена първата сърдечна трансплантация за 2014 г.? 20 януари е специална дата за семейството на...

Въвеждат критерии за изграждането на тротоари във Варна

снимка: aspekti.info Специални критерии за изграждането на тротоарите във Варна да бъдат създадени тази година. Това предложение на...

Второ бебе почина от грип в Стара Загора

Второ бебе почина от грип в Стара Загора за последния месец. То е на година и три месеца. Диaгнозата за леталния край, настъпил на 13...

Жертвите в Украйна вече са 60, МВР заповяда да се стреля (видео на живо)

снимка: AP Броят на жертвите от безредиците в Киев достигна 60 души, съобщиха от Министерството на здравеопазването на Украйна, цитирани...

Липсващата маса на галактиките е намерена.

Учените са решили една от загадките на съвремената астрофизика- открили са 'липсващата' маса на глактиките , която породи много екзотични физически теории.

Краят на една голяма лъжа на ДПС – вижте и запомнете

Гласуванията на депутатите в залата на НС доказа една отдавнашна опашата лъжа, която от многократно повтаряне се бе превърнала в безусловно твърдение - това че, ДПС ще спечели най-много от създаване на един нов многомандатен избирателен район на българите в чужбина (МИР "Чужбина"). Гласуването го доказа - не е така! Вижте и запомнете...

Десетокласник преби до кръв съученик, болен от диабет

*снимката е илюстративна Банално спречкване между десетокласници остави без зъб 17-годишния Димитър, който боледува от диабет. Екшънът...

Пламен Орешарски е добър финансист. Партньорството на РБ с ГЕРБ е вредно

/Поглед.инфо/ Невъзможно е партньорство на Реформаторския блок с ГЕРБ, заяви бившият премиер Иван Костов на срещата със своите симпатизанти в Кърджали.

Огнян Донев е пълен мафиот

/Поглед.инфо/ „Огнян Донев е пълен мафиот“. Това казва депутатът от „Атака“ проф. Станислав Станилов в изявление пред ПИК. Повод за думите му стана падането на България в класацията за свобода на словото.

Стотици изпратиха самоубилата се Елена

Стотици приятели и колеги на 26-годишната Елена Самоковлийска я изпратиха по последния й земен път, след като младата жена скочи от...

БНТ изпусна и амбициозния Росен Цветков

Още преди няколко дни тръгна слухът, че водещият Росен Цветков е решил да се раздели с телевизията майка. От БНТ обаче тогава отбелязаха,...

Крум Савов поема спорта в БиТиВи

/Поглед.инфо/ Новият главен редактор на спорта в Би Ти Ви е Крум Савов, съобщиха от телевизията. Той ще замени на поста Красимир Минев, който беше освободен покрай рокадите в дирекция "Новини и актуални предавания".

Стотици изпратиха самоубилата се Елена, аутопсията не показа болест

Стотици приятели и колеги на 26-годишната Елена Самоковлийска я изпратиха по последния й земен път, след като младата жена скочи от...

Бетоновози разцепиха църква в Несебър

Бетоновози  пропукааха една от най-старите църкви в Несебър – храмът - музей „Св. Стефан”, избухна социалната мрежа „Фейсбук”. Тежки...

Кампанията за прием в детските ясли започна ударно - 111 заявления подадени за час

снимка: starozagorci.com Регистирането на нови заявления за прием в детските ясли на територията на община Варна започна ударно днес в 11 ч.,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване