Украински сайт се подиграва на руския шовинизъм по отношение на България

В един украински сайт, в който ivo.bg е цитиран, може да се види и прочете подигравка с руския шовинизъм, свързан с …България.

Viktor Colombia

Русофобы часто обвиняют нас в отсталости, бескультурье, дикости, ограниченности и надменном высокомерии. Но у нас есть духовность. Посмотрите же на фотографию – что вы видите?! Это же поезд времен Руси! Этот исторический артефакт спокойно стоял на Харьковском вокзале и кто знает, сколько бы еще простоял, если бы не был замечен русскими исследователями и историками.
По мнению московских историков, поезд мог принимать участие в походах на Волжскую Булгарию. Еще сам Святослав смело вез свою дружину в поход на нехристей булгар, управляя локомотивом. Попутный ветер щекотал его усы, а бодрость духу придавала уверенность в победе. Святослав расплывался в улыбке…
По мнению московских историков, поезд был выловлен в Днепре, где прекрасно сохранился. Он был выловлен в районе Русской Окраины, где-то возле Киева (некоторое время столица Руси была на Окраине, до того как царь хер Петр перенес ее в Санкт-Петербург), а с тех пор находился в Харькове. Теперь власти Малороссии просят у Великороссии помощи от биндер, чтоб те окаянные не растаскали экспонат на металлолом.
На месте находки уже работают российские ученые. Пока говорить что-то рано, но уже известно, что ширина колей с тех незапамятных времен совпадает с шириной советских колей. Это еще раз подчеркивает преемственность СССР от Руси и говорит о нашей высокой духовности.

Валентин Малорашко,
Вячеслав Сорокин, ТВЦ-Москва, из Малороссии

17 Jan

В текста авторът публикува снимка на руски локомотив в жалко състояние и се надсмива над съветско-руската интерпретация на историята с “предположението”, че това е локомотива на влака, с който великия киевски княз Светослав е тръгнал преди 12 века да покорява Волжка България и изобщо да наказва “нехристиянските българи”, като предвидливо още тогава е построил локомотива така, че разстоянието между колелата да съответства един ден на съветския стандарт ( както е известно, СССР нарочно строи по-тесни коловози, за да не може врагът да ги използва при евентуално нахлуване откъм Европа).

На просветените българи, които не са жертва на българската съветофилска пропаганда, е известно също, че въпросният Светослав е нает от византийския император Йоан Цимисхий срещу солидно количество злато да унищожи в гръб през 9 в. управляваната по онова време в 40 годишен мир от цар Петър България.
Светослав и неговите диви орди ( чиито зверства са увековечени в Манасиевата хроника как се упражняват в стрелба с лък срещу вързани българи) се справя толкова добре, че се налага византийците след това да го гонят от България и така върху руините от вандализма на Светослав ( набил на кол 20 000 български военнопленници при втория си поход , защото му се услажда да граби). Така разорената България губи за два века своята независимост- епоха, наричана у нас 200 годишно византийско робство ( наложено с решаващата помощ на братушките от кърваво червената армия на Киевска Рус).

Историята на походите на Светослав се изучаваше в комунистическа България като предвестник на дружбата със СССР, защото руси и българи воювали рамо до рамо срещу Византия ( на финалната фаза при византийската обсада на Силистра, откъдето ромеите изгонват окончателно Светослав след края на услужливия му погром над България).

В същия сайт има колаж  под надслов “ВИНАГИ ИМА ИЗБОР” ( между руското робство на бурлаците, влачещи по р. Волга кораби и своболюбието на казаците, пишещи бунтарски писма на Султана).

Ние какво избираме?!

 

 

Нова голяма драма на власта готви Волен - ще им показва чий е онзи важен пръст

/Поглед.инфо/ Нова голяма драма се очаква да заформи Волен Сидеров и групата му в парламента днес.

Живко Дорийски е загинал на място в катастрофата край Калиманци

  Живко Дорийски е загинал на място при катастрофата, която стана вчера около 14:00 часа в участъка от село Калиманци в посока пътен възел...

Орлин Алексиев от ГЕРБ - един от най-важните кокаинови крале в Европа

/Поглед.инфо/ Скандалът с общинският съветник на ГЕРБ продължава да се разраства. Орлин Алексиев може да се окаже един от най-важните кокаинови крале в Европа, съобщиха спецполицаи, работещи по случая, пише столичен вестник.

Пращат седмокласник в интернат, крадял и не влизал в час

Седмокласник, подлудил институциите с противообществените си прояви, отива във възпитателен интернат. Решението е на козлодуйския...

Лекари шокираха бургаска майка със съвет: Остави си детето да се чалне и го хвърли на държавата

flagman.bg Самият Джоко Росич страдаше от ретинна дегенерация, също като при Ани, тежко и нелечимо заболяване, водещо до пълна слепота...

Шокиращият контраст между двете Кореи от Космоса

Никаква пропаганда не може да скрие острия контраст между Южна Корея и Северна Корея, когато ги гледаш от орбита. Оживен мегаполис и ярко...

Най-голямата котка, която някога сте виждали (видео)

Пикълс е котарак, но вече е по-известен като представител на нов вид - коткозавър рекс, пише Tastefully Offensive. Гигантският котарак е с дължина 91...

Турция отново се тресе от протести

/Поглед.инфо/ В няколко големи града на Турция се проведоха демонстрации срещу корупцията в правителството, предаде ИТАР-ТАСС. В Анкара, Истанбул и Измир полицията употреби специални средства за разпръсване на тълпата.

БиБиСи ни подкрепи

Ето така отговори БиБиСи на опитите на Москва да командва световните медии какви снимки да публикуват:
25 February 2014

Bulgaria Soviet monument in Sofia gets Ukraine twist

Photo of a soviet monument in Sofia after being painted in Ukraine's colours (23 February 2014) The monument in the centre of Sofia has been pained on by artists many times.

A Soviet monument in Sofia, Bulgaria has been painted in the colours of the Ukrainian flag, sparking protest from Russia.

Unknown artists painted the Monument to the Soviet Army on Saturday night, local media reported.

Russia has since demanded an explanation of the “vandal incident”, the Itar-Tass agency reported.

It is the latest in a series of modifications of the monument which have tried to make political points.

Photo of a Soviet monument in Sofia after being painted in pink (21 August 2013) The writing painted on the statue in August 2013 said “Bulgaria apologises”, a reference to the invasion of Czechoslovakia in 1968
Action heroes, Santa and Ronald McDonald adorn a Soviet monument in Sofia (17 June 2011) In 2011, action heroes, Santa and Ronald McDonald adorned the monument along with the words “Moving with the times”
Photo of a soviet monument in Sofia (17 August 2013) In August last year, the figures received a Pussy-Riot style makeover in honour of the anti-Putin band

 

Който може да вниква в смисъла на думите, както и в значението на самия факт на представянето на фактите от знаменитата британска информационна институция БиБиСи, ще разчете категоричната й подкрепа за българската кауза в неравната ни битка за освобождаването от мита за освобождението ни от окупационната Червена армия.

Кой, ако не британците, има най-голямото право да се гордее с антинацистката последователна съпротива през Втората световна война?
Кой, ако не Великобритания, води най-дългата схватка на живот и смърт с германския националсоциализъм, наричан фашизъм ( по аналогия с италианския му етикет и по нареждане на Сталин, за да не лъщи роднинската му връзка с Хитлер по линия на социализма)?
Кой, ако не Сталин, подкрепя две години по силата на договора от август 1939-та Хитлер в опита му да завладее през 1939-та, 40 и 41-ва година на миналия век Великобритания, последната голяма крепост на европейската демокрация насред плъзналата на континента кафява чума, снабдявайки германската военна машина с огромни количества съветски стратегически суровини?
Къде, ако не в профашисткия лагер на Сталин в периода август 1939 юни 1941-ва са били дистанционно командваните от Москва български антифашисти?
Къде в огромната монументална лъжа за “освобождаването” от фашизма в центъра на София, претендиращ да е универсално послание на антифашизма от европейски мащаб, виждате и най-малък намек за антифашизма на най-дълго воювалите срещу него европейци, каквито са британците?
Как така Сталин прави прозрението за “освобождението” на една суверенна държава на 5 септември 1944-та, след като до този момент е поддържал пълноценни дипломатически отношения с нея, а на територията на същата не среща никаква съпротива- нито от български, нито от германски войски, каквито не заварва в България?
На тези и още други въпроси БиБиСи отговаря днес с жест на подкрепа за българската европейска кауза да се преборим с тегнещата над България съветска имперска сянка.

Начинът, по който БиБиСи показва на света за какво става дума, е не просто ясно послание ( първо по рода си в медия със световно влияние), но е преломен момент за всички в България, които отчаяно не вярват, че можем да успеем в начинанието да преместим в музея лъжата от центъра на столицата ни.
И още нещо: нямам съмнение, че БиБиСи са провокирани да вземат нашата страна конкретно от руския натиск върху Евронюз, в резултат на което от сайта на евромедията вчера беше свалена снимка на преоблечения в цветовете на украинското знаме червеноармеец от паметника на Сталин в София.
Не искам да звуча патетично, но смисълът на жеста на БиБиСи може да бъде обяснен именно като демонстративна съпротива срещу шантажа на Пунин и като подкрепа правото ни да му се противопоставим- включително като на мястото на една свалена снимка покажем на целия свят в замяна цели 4 подобни!
Нека покажем и ние на Путин, на света и най-вече на самите наши сънародници, че имаме волята да защитаваме правото си на свободни хора и свободна държава. Това ще направим на 4 март от 18 ч. пред паметника на митинг срещу намесата на Кремъл във вътрешните работи на България след като руското външно министерство ( за пореден път) поиска българи да бъдат наказани заради защитата на българския суверенитет!

Руската мечка игра кърваво хоро на Евромайдана в Киев.А когато мечката играе в двора на съседа…

Елате на 4 март от 18 ч. на софийския мегдан да й покажем, че искаме да напуснем мечешката й прегръдка

Дават пари на майката, осолила бебето си, то още се бори за живота си

Четвърти ден 3-месечното бебе, което бе осолено от майка си, за да се закали и не мирише, се бори за живота си. Традицията новородените да...

Скорост и сигурност без компромиси с новите SSD сървъри на Delta.bg

Скорост и сигурност без компромиси с новите SSD сървъри на Delta.bg
Искате скорост? Търсите сигурност? Не искате никакви компромиси! А какво ще кажете да получите най-доброто съотношение между ресурси и цена за екстремно бърз SSD хостинг в България? С Delta.bg това вече[...]

Протестна мрежа се олицетворява от Цона и Асенчо тъпото, нали?!

/Поглед.инфо/ Протестна мрежа внася сигнал за престъпна група "Василев, Пеевски и Бареков"

DIY Felt mouse

Martenitsa – mouse You will need: some felt, doll eyes, and white and red thread. Take a rectangular piece...

Харвардския университет пак №1 в света

/Поглед.инфо/ Американският Харвардски университет и Масачузетския технологичен институт отново заемат първите места в класацията на най-престижните университети в света във всички сфери на обучение. Това предаде РИА Новости, позовавайки се на QS University Subject Rankings.

Виолета Гурнакова: Бог да пази българите в Украйна

Истината е, че светът не се тревожи за Украйна, а гледа на нея като на касов екшън. Страната, изтърпяла големия глад и самоизяждането,...

Хиляди получили български паспорти и гражданство незаконно

В продължение на години Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) е издавала незаконно удостоверения за български произход на всякакви чужденци. Това констатира Върховната административна прокуратура, която провери дейността на ведомството...

Министър Вигенин: Електронно преброяване на българските граждани в чужбина е техническо реално, но трудно осъществимо

Редакцията на Еврочикаго се обърна неотдавна към г-жа Елена Поптодорова, посланик на Р. България във САЩ, и към българския външен министър Кристиян Вигенин с няколко въпроса, касаещи визовия режим за българските граждани, проекта за новата Национална стратегия за българите и българските общности в чужбина, и някои други актуални теми. Отговорите на посланик Поптодорова получихме по-рано и те бяха публикувани на 16 февруари. Тук ще прочетете отговорите на министър Вигенин.

Пищова непоколебим: "Беся се на 6 май"

Беся се на 6 май, сънувам го, каза Димитър Маринов - Митьо Пищова, вчера. От известно време 59-годишният "плейбой" парадира със сензационното...

Цензурата крепи БСП и ДПС

/Поглед.инфо/ Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов подкокоросва Николай Бареков и неговите депутати да не подкрепят властта.

Изчислена е масата на падналият на Луната през миналата година метеорит

Астрономи от Университета в Севиля са анализирали падането на метеорита на повърхноста на Луната ,което стана на 11 септември 2013г. Според учените , изследването на които е публикувано в списание Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, масата на астероида е не по малко от 400 кг.

Меринджейката Катя иска да става депутат

/Поглед.инфо/ Добре беше при Тодор Живков. Заплатите може и да бяха малки, но работа имаше за всички. Това каза пред „Господари на ефира” циганката Катя, станала известна като „меринджейката”. Тя придоби прякора си след брутален репортаж на Нова тв, по време на който се караше на зетя си и го наричаше „млад меринджей”.

Бивш шеф на БДЖ на съд за десетки милиони

Бившият изпълнителен директор на БДЖ Христо Монов бе изправен пред съда по обвинение за нанесени щети за десетки милиони лева....

Вашият дневен хороскоп

Овен  Вие сте огнено кълбо и всеки, който Ви познава повече от 10 минути, ще се съгласи с това. По тази причина, когато получите бележка,...

След внезапното и продължително изчезване, Виктор Калев се завърна при Слави

/Поглед.инфо/ Виктор Калев се завърна в „Шоуто на Слави”. Актьорът беше изчезнал от екран и не се беше появявал след Нова година. Плъзнаха слухове, че той е напуснал Слави заради умора и заради униженията, на които е бил подлаган от жестокия си шеф.

Отиваме си като нация - до 2050 г. ще се стопим до 3 млн. души

/Поглед.инфо/ До 2050 г. населението на страната ще се стопи до 3 милиона души, прогнозира професорът по политология в Университета за национално и световно стопанство и председател на Македонския научен институт проф. Трендафил Митев,

Резултати от SEO одит на Berdyansk-city.com

SEO одит
Както Ви бяхме информирали в първите статии от рубриката „Приложно SEO с Ники”, предложихме на читателите на Socialеvo.net да се възползват от безплатен SEO одит, който да бъде изготвен от[...]

Бен Сондърс се завърна след успешното приключване на историческото антарктическо пътешествие

ben1
Британският полярен изследовател Бен Сондърс и неговият съотборник Тарка Л’Херпиниере се завърнаха в Обединеното Кралство, празнувайки успешния завършек на тяхната експедиция, която счупи Световния рекорд за антарктическа експедиция. Членовете на[...]

MasterCard ще използва Host Card Emulation (HCE) за мобилни плащания, базирани на технологията NFC

mastercard
MasterCard обяви, че ще предложи спецификация с Host Card Emulation (HCE) за сигурни near field communication (NFC) трансакции. Това ще позволи на потребителите да използват с лекота своите карти с[...]

Изведен е нов пътник към навигационната групировка GPS

Американската навигационна система GPS се увеличи с още един спътник. На 21 февруари 2014 бе изведен в космоса нов апарат, създаден от компанията Boeing и ориентиран за работа в GPS , както с цивилни , така и с военни абонати.

Решението за отпадане на таксите за роуминг в рамките на ЕС беше блокирано

/Поглед.инфо/ Решението за отпадане на таксите за мобилните разговори в роуминг в рамките на ЕС беше блокирано по време на заседание на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика към Европейския парламент, съобщава Euobserver.

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване