Крисия е партньорката на г-н Андреев в "Шоуто на Слави"

9-годишната Крисия от Разград бе определена за сценична партньорка на г-н Андреев в "Шоуто на Слави", пише "Труд". Победителката бе...

Убийство на наркотрафикант разпали сексскандал с полицайки (снимки)

Блага Георгиева, "24 часа" 8 февруари 2003 г. В дипломатическия блок 73 в софийския кв. “Яворов” наближава полунощ в нощта срещу събота, когато...

Орешарски като сатрапезник на сатрапа Янукович

Никой не знае как точно ще се развие съдбата на украинския сатрап Янукович- както също никой ( към момента на публикуването на този текст) не знае къде се намира той. Но няма съмнение, че Янукович се превърна в поредната илюстрация на житейската истина как преяждането с власт може да приседне смъртоносно на един властови лакомник, когато срещу него се надигне решително народът.

Дори и най-отявлените привърженици на Янукович в Украйна едва ли са зарадвани от унижението техният държавен глава да бъде изцяло осветен от събитията като протеже на Путин, който не пожали репутацията му на ръководител на една 46 милионна суверенна държава.

Именно след телефонен разговор с Путин, прекъсвайки преговорите в Киев с трима министри на външните работи от ЕС, Янукович явно е получил заповед да прекрати съпротивата и да склони да му орежат правомощията чрез връщане на старата конституция от 2004-та, приемайки също искането на демонстрантите за президентски избори.

Вече е не просто непрестижно да си близък с Янукович, чието обкръжение с нарастваща скорост напускат депутати, министри, местни администратори и цели поделения от милицията и вътрешни войски, преминаващи на страната на демонстрантите. Днес е позорно да си се докосвал до Янукович!

На лидера на опозиционната украинска партия „Удар” Виталий Кличко му се наложи да се оправдава, че се е ръкувал с Янукович. Направи го с думи, които напомнят руския виц за пияницата който си признал порока, но държал да уточни , че пие с отвращение.

„Повярвайте ми, не изпитах удоволствие от това”, извинява се Кличко, цитиран от Газета.ru.

Не че очаквам отговор, но питам дали нашият премиер Орешарски, който вчера за пръв път промълви несъгласие с вече низвергнатия режим на Янукович ( ритайки падналия по стара измекярска традиция), не трябва да се извини за вечерята си с Янукович в Сочи. Още повече, че явно беше монтиран на една маса с него не по някаква грешка, а напълно съзнателно от руските домакини, които по този начин го посочиха като подходящ сътрапезник на сатрапа- нещо като сатрапезник!

 09.02.2014

 

На същата трапеза седеше и сатрапа Ислам Каримов, което прави от Ореарски дважди сатрапезник.

P.S. Във фейсбук е създадена група, която приканва гражданите на протест пред Монумента на окупационната червена армия в Княжеската градина утре, неделя, 23 февруари, между 9 и 11 часа.
Организаторите призовават гражданите да дойдат с плакати.

Българският флаг ще бъде издигнат на Дейли Плаза на 2-ри март

По случай 136-тата годишнината от Освобождението на България, Генералното консулство в Чикаго най-учтиво Ви кани на 2-ри март, неделя, от 12 часа, на Официална церемония по издигането на националния флаг на централния площад "Дейли Плаза". След церемонията ще бъде представена кратка културна програма от българските неделни училища в Чикаго.

Фенове на "Черно море" спряха автобуса на отбора с четириметров дънер

Феновете на "Черно море" спряха автобуса с футболистите след резила в Гоце Делчев. В местността Юндола 21 ултраси поставиха четириметров...

Вижте как патрулка прави 5 нарушения в една ситуация

Агенция "Блиц" публикува снимки на патрулка в нарушение, изпратени от читателка на сайта. Жена с будна гражданска съвест хвана столични...

Дали Краля на кокаина не е ББ?

/Поглед.инфо/ Доскоро наричаха Брендо Краля на кокаина, а дали той не е друг? Този въпрос зададе от ефира на TV7 зам.-председателят на партия "България без цензура" Росен Петров по повод вчерашната акция на МВР в автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев.

Обама и Путин обсъдиха събитията в Украйна

Американският президент Барак Обама и руският му колега Владимир Путин са обсъдили в продължил около час телефонен разговор събитията в Украйна от вчера, предадоха световните информационни агенции. Това е съобщил за медиите говорителят на Белия дом Джей Карни. Обама и Путин са обсъдили възможностите постигнатото на срещата на украинските власти да бъде изпълнено възможно най-скоро, както и да бъде стабилизирана икономиката и да бъдат проведени реформи.

След жестокия грип във Варна плъзнаха и чревни инфекции

През изминалата седмица са се увеличили случаите на чревни инфекции във Варна, съобщиха от РЗИ. Регистрирани са 40 случая на заболели лица...

Особености на социалния паразитизъм – Част II

Държавата винаги е обвиняем номер едно в разследването на социалния паразитизъм – и очевидно има защо. Гражданите трябва да окажат натиск върху държавата, за да получат от нея поне някаква форма на взаимноизгодна симбиоза. В цялата си грижа за потребителски права тя начислява ДДС върху приходите от благотворителност, третира безработните като самоосигуряващи се, а субсидира със стотици милиони неизгодни за народа проекти. Разбира се, трябва да погледнем паразитизма и по-широко от икономиката. Ефективността не е всичко – с този девиз безсмислени организации и учреждения се оправдават, защо продължават да теглят социални ресурси. Това са десетките държавни агенции, дирекции, дублиращи се държавни и общински органи.

Изгорелите коли в Бургас били на охранителна фирма, подозират конкуренти за палежа им

Двете коли, които горяха през нощта в Бургас, са джипове Rexton и Touran - собственост на охранителна фирма "Аватари". Тя е сравнително нова в...

Украинската опозиция превзе Киев

Украинската опозиция превзе столицата Киев. Всички административни сгради в града са в ръцете на протестиращите. Завземането на...

Внимание! Опасни китайски презервативи плъзнаха из страната

Фалшиви презервативи, които са копия на световноизвестни марки, се търгуват по магазини у нас. Цената им на едро е около 50 стотинки и се...

Апашите по селата се изплашиха от жандармерията

/Поглед.инфо/ Жандармерията по селата засега укроти апашите. Пропищелите от ромските набези хора обаче не смеят да се зарадват, тъй като не знаят кога крадците отново ще ударят. Кметове пък са категорични, че акцията е закъсняла, тъй като голяма част от вилите вече са разбити, поше "Стандарт".

1000 лева, които развалиха синхрона между варненския кмет и съвета

Веселин Златков Ще остави ли кметът Иван Портних общинските съветници без възнаграждения, или ще се смили над тях и ще им позволи да си...

Инфографика: 70% от памука в света е ГМО

Infographic 2

Както споменахме, ГМО-култури са се ширили на 175 милиона хектара през изминалата година. Основните по ред на номерата са: соя, памук, царевица, канола със съответните си 79%, 70%, 32% и 24%. САЩ си остават най-големи и в ГМО-засетите площи, но повече от половината от световното производство понастоящем идва от Латинска Америка, Азия и Африка. Обичайно страните започват с памук, след това разширяват към фураж (соя и царевица обичайно) и най-сетне започват да отглеждат и ГМО култури за храна и на човеците. Към гореспоменатите държави по първенство се присъединяват и Бразилия, Аржентина, Индия и Канада, които заедно притежават над 90% от засетите с ГМО култури площи.

 

Източник: ISAAA

Инфографика: 18 милиона фермери са засели ГМО през 2013 г.

Infographic 1

Кампаниите против ГМО-организмите са във възхода си, но суровата истина е в цифрите: повече от 18 милиона фермера в 27 страни са засадили ГМО култури на около 175 милиона хектара земя през 2013 г. Всяка година след започване на комерсиалното засаждане през 1996 г. бележи увеличение на площите; в случая е 3%. Това са данните от ново изследване, проведено от ISAAA (International Service for the Acquisition of Agri-Biotech Applications).

Следва продължение с най-използваните ГМО култури.

Мобилните камери на КАТ остават на пътя

Мобилните камери на КАТ няма да бъдат извадени от употреба, въпреки че Върховният административен съд (ВАС) ги определи като незаконни с...

Пневмония убиец мори след грипа

/Поглед.инфо/ Близо 1 млн. българи за били засегнати от грипната вълна през тази година. Това заяви пред "Новинар" главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. "Тази година грипната вълна беше 2 пъти и половина по-интензивна от миналата година", натърти той.

Почивай в мир, Джоко! Поклон, дълбок поклон!

/Поглед.инфо/ Приятели, една тъжна новина - Джоко Росич ни напусна, отиде в онзи свят, където може би ще получи своя "Оскар" за мъжество, достойнство, талант и огромна любов към България.

Гонят СДС от "Раковски" 34 - не си плащат сметките

/Поглед.инфо/ Партии, фирми и граждани дължат на държавата близо 1 млн. лв. за наеми и такса смет за имоти в столицата. Това показва справка на Областната управа на София-град към 31 декември 2013 г.

Съветникът от ГЕРБ Орлин Алексиев: "Не се занимавам с наркотици!"

След като полиция прерови автокъщата и дома му във връзка с международен канал за кокаин, ударен вчера във Франция, общинският съветник...

Времето над страната ще бъде предимно облачно, но топло

/Поглед.инфо/ Времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините с намалена видимост. През деня ще е без валежи, с временни разкъсвания на облачността над Югозападна България. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър.

Сексскандал с полицайки

/Поглед.инфо/ 8 февруари 2003 г. В дипломатическия блок 73 в софийския кв. “Яворов” наближава полунощ в нощта срещу събота, когато 31-годишен млад бизнесмен се забавлява в пълния смисъл на думата с три млади жени в дома си.

Кралицата на красотата на Англия влезе в затвора

/Поглед.инфо/ Кралица на красотата, която пияна блъсна пешеходец и буквално го изстреля с колата си на 22 метра във въздуха, влезе в затвора, пише „Дейли Мейл“.

Спешно строим ограда на границата с Турция заради нови бежанци

Стряскащи данни за нова бежанска вълна се съдържат в доклад на премиера Пламен Орешарски до Министерския съвет. Документът мотивира...

Жената с първия профил във Фейсбук у нас

/Поглед.инфо/ Bаня Пашева се казва първата българка, която се е регистрирала във фейсбук. Тя е създала своя профил в социалната мрежа на 1 март 2004 г., откри “24 часа”.

Луд секс в театъра

/Поглед.инфо/ Луд секс за Калин Врачански и Елена Петрова в театъра

Коли и контейнери горяха тази нощ в Бургас

Нощен Бургас се превърна в малък Киев в малките часове на събота. Досущ като в размирната украинска столица, по улиците на морския град...

За Задушница пускат допълнително автобуси

/Поглед.инфо/ С по един допълнителен автобус ще бъдат обслужвани линиите 41 и 22 на общинската фирма "Градски транспорт" до обяд на 22 февруари във Варна днес по повод Голяма Задушница, съобщиха от пресцентъра на общината за Moreto.net.

Орди от плъхове окупират къщи и апартаменти

/Поглед.инфо/ Истински ад настана в Пловдив след затоплянето на времето, тъй като високите температури станаха причина за скоростно размножаване на цели орди плъхове.

Двама варненци връщат към живот 900 старинни радиа (снимки)

Александър Дечев, фото Румен Сарандев Да възстановят до оригиналния им вид повече от 900 старинни радиоапарата. С тази цел са се...

Столицата ни е първа по мръсотия в Европа

/Поглед.инфо/ Комините на металургичния комбинат „Кремиковци”, който се намира в покрайнините на София, може и да са спрели да бълват отровни газове преди години, но за сметка на това старите автомобили осигуряват на града статуса на най-мръсна столица в Европа, предаде AFP.

Трима иманяри се задушиха в Пещера край Добринище

Трима иманяри се задушиха в пещера край Добринище, единият е загинал на място.Около 20 часа в петък е подаден сигнал от съпругата на един от...

Протестиращите в Киев остават на площада въпреки примирието

Хиляди протестиращи са останали на централния площад в Киев, независимо от постигнатата вчера договореност за край на политическата...

Подписка за легализация на марихуаната в Европейския съюз

/Поглед.инфо/ Стартира подписка за легализация на марихуаната в Европейския съюз (ЕС).

(Не)Споразумението в Украйна

Предистория На интернет сайта на украинския президент е публикуван пълният текст на Споразумението за уреждане на кризата в Украйна, с който се прави опит за спиране на кръвопролитието в страната. То е подписано от президента Виктор Янукович и ръководителите на парламентарните групи на партия УДАР Виталий Кличко, на партия “Баткивщина” Арсений Яценюк и на движението “Свобода” Олег Тягнибок. Като свидетели на споразумението се явяват външните министри на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и на Полша Радослав Шикорски, както и ръководителят на Департамента за континентална Европа към външното министерство на Франция Ерик Фурние. Белият дом приветства подписването на ...

Задушница е. Правим помен за душите на починалите

Днес Българската православната църква отбелязва първата голяма Задушница през годината, в деня преди Местни заговезни. На голяма...

Харизматичният Матео Ренци прие официално премиерския пост в Италия

/Поглед.инфо/ Матео Ренци прие официално премиерския пост в Италия, давайки надежди за съживяване на икономиката на третата по големина държава в еврозоната, която изпадна в дълбока рецесия.

Телефонен разговор между Обама и Путин направи възможно примирието в Украйна

/Поглед.инфо/ Президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин се съгласили, че договореностите между властите и опозицията в Украйна трябва да бъдат осъществени колкото се може по-бързо, за да се нормализира обстановката в страната.

Ваня Пашева е първата българка във фейсбук

Bаня Пашева се казва първата българка, която се е регистрирала във фейсбук. Тя е създала своя профил в социалната мрежа на 1 март 2004 г.,...

Голяма задушница преди Великия пост

/Поглед.инфо/ В съботния ден срещу Неделя Месопустна (Месни заговезни) всички българи извършват помен в чест на мъртвите на голямата Задушница преди Великия пост.

"Стандарт": Мъмрят депутати от БСП заради Варна

Другарски съд и партийни наказания заплашват 15 соцдепутати начело с оргсекретаря на БСП и член на Изпълнителното бюро Красимир Янков,...

Времето: Застудява, в неделя се чакат по-сериозни валежи

Предимно облачно, без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще започне да нахлува по-хладен въздух. Минимални...

Вашият хороскоп за събота

Овен По-внимателно се вглеждайте в детайлите и премисляйте решенията си, за да си спестите загуба на време, средства и главоболия....

Във Върховната Рада внесоха законопроект за импийчмънт на президента Янукович

/Поглед.инфо/ Украинските депутати внесоха във Върховната Рада законопроект за импийчмънт на президента Виктор Янукович./рус.ез./

Украинската Рада откри пътя за освобождаване на Тимошенко

/Поглед.инфо/ Украинският парламент гласува закона, отменящ члена от Наказателния кодекс, въз основа на който беше осъдена опозиционерката Юлия Тимошенко. Така той теоретично откри пътя за освобождаването й.

Частица Мюнхена в пригороде Чикаго. Hofbräuhaus: прошлое, настоящее, будущее

В конце января ресторан Hofbräuhaus Chicago праздновал первую годовщину своего открытия в городке Роузмонт (Rosemont) под Чикаго. Было шумно и весело, пиво лилось рекой, музыканты играли песни и марши, посетители ресторана пили, ели и танцевали… Hofbräuhaus (сокращенно HB, в переводе с немецкого языка – “Придворная пивоварня”) - сеть ресторанов. Главный и самый знаменитый находится в Мюнхене, причем принадлежит он Баварскому правительству. Из Мюнхена в Чикаго приезжают контролеры, в Мюнхен направляются пробники пива для проверки качества. Ресторан HB занимает особое место на чикагской карте питейных заведений. Хозяева ресторана сделали все, чтобы ...

БСП с другарски съд за Красимир Янков и 15 депутати - гласували с ГЕРБ

/Поглед.инфо/ Хора на Станишев подкрепиха Борисов, правят списък на отцепниците

България приветства подписаното споразумение между Янукович и опозицията

/Поглед.инфо/ България приветства подписаното споразумение между президента Виктор Янукович и лидерите на украинската опозиция за излизане от политическата криза. Това обяви българският премиер Пламен Орешарски в петък. Според него така се отваря пътят към политическия диалог в Украйна.

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване