Естония потвърди разговора на Аштън и Урмас Пает за снайперистите в Киев

/Поглед.инфо/ Министерството на външните работи на Естония потвърдило достоверността на телефонния разговор на ръководителя на европейската дипломация Катрин Аштън и външния министър на Естония Урмас Пает, в който бил обсъден и въпроса за снайперите, стрелящи в Киев по време на протестните акции на Майдан.

Карамелен крем с уиски

За една много дълга седмица бях в едно особено състояние, на което ако кажа депресия, ще прозвучи твърде силно, но да кажем, че може да е било пролетна умора. Не знам. Случват се и такива периоди. Резките промени на времето сигурно имат много общо и бях леко притеснена за себе си. Не ми се беше случвало от много време, особено през пролетта. Лекарството за такова състояние е:

  1. Много работа, с която се тушират всякакви мрачни настроения, просто защото не мислиш за друго, освен за работа. Работиш здраво, после си лягаш без да ти се удаде възможност да премисляш случки докато заспиваш. На следващия ден пак така. Само трябва да внимаваш да не ти се превърне в навик. Когато се почустваш с единия крак извън дупката, излизаш на общество, което да ти издърпа и другия крак.
  2. Взимаш си творческа почивка, която включва смяна на обстановката. Това помага, когато искаш да си изпразниш главата от всякакви глупости, а после да стартираш като нов човек. Обаче тук много трябва да се внимава. Ако имаш неотложни задачи, които чакат само теб, отлагането им във времето може да даде обратен ефект, като например тревожност или вина. Почивката не би била така ефективна.
  3. Приготвяш си десерт.

Карамелен крем с уиски

Добре, тези неща може и да не работят при всички. При мен първият вариант винаги е имал ефект, но сега е друго. За втория хич не мога и да помисля, защото… ами, майчински работи, как да го обясня. Понякога малко повече сън също може да ми е в полза. Или пък влизам в кухнята и се затварям там (ок, аз мислено се затварям в моята). Друг път едно единодушие, еднакво мнение, еднакви желания могат да помогнат. Просто исках да чуя моите мисли от устата на някой друг. Макар че вече знаех отговора, преди да отида в кухнята, попитах Вальо какво би искал за десерт довечера. Крем. Няма значение какъв, просто да е крем.

Карамелен крем с уиски

Тогава аз имам нещо добро за теб. Пардон, за нас. И след като си вземем наркотичната доза от звънкия смях на Даниел по време на активната игра след вечеря (активна, защото и Даниел вече взима участие в нея, а не само двамата с Вальо да му правим откачени гримаси), а после изморен да го сложим да подремне за двайсетина минути, тогава ще си сервираме нещо специално. О, да! Сладко, карамелено, с дъх на кафе и с фин завършек от морска сол. Дори аз бях изненадана от вкусовете, които открих в този десерт. Подреждат се един след друг, точно по реда, по който се добавят в неговото приготвяне. И тук следват вълшебните думички – лесно и бързо. Приготвянето е лесно и бързо. Но на кого му пука, след като това е един очарователен десерт, който ще свързвам с нас двамата. С времето за нас, с нашите общи желания и с усмихващия се на сън Даниел, докато поемаме от сладкия вкус на живота.

Карамелен крем с уиски

Карамелен крем с уиски

Адаптирано с малки промени от melbakesthings.com

От комбинацията на съставките в този десерт се долавя много приятен дъх на кафе, без в него да присъства кафе. Даже на капучино, бих казала. За да се получи това, не пропускай стъпката с претопяването на маслото, докато то получи лешников цвят и изгради аромати на препечено, на ядки и на карамел. Но и внимавай да не изгори. Уискито, смятам също допринесе за кафеения аромат.

Кремът е много сладък, затова за равновесие добави 1/4 или 1/2 чаена лъжица смляна морска сол. Аз добавих 1/4 чаена лъжица fleur de sel, която се усеща съвсем леко накрая, но ако харесваш по-голям контраст между сладко и солено, половина чаена лъжица е твоята доза. Не използвай фина трапезна сол в случая.

Още едно решение за сладкия вкус на десерта е да се разпредели в малки купички. Големите количества от него не са необходими, за да се усети насладата.

Посочените дози са за 6 порции.

Продукти:

  • 3 супени лъжици масло
  • 150 г кафява захар мусковадо
  • 1/4 чаена лъжица fleur de sel
  • 250 мл животинска сметана
  • 30 г царевично нишесте
  • 250 мл прясно мляко
  • 1 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 2 супени лъжици уиски
  • разбита сметана за декориране
  • настърган натурален шоколад за декориране

Маслото се готви докато стане светло кафяво

Две супени лъжици от маслото се слагат в тенджера на умерен огън докато се разтопят. Когато маслото се разтопи се готви още няколко минути докато придобие светло кафяв цвят и замирише на карамел.

Добавят се захар, сол и сметана

Тогава към него се добавят захарта, солта и сметаната.  Разбъркват се периодично докато захарта се разтопи.

Сместа се оставя да заври

Сместа се оставя да заври.

Царевичното нишесте се поставя в купа и към него се добавят около 50 мл от студеното мляко. Разбъркват се докато нишестето се разтвори. Добавя се останалото мляко и се разбърква хубаво.

Когато сместа в тенджерата заври се добавя прясното мляко с разтвореното в него нишесте. Всичко се разбърква непрекъснато с телена бъркалка докато кремът се сгъсти.

Към сгъстения крем се добавя масло, ванилия и уиски

Сгъстеният крем се отстранява от огъня. В него се добавят останалата една лъжица масло, ванилията и уискито. Разбъркват се хубаво.

Кремът се разпределя в купички

Топлият крем се разпределя в 6 купички. Охлажда се на стайна температура, а след това в хладилник.

Сервира се с лъжица разбита сметана и се настъргва шоколад отгоре.

Карамелен крем с уиски

Кулинарно - в кухнята с Йоана

Карамелен крем с уиски е публикация на от блога Кулинарно — в кухнята с Йоана

Валерия Велева: Приятели, ето една добра вест - Стефан Данаилов е здрав! Здрав!

/Поглед.инфо/ Приятели, ето една добра вест - Стефан Данаилов е здрав! Здрав! Знам, че много хора се интересуват от здавословното му състояние.

Украйна - уроците на майданната демокрация

/Поглед.инфо/ Майданът в Киев (вторият сезон от 2013/2014) формално възникна като всеобщо недоволство от отлагането на “европейската мечта” за Украйна, както украинското общество разбираше подписването на договора за асоцииран член на ЕС. Президентът Янукович следваше традиционно поведението на политически трол и измами очакванията на гражданите си, които подхранваше повече от година с активна проевропейска риторика.

Етнодемографски аспекти на демографската криза

/Поглед.инфо/ В България освен финансова и икономическа криза, е налице и демографска. Картината на демографската ситуация на страната ни е: ниска раждаемост, висока смъртност и засилена миграция. Със съответните сенки и полусенки. А и прогнозите за бъдещото на българската нация са песимистични. Поради това не изненадва обстоятелството, че социолози, политолози, математици и пр. периодично рисуват демографски апокалипсис на държавата ни, която все още няма адекватна политика и поведение за решаване на тези жизненоважни проблеми.

Екопроекти за почти 180 млн. лв. ще строят осем общини

Осем общини ще строят инфраструктурни проекти - предимно за пречиствателни станции и депа за отпадъци, след разрешение на Министерство...

Ще зареждаме телефоните си през килима

В днешно време имаме света в ръцете си...или поне докато не падне батерията на телефона ни и не сме принудени да гледаме през прозореца на...

Богаташи поръчват моторници, които да приличат на колите им

Всеки обикновен милионер може да си купи суперавтомобил в днешно време. Колко от тях обаче могат да притежават суперавтомобил яхта?...

Путин се оказа гениален борсов играч - надигра САЩ и ЕС

/Поглед.инфо/ Путин е гений!!! От началото на операцията на РФ в Крим Руската фондова борса, изплашена от задаващата се "Война", просто Рухна. Цените на руските активи катастрофално се сринаха./рус.ез./

Забраниха електронните цигари в Лос Анджелис

Лос Анджелис единодушно одобри забраната да се ползват електронни цигари на обществени места, включително в работни помещения,...

България победи Беларус с 2:1 в контрола

Националният отбор на България стартира с победа новата година, след като надигра с 2:1 състава на Беларус в контрола, която се проведе...

Бобева: Проблемите с електронното управление се решават

Проблемите с електронното управление се решават и се работи интензивно по тях. Това заяви вицепремиерът Даниела Бобева и поясни, че...

Вашият хороскоп за четвъртък

Овен Справедливостта в един спор ще бъде възстановена и това ще ви удовлетвори. Търговските ви, журналистически и бизнес начинания ще...

Облаци и дъжд утре (прогноза)

През нощта в по-голямата част от страната ще превалява дъжд, по-значителен в Източна България. Вятърът временно ще се ориентира от...

Платиха първа премия на Спартак 1918 за сезон 2013/2014

В „Спартак 1918“ платиха първа премия за сезон 2013/2014 днес. Играчите получиха стимулите си за трите точки в Каварна, както им бе обещано....

И Саркози е записван тайно от свой човек

/Поглед.инфо/ Съветникът на бившия президент на Франция Никола Саркози - Патрик Бюисон, е записвал свои срещи с бившия държавен глава без неговото знание, предаде AFP.

Преговорите с президента Владимир Путин трябва да продължат

/Поглед.инфо/ Германският канцлер Ангела Меркел се присъедини към нарастващата група западни лидери, които остро се противопоставят на действията на Русия в Крим.

Мегаскандалът с "килърите" снайперисти на Майдана се разраства! Естония потвърди: Записът в Youtube e автентичен

Внесени ли са от чужбина снайперисти, които да убият протестиращи на Майдана, за да ескалира напреженето и да се припишат убийствата на...

Всеки работещ в България произвежда средно 15.7 лв. на час

рутният вътрешен продукт на един зает в икономиката се увеличава с 2.3% през последното тримесечие на 2013 г. в сравнение със същия период на...

Ще приема ли АЕЦ "Козлодуй" ядрени боклуци от Великобритания?

Повече от основателни предположения в тази посока възникват, след като научаваме за необичайна визита на британския министър на енергетиката в родната АЕЦ, вчера 4-ти март. Ето го и официалното съобщение от сайта на централата: 05.03.201...

Лидер от Майдана е наел снайперистите

/Поглед.инфо/ Естонският външен министър информира върховния представител на ЕС по външните работи за улики, според които куршумите, изстреляни по протестиращи и полиция, са едни и същи, както и почеркът на снайперистите

Манолова: За първи път ще гласуваме с интегрална бюлетина с преференции

За първи път с новия Изборен кодекс ще имаме реално действаща преференция, това ще се случи на евроизборите. За първи път хората ще могат...

България е зависима от Русия само от доставката на горива и природен газ

/Поглед.инфо/ „България е зависима от Русия в един компонент – доставката на горива и природен газ“. Това отговори министър-председателят Пламен Орешарски след въпрос на ПИК дали премиерът е усетил по-остро зависимостта на България от Русия покрай конфликта в Украйна.

НАП приема и онлайн плащания по новите 4 сметки

Плащанията за данъци и осигурителни вноски по новите 4 сметки могат да се правят и чрез онлайн системата на НАП. Необходима е дебитна или...

Проф. Теодор Фридман: Гордеем се с българските си корени!

Проф. Теодор Фридман е известен американски учен. Той пръв прилага генна терапия за лечение на генетично обусловени болести. Професор по педиатрия в Калифорнийския университет в Сан Диего, Директор на програмата за човешка генна терапия, консултант по генна терапия на Шведската Кралска Академия, Президент на Консултативния съвет по рекомбинантна ДНК, Президент на Американското общество по генна терапия. Ръководи лаборатория, занимаваща се с изследване на стволови клетки, трансфер на генетичен материал и проучване на въздействието на генните нарушения. "Опасявам се, че историята за ролята на България в спасяването на толкова много хора от нацисткия терор не е много известна. Сигурно повечето от хората тук, в САЩ, не знаят тази история, а мисля, че и в България не е добре известна, нито напълно оценена. Разбира се, мисля си, че акцията на българското правителство е велик акт на благородство и смелост. Хубаво беше да науча, че един площад във Вашингтон е наречен в чест на Димитър Пешев, за да пази спомена за тази част от българската история."

Утре цял ден без вода в центъра на Варна (виж къде спират кранчетата)

Без вода утре - 06 март ще бъдат абонатите заключени в карето между бул."Цар Освободител", бул."Приморски", бул."Сливница" и бул."Осми...

Касапинът Валери: Не съм искал да коля Александър, ножът не беше мой

flagman.bg 40-годишният Александър оцеля по чудо след пиянска свада в кръчма в ж.к. „Изгрев”, иска 40 бона обезщетение50-годишният Валери...

Бандити ограбиха бензиностанция, след час ги заловиха! Пребили служителя

Въоръжени мъже са ограбили бензиностанция в село Брестовица тази нощ. Бандитите са пребили жестоко 30-годишният служител, който бил...

Полицай герой спаси жена, паднала на релсите в метрото (видео)

Клип, уловил геройството на един полицай в Мадрид, стана хит в сайтовете за видеосподеляне. В метрото в испанската столица се разиграла...

Жоро Китанов пази с капитанската лента на България при победа над Украйна

Юношеският национален отбор на България до 19 години започна с победа календарната 2014 г. В Брестник „лъвовете” спечелиха с 1:0 Украйна,...

Писмо до столичния кмет във връзка с митинга на ПП "Атака" на 3 март 2014 г.

Писмо до столичния кмет във връзка с митинга на ПП "Атака" на 3 март 2014 г.

Грандиозен скандал! Изтече разговор на високо ниво в Youtube: "Лидерите на Майдана наели снайперисти да убиват протестиращи?" (Видео)

Грандиозен скандал на високо равнище може да наложи преосмисляне на цялата "демократична революция" в Киев. В сайта Youtube се появи запис...

Осъдиха детеубиеца Манчо да върне банков заем

Тричленен състав на Благоевградския окръжен съд окончателно осъди Манчо Панюков, който закла двете си деца преди 5 г., да върне банков...

„Пукам гуми!” на всяка улица във Варна

С пренаселването на варненските улици с автомобили все по-често собственици на гаражи викат паяците на общинската фирма за репатриране,...

72. ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ – АНТОАН-ЛОРАН ДЬО ЛАВОАЗИЕ

Пламен Асенов

05. 03. 14, радио Пловдив

Целия текст слушай тук: http://www.radioplovdiv.bg/index2.php?content=velikite&id=75

Кой е измислил водата? Кой е нарекъл кислорода кислород? Има ли камъни на небето и нуждае ли се революцията от гении? Колко дълго живее отсечената глава на човека? Отговорите на всички тези въпроси, плюс още много като тях, се съдържат в живота и делата на един човек от века на Просвещението – великият френски учен Антоан-Лоран дьо Лавоазие, останал в историята на Европа и света като Бащата на модерната химия.

Жан-Луи Дюпор, Чело концерт № 6

Разбира се, с въпроса кой е измислил водата и намека, че може да е Лавоазие, пресилих малко. Той просто е първият човек, установил, че водата не е прост, първичен елемент, както се смята още от древногръцките философи, а е съединение, което се състои от водород и кислород. Впрочем, макар кислородът да е открит от англичанина Джоузеф Пристли, името „оксиджън” му дава точно Антоан Лавоазие. За целта той комбинира две думи от старогръцки – оксис, киселина и генес – създател, причинител. Смята, че точно кислородът създава киселинността на киселините, нещо, в което не е съвсем прав и което е доказателство, че гениите не могат да са гениални винаги. Но въпреки това са си гении. Например, покрай заниманията с кислорода Лавоазие, заедно с приятеля си, известният математик и астроном Пиер Симон дьо Лаплас,  прави и откритие във физиологията. Като свързват горенето с респираторния процес, двамата откриват, че дишането също е горене – в съвсем буквален смисъл. Пак заедно с Лаплас, Лавоазие получава синтетична вода. В стъклен съд с живак те изгарят струи водород и кислород. Резултатът е вода. Каква е ролята на живака – убийте ме, не мога да кажа. Но знам, че учените и досега опитват да създадат водороден двигател, който да реши едновременно енергийните, и екологичните проблеми на човечеството. Неговият принцип е същия – в него трябва да се смесят водород и кислород, да се изгорят, и в резултат да се получат две неща – енергия, но без взрив, а овладяна, както и чиста вода като отпаден продукт.

Жан-Луи Дюпор, Чело концерт № 6

Приключението на Антоан Лавоазие с водата обаче не е нито първото, нито най-голямото му научно постижение. То е следствие от заниманията му с горенето. По онова време в науката господства тъй наречената „флогистонна” теория – всичко, което гори, се състои от вещество, например метал, плюс някаква хипотетична материя, една невиждана и невидима огнена субстанция, наречена флогистон – гръцката дума за „горящ”, „възпламеним”. Флогистонната теория се появява през 1703 година и, макар да се базира на пълна липса на доказателства, за няколко десетилетия буквално се вкоренява в научната общност, нищо, че е векът на Просвещението. Лавоазие обаче изследва нещата откъм най-видимия проблем на флогистонната теория – как металите, които ръждясват, тоест, окисляват се – а това си е процес на изгаряне – стават по-тежки, не по-леки. Чрез флогистона обяснението е твърде фантастично и гласи, че, тъй като той е вещество с отрицателна маса, когато е вътре в метала, го прави по-лек, а след като го напусне при горенето, той става по-тежък. На въпрос пък къде отива флогистонът, щом напусне метала, отговорът е – във въздуха. Само че не можем да го отделим от там, понеже растенията го поглъщат, преди да успеем. И така нататък – интересна теория, нали? След десетина години на експерименти Лавоазие обаче доказва, че нищо подобно не става и че флогистонът е само в главите на своите поддръжници. Той открива, че ръждясалите метали са по-тежки, защото се свързват с една съставка на въздуха. Да, в процеса на горене наистина е намесена особена материя, но тя се нарича кислород и е съвсем конкретна, налична и може да бъде дори видима. През 1783 година Лавоазие чете във Френската академия своето есе „Размисли върху флогистона”, пълно със солидни доказателства срещу теорията. Е, неговата нова кислородна теория се приема на нож от хората с дебели и пълни с предразсъдъци глави, но по-младите учени скоро я налагат. Като продължава опитите в количествена посока, Лавоазие формулира и прочутия принцип за съхранение на материята. Според него при химическа реакция елементите на участващите вещества може да се пренаредят, но нищо от общата маса не се губи и крайните продукти тежат точно толкова, колкото  първоначалните съставки. С което наистина се превръща в баща на съвременната наука химия, като я отделя рязко от нейната родна майка, алхимията.

Жан-Луи Дюпор, Етюд № 9

Антоан-Лоран дьо Лавоазие е роден през 1743 година в Париж за един необикновен живот – поне толкова необикновен, колкото са и научните му постижения. Семейството му е богато и влиятелно, той учи в елитен колеж, където се интересува от химия, ботаника, астрономия, математика, философия. Въпреки това обаче, по волята на баща си, парламентарен адвокат, завършва за лисансие по правото, макар после да не работи нито ден като адвокат. Отдава се изцяло на научни изследвания и през 1764-та, само на 21, чете във Френската академия на науките първа разработка, посветена на гипса. Две години по-късно получава златен медал за концепция, свързана с уличното осветление на Париж. Още на 26 Лавоазие става член, а по-късно и председател на Академията. С този пост е свързан и прочут анекдот. Хора от провинцията съобщават за необичайно събитие – от небето падат горещи камъни. Вярата им, че казват истината обаче, води само до нова порция смях сред академиците, защото авторитетният им шеф, Лавоазие, изтърсва знаменитата си фраза – на небето няма камъни, затова и те няма как да падат от него. С което пропуска, освен всичко друго, да открие и метеоритите. Но, в края на краищата – никой не е съвършен, нали? За сметка на това Антоан Лавоазие се оказва съвършен в друго – намирането на пари за финансиране на научната си дейност.

Жан-Луи Дюпор, Чело концерт № 6

Макар да е богат, изследванията са скъпи и на Лавоазие му трябват все повече пари. За да ги набави, той прави нещо просто, което обаче впоследствие определя съдбата му не само в науката, но също в любовта и смъртта. Младият, но умен Антоан купува акции и става съсобственик на Ferme Generale, частна компания, която прекупува от краля поземлените данъци на Франция. Като бирник той, освен че забогатява, въвежда и важни реформи в данъчната система, а успява също да се ожени. Когато за първи път отива у шефа на управителния съвет на компанията, Лавоазие остава със зяпнала уста пред дъщеря му. Той е на 28, Мари-Ан Пиер Поулз е само на 13, но никой не го обвинява в педофилия. Вместо това на следващата година двамата се женят и този брак е пълен с радости и взаимност. Да, те нямат деца, освен общата работа и общите успехи, но, въпреки крехката възраст, Мари-Ан е не само красиво, а и изключително интелигентно момиче. Тя знае английски и превежда на съпруга си важни научни книги. Помага му в лабораторията и участва пряко в редица опити. Тъй като рисува добре, прави скици на новаторски инструменти, които поръчва за изработка. Тя наистина е ангелът на гения, но, както става ясно от следващата история, дори ангелът не може да спаси гения от човешката злоба и простотия.

Жан-Луи Дюпор, Етюд № 11

През 1789 година избухва Френската революция. Антоан Лавоазие няма политически пристрастия. Знае се, че той е за промени в системата, но не и чрез резки движения. Е, скоро революцията му отнема буквално всичко. Първо е закрита Ferme Generale, данъчната компания, приходите от която финансират научната дейност на Лавоазие. После той е уволнен от поста, който заема в Кралската комисия по барута и на който е допринесъл много за френските военни победи. Закрита е и самата Академия на науките, на която един от водачите на революцията, на име Жан-Пол Марат има зъб. Преди години председателят Лавоазие е отхвърлил някаква негова тъпа разработка. Марат инициира съд за 28 души от Ferme Generale по нелепи обвинения – с пари от френските данъци те са финансирали чужди сили, а също – тровили парижани, като слагали вода в тютюна. Веднъж задвижена, съдебна машина не спира, въпреки че междувременно някой умен човек убива Марат. Година след това обвиняемите са осъдени на смърт и още същия ден, 8 май 1794, присъдата е изпълнена. Главите им са отрязани с хуманната машина на доктор Жозеф Игнасий Гилотен, близък приятел на Антоан Лавоазие. Говори се, че във връзка с екзекуцията Лавоазие прави последен експеримент – натоварва сътрудник да следи колко време очите му ще мигат, след като главата му е отсечена. Мигали около 30 секунди – ако някой се интересува наистина. Говори се също, че ангелът Мари-Ан Поулз опитва да склони съдията за отлагане на екзекуцията, за да може мъжът и да завърши някакъв важен експеримент, но той отказва с думите – „Революцията няма нужда от гении!”. Думи, които ученият Йозеф Луис Лагранж коментира така: „Отне им само миг да отсекат тази глава, а няма да стигнат и сто години, за да се роди пак такава като нея.”

Жан-Луи Дюпор, Етюд № 7, Сабине Крамс


Писмо до столичния кмет във връзка с митинга на ПП "Атака" на 3 март 2014 г.

Писмо до столичния кмет във връзка с митинга на ПП "Атака" на 3 март 2014 г.

Open letter against playing to the term “Shoppe language” in the Republic of Serbia

Facts evidence that for at least two decades, the Serbian state has encouraged the attempts to impose in the minds of the international community the existence of some ‘Shoppe minority’ on both sides of our common border, ‘neither Bulgarian nor Serbian’. It is also known that the idea of the existence of a ‘Torlak minority’ in both countries is actively promoted. It concerns the population at the western border, from the town of Godech, through Chiprovtsi up to Vidin. Serbian political elite, regardless of its party colouration, is inspired by the successful experience in the past to create a ‘Macedonian nation’ on anti-Bulgarian basis, supported by the Comintern.

Гонзо: Искам да се върна в Левски, но не съм говорил още с шефовете на Черно море!

Георги Иванов-Гонзо призна, че иска да се завърне в Левски, но още не е говорил по темата с ръководството на Черно море. „Сърцето ми е в...

Paper plate birds

Violeta Vasileva and the kids from group 4 of Prolet kindergarten, Sevlievo, have sent us these birds! They...

Орешарски: Няма опасност за спиране на газовите доставки

"Нямаме сериозни основания за спиране на газовите доставки." Това каза министър-председателят Пламен Орешарски в парламента. Той успокои,...

Бившият разузнавач Скот Ричард: САЩ и ЕС са подготвили преврата в Киев, разходите им са 5 милиарда долара

САЩ и ЕС са подготвяли случилото се на „Площада на независимостта” в столицата на Украйна в продължение на няколко години, заяви пред...

Добрата новина: Осветяват 50 зебри в Пловдив: Вграждат им прожектори!

Петдесет пешеходни пътеки ще светят вечер, след като бъдат оборудвани с прожектори. Тази седмица ще уточним списъка с улиците, за да...

Домовчийски взе №11 на „Тича“. Глобиха „моряците“ с 4250 лева!

Новото попълнение на Черно море Валери Домовчийски ще играе за отбора с №11, научи petel.bg. Очаква се нападателят да направи дебют в...

Дните на „Гъбената махала“ са преброени

Дните на „Гъбената махала“ са преброени. На пролет вероятно варненци ще станат свидетели на първите незаконни ромски бараки, които ще...

Асен Блатечки отскача до Варна със “Секс, наркотици и рокендрол”

Популярният актьор ще използва паузата между две предавания на "България търси талант", на което той е жури, за да играе на живо във Варна....

Ритнаха зверски юношата на Черно море Виктор Митев. Бекът припадна на мач, но отказа да остане в болница!

Юношата на Черно море Виктор Митев е получил зверски удар в корема и е припаднал на терена по време на мача Берое – Любимец (5:0), съобщи за...

Любовна вендета завърши с кръв, шит скалп и избити зъби

В село Баница се млатиха за 17-годишна палавница Вендета по селски се развихри във врачанското Баница в неделя. Любовният триъгълник...

Русия ще конфискува активите на САЩ и ЕС в отговор на санкции

Съветът на Федерацията - горната камара на руския парламент – разработва законопроект, предвиждащ конфискуването на имоти, активи и...

Майка на жесток убиец: Разкъса баща си на парчета, но го излежа!

Марин Кабаков от бургаското село Маринка затрил баща си Никола, защото го нападнал с брадва, пише Флагман, цитирайки майката на жестокия...

Войнов си тръгна. Нов треньор ще води Любимец срещу „моряците“

Наставникът на Любимец Войн Войнов напусна клуба и срещу Черно море отборът ще бъде воден от нов треньор. Затова намекна лично Войнов...

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване