Борисов с "топли сигнали" към Местан в Кърджали - демонстрира загриженост

/Поглед.инфо/ Ако лидерът на ДПС ме покани на кафе, ще отида при него не за да правя коалиции, а заради хората, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежите от партията в Кърджали.

Цветанов е с най-примитивно отношение към съдебната система и сега съжалява

/Поглед.инфо/ Цветан Цветанов е политикът с най-грубо и примитивно отношение към съдебната система и сега горчиво съжалява. Това заяви пред Би Ти Ви съдия Нели Куцкова.

Спартак изгуби Кирил Пандов. Големият бивш футболист почина на 85 години

Легендарният футболист на Спартак Кирил Пандов почина на 85 години. Той е издъхнал в дома си снощи около 23 часа след сърдечна...

Полицаи се качиха на покрива на Валентин. Той крещи: „Не съм направил нищо!”

Не съм направил нищо! Само ме обвиняват през последните 5-6 месеца, извика от балкона си Валентин от Варна, който заплашва, че ще се...

Млад музикант с музика за моите уши

Признавам, че интервюто на Ицо Хазарта във в. “Капитал” привлече вниманието ми с факта, че ме споменава като автор, който следи в интернет.

Който ме познава обаче знае, че това едва ли щеше да ме поласкае, ако личността на интервюирания не беше стойностна. Защото не приемем за комплимент което и да е внимание.

От отговорите на въпросите, които музикантът дава обаче, е видно, че това е човек с чувство за хумор и мироглед, който заслужава адмирации особено на фона на доста често срещаното празноглавие сред някои напористи кандидати за публичност и слава без мозъчно покритие за нея.

Честно казано, не съм очаквал ,че представител на това поколение, ще се шегува с нещо, с което сме се майтапили тогава, когато още не е бил роден (по повод на каламбура с имената на партийните величия по времето на комунизма). Имаше анекдот, че древните тракийски племена се състояли от “пеки-таки”, маки-даки” и тук-там малко траки.

Петко Бочаров разказваше преди тридесетина години един вица с обяснение защо  нашите вождове имат такива звънки селски имена. “Как не, казваше той- овчарят като се покатери на байра, как да извика сина си Александреее?! Не върви. Друго си е Макооо, Пекооо”!

.

  21 мар 2014

20 въпроса: Ицо Хазарта

Илюстрация

Автор: Васил Германов

Още по темата

Защо бе, идиотчета?

Един разговор с Ицо Хазарта за свободата, несвободата и тъпотията

16 авг 2013

Ицо Хазарта (Христо Петров) вероятно е единственият истински социален поет с такова влияние върху новото поколение. От създаването на триото “Ъпсурт” през 90-те до днес неговите текстове брулят реалността по изключителен за родните ширини начин – агресивно, саркастично, иронично. “Хип-хопът е пробил в цял свят, защото с него можеш да кажеш истината по готин начин и да създаде тръпка – на омраза, на удоволствие, на любов. Той прави с хората това, което е правил рокендролът”, твърди Ицо в интервю за вестник “Капитал”.

Възпитаник на НГДЕК, той насища текстовете си с културни препратки, медиен жаргон, уличен език и подпрагови послания, които превръщат буквално всяка фраза в оборотен градски цитат.

След 2005 г., когато бандата пуска последният си албум – Quattro, те позатихват, издавайки спорадично сингли, а Хазарта се посвещава на семеен живот и няколко тв риалити формата.

Преди година тримата основаха Facing The Sun – българо-германски лейбъл със седалище в Мюнхен, отговорен за някой от най-качествените хип-хоп актове (Young BB young, Криско, Лора Караджова). 

Като какъв човек се определяте
?
Нормален българин, наивен и доста скучен, когато не съм досаден.

Нещото, в което вярвате абсолютно?
Не бих го споделил пред всеки.

Любимият ви момент от деня?
Обожавам сутрините, особено през последните 2 години.

Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да продължа да я върша със същото удоволствие, както преди 15 години.

Как бихте обяснили това, което правите, на едно 5-годишно дете?
Пиша песни, пея ги, хората ги слушат, смеят се и след известно време плачат.

Как си почивате?
Ходя на море и на планина – знам, ексцентрично е, но това е животът на звездата.

Какво ви зарежда?
Приятелите, книгите, пътуванията, но на първо място – да виждам децата си щастливи.

Какво ви разсмива?
Камен Донев и Николай Бареков – всеки по свой, неповторим начин.

Какво ви натъжава?
Как някои хора сами съсипват живота си и как търсят решението на своите проблеми извън себе си.

Какво ви вбесява?
Предишният ми отговор до голяма степен важи и за този въпрос.

Личност, на която се възхищавате?
Евлоги Георгиев – може би повече от половината от всичко хубаво и ценно, което се е случило в България през последните сто и няколко години, дължим на него и на неговото мислене.

Кое свое качество харесвате най-много?
Не умея да завиждам.

А кое никак не харесвате и бихте искали да промените?
Доста са и за нито едно не ми се говори.

Автор: Васил Германов

Какъв талант бихте искали да притежавате?
Бих искал да съм по-добър в математиката, но нямам достатъчно въображение.

Последният подарък, който направихте/получихте?
Подарих на Жени ваучер за един магазин за дрехи, а тя ми подари една много готина пижама. Съвсем между нас казано, горнището си е като официална дреха.

Три места в интернет, които посещавате най-често?
Facebook, e-vestnik.bg и ivo.bg.

Къде бихте искали да живеете?
В София ми е добре. В Европа любимите ми градове са Мюнхен и Солун, колкото и да са различни. Едва ли бих живял някъде извън България обаче.

Любимите ви имена?
Пеко Таков и Мако Даков.

Най-интересното място, на което сте били?
Много са. Наскоро бях в един лондонски джаз клуб, свиреха няколко музиканти от Ямайка и нашата Лили Йончева на перкусиите. Беше ново усещане за мен и ми беше много интересно.

Мото или цитат, близък до философията ви за живота?
Ако искаш незабавно да видиш резултатите от труда си, мий чинии.

 

 

 

 

Валентин: Има убийци в дома ми!

„Има убийци в дома ми, тук всички са престъпници”, крещи Вальо, който заплашва, че ще се самоубие, като скочи от прозореца на апартамента,...

Спасяването на давещите се е дело на самите тях

Използвахме за заглавие известната фраза на Илф и Петров защото изминалата година ни показа много ясно, че дори и да се сменят правителствата, проблемите остават, а делото по решаването им са пада пак на нас. Историята показва, че когато достатъчно голям брой хора застанат зад една и съща кауза, те могат да упражнят успешен натиск върху политиците.

Психологът на МВР все още не може да установи контакт с Вальо

Вальо, който заплашва, че ще сложи край на живота си, все още не допуска психолога на МВР да разговаря с него. Специалистката се опитва да...

Буйстващият Вальо редовно тормозел съседите, майка му тръгнала да се прибира от Щатите

33-годишният варненец, за когото petel.bg съобщи първи, че  заплашва да скочи от прозореца на апартамента си, се казва Вальо. По данни на негови...

“Представлява ли ЕС волята на европейските народи?” – лекция в център “Аделанте”

Социален център "Аделанте" организира на 26 март т.г. (сряда), от 19.00 часа, лекция на тема „Представлява ли ЕС волята на европейските народи?“. Лекцията ще се проведе в социалния център на ул. "Гурко" 27 в София. Лектор ще бъде Пабло Канямарес. Основна тема на събитието ще бъдат принципите и правилата, по които работи Евросъюзът, представени през критична гледна точка.

Варненец буйства, заплашва, че ще скочи от жилищна сграда

Млад варненец в момента заплашва, че ще скочи от прозореца на жилищна сграда на ул. „Цани Гинчев” 16, предаде репортер на petel.bg. Три...

Защо кралица Елизабет ІІ прие Росен Плевнелиев?

Понеже, защото, обаче нито една медиа, институция или отделен човек не можа/успя да ме "светне", аджеба "Защо и бе на кралица Елизабет ІІ да се среща с Президента на РБ Росен Плевнелиев и какво последва от това?", реш...

Джеймс Робинсън: С държава, основана на връзки и кланове, не се постига много

Първо, трябва държавата да работи, да предоставя ред, сигурност, спазването на договори, правосъдие, образование… Ако държавата не предоставя тези обществени услуги, не можете да имате и пазарна икономика. Само с едната приватизация също не създавате нищо, трябва да се гради. Когато имате държава, основана на връзки, кланове, неформални зависимости, дори политици с най-добри намерения не могат да постигнат много, защото не успяват да ангажират хората да сътрудничат с държавата. Те приемат закони или налагат правила, но администрацията не работи и не ги прилага, защото е корумпирана, некомпетентна или постоянно се сменят хората в нея.

Нов устрем, но към каква Европа?

/Поглед.инфо/ Първоначално Европейската общност се опря на хегемонията на САЩ, по-късно влезе в редовете на глобализирания финансов капитализъм, а днес е изправена пред заплаха от разпад. Все по-остри различия делят европейските страни и региони, неравенството между Севера и Юга замени миналото разделение между Изтока и Запада. Германия царува в сърцето на една общност, където всяка държава може лесно да се превърне в хищен грабител за своите съседки. Какъв е изходът от тази ситуация?

Найденов: Подкрепям свикването на КСНС

„Подкрепям свикването на Консултативния съвет за национална сигурност към президента и опита му да потърси консолидирана позиция". Това...

ОССЕ изпраща мисия в Украйна

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа ще изпрати свои наблюдатели в Украйна. Мисията първоначално ще се състои от 100 души,...

Детство по грузински, порасване по грузински

Грузинският „В разцвет“ не предлага много повече от това, което пише в резюмето му. Две неразделни приятелки, на 14г. живеят сред нерадостния пейзаж на разпадащия се Тбилиси, съвсем малко след обявяването на независимост през 1991г. Доста неща изглеждат много познато.

(разкриват се детайли от сюжета, четете на своя отговорност нататък)

колаж

Налице са всички добре познати пост-соц обстоятелства – спират тока, по магазините няма много неща, улиците са на кратери, в училище също не е цвете, по улиците върлуват необезпокоявани хулигани.

И какво ли е в главите на 14-годишните – ами както на всички 14-годишни момичета по света – рокли, момчета, романтични песни.

Но моментът е деликатен и нито са съвсем деца, нито пък са съвсем пораснали, а се налага да взимат отговорни решения за бъдещето си, дори на такава крехка възраст.

Донякъде съм разочарован – можеше да излезе и нещо по-добро, все пак епохата е преломна. Да похваля опашката за хляб – най-добрата соц-опашка за хляб, която съм виждал на кино.

Да се гледа ли? Ако са ви любопитни такива истории и искате да навлезете в атмосферата – защо не.


„В разцвет“ е грузинският кандидат за чужестранен филм на „Оскар“. Далече е, макар че вече е взел няколко международни награди.

Лазаров: Резултати от проверката в Лясковец до 3 април

Резултатите от проверката на акцията в Лясковец, при която загина една барета, а други негови колеги бяха ранени от психично болния Петко...

Бойко пусна селфи с млади гербери (Снимка)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов снима селфита с млади надежди от организациите на ГЕРБ в страната. Снощи той пусна селфи във Фейсбук...

В България е национален спорт да плюем ЕРП-тата, но в момента ги изнудват

/Поглед.инфо/ Според бившият енергиен министър от Тройната коалиция няма да се стигне до отнемане на лиценза на дружествата, защото задълженията не са основание за подобна крайна мярка

Само за денонощие - девет катастрофи, един загина

Девет катастрофи са регистрирани през изминалото денонощие във Варна, съобщиха за Днес+ от полицията. При едно от пътнотранспортните...

Депутатите ще ваканцуват повече заради изборите

/Поглед.инфо/ Депутатите ще имат по-дълга пролетна почивка от учениците. Избраниците ще бъдат във ваканция три пъти - за Великден, за Гергьовден и преди евровота. Това съобщава Труд, позовавайки се на собствена проверка.

Нов кървав Петко дебне от кв. „Лагера“ в София

Млад мъж с параноидна шизофрения държи на нокти съседите си в блок в столичния квартал „Лагера“. Хората са силно притеснени, че с...

Студенти от Икономически университет даряват балните си тоалети на нуждаещи се абитуриенти, включете се и вие

Четири студентки от Икономически университет – Варна стоят зад благотворителната инициатива „Подари втори живот на балния си тоалет”,...

Въвеждат нов модел на лихвите по заемите до три месеца

Лихвите по потребителските и ипотечните кредити за граждани ще се определят по изцяло нов модел, който ще влезе в сила след три месеца,...

Външният министър на Украйна: Искаме да имаме добри отношения с Русия!

/Поглед.инфо/ В близко бъдеще влизането на Украйна в НАТО няма да е актуален въпрос, заяви в Брюксел украинският и.д. външен министър Андрей Дешчица.

Ако президентът промени указа, ще подкрепим ГЕРБ за ЦИК

/Поглед.инфо/ В момента, в който указът се приведе в съотвествие със закона, всички народни представители от ДПС ще гласуват за предложението на ГЕРБ за зам.- председател на ЦИК. Това каза на среща с партийния актив председателят на движението Лютви Местан.

Жената на убития Шарков на погребението: Имах нужда от съпруг, не от герой

„Милена, съпругата на убития командос в Лясковец Емил Шарков, се чувства в момента като изкормена и закачена на ченгел. Уби се една голяма...

АБВ няма да се коалира с ДПС и с "Атака"

/Поглед.инфо/ "АБВ няма да се коалира с ДПС. ДПС наистина преяде с власт, особено в края на управлението на тройната коалиция и в сегашното управление."

Googlе пуска детски YouTube

Нов видеохостинг в YouTube, предназначен за най-малките зрители, подготвя Google. Компанията вече е започнала преговори с производители на...

Избират най-значимото събитие на Варна през 2013 г. от 16 номинации

16 номинации се конкурират за първото място в класацията „Събитие на Варна 2013”, чийто победител ще стане ясен днес. Селекцията е излъчена...

Икономическият растеж у нас за 2014 г. ще достигне малко над 2%

/Поглед.инфо/ Икономическият растеж за 2014 г. ще достигне малко над 2%, заяви министърът на финансите Петър Чобанов в Ямбол по време на среща с представители на местния бизнес.

5-звезден лайнер с баровци, по-голям от "Титаник", ще хвърли котва у нас

/Поглед.инфо/ 5-звезден лайнер, по-голям от "Титаник", ще хвърли котва на бургаското пристанище. Суперлуксозният пасажерски кораб "Costa Deliziosa" ще акостира на 5 май у нас. Той ще доведе над 2800 пасажери.

Путин заяви, че нарочно ще си сложи заплатата в наказаната от САЩ банка "Россия"

/Поглед.инфо/ Руският президент Владимир Путин прие с хумор наложените от САЩ санкции и дори ги обърна на шега. Той заяви, че ще си сложи заплатата в наказаната банка "Россия", а заедно с него подобни коментари направиха и санкционираните от САЩ политици и бизнесмени. Всички руски сенатори пък вкупом призоваха и на тях да бъдат наложени наказания.

България може да наложи вето на икономически санкции на EС срещу Русия

/Поглед.инфо/ Премиерът Пламен Орешарски не изключва напълно възможността България да наложи вето на икономически санкции на EС срещу Русия. Копирано от standartnews.com

Къщата на Ванга отваря врати на Благовец

“След 18-годишни перипетии на 25 март, Благовец, когато е и нейният имен ден, къщичката на баба Ванга на Рупите най-после отваря врати,...

МВР разкри среща на Борисов с Петното

/Поглед.инфо/ Получен в МВР сигнал за закана за убийство е разкрил среща между бившия премиер Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното.Копирано от standartnews.com

Амбициозни родители пращат невръстните си деца на частни уроци, за да се вредят в елитна забавачка

Три- и четиригодишни деца ходят на частни уроци, за да влязат в качествена детска градина. Амбициозни родители плащат между 20 и 40 лева на...

Войната за ЦИК между опозиционера-президент и властта продължава

/Поглед.инфо/ За мен е важно да се каже, че България няма да признае анексирането на Крим. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в предаването "Панорама" на БНТ.

Депутатите ще си почиват три пъти до евровота

Депутатите ще имат по-дълга пролетна почивка от учениците. Избраниците ще бъдат във ваканция три пъти - за Великден, за Гергьовден и преди...

Канят варненци в акция за почистване на Аспарухов парк днес в 10 часа

Акция за почистването на Аспарухов парк организират група варненци в социалнатамрежа Фейсбук. Инициативата, която ще се проведе днес, е...

Известен пловдивски барабанист се самоуби пред детска ясла

Известният бивш барабанист на Виевската фолкгрупа и съпруг на певицата Росица Пейчева - Милко Узунски се обеси в Пловдив. Рано сутринта...

Туберкулозата се върна в училище

/Поглед.инфо/ Цяла община изпадна в паника заради туберкулоза в училище. Родителите бият тревога за опасност от епидемия. Община Хайредин се намира в една от областите в България с висока заболеваемост от туберкулоза.

Шок в Ню Йорк! Дете откри огън в автобус и уби човек

Един човек е загинал, след като малолетен открил огън в препълнен автобус в Ню Йорк, съобщава РИА Новости. Инцидентът се е случил в...

ЕС отменя банковата тайна

Отмениха банковата тайна в Европейския съюз на среща на върха в Брюксел. Чрез новоприетия закон всички 28 членки ще могат да обменят...

Продават „весели сандвичи“ до гимназия

Полицаи затвориха закусвалня, която на метри от гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I" в Ловеч предлагала не само обикновени...

Кметът внесе предложение за отмяна на такса „Добър ден“

Предложение за отмяната на таксата от 1,60 лв,  изисквана от администрацията за издаване на служебна бележка на граждани за липса на...

Лайнер, по-голям от Титаник, хвърля котва в Бургас

Кризата в Крим може да доведе до наплив от круизи у нас, обявиха родни туроператори. Няколко компании промениха маршрутите си в Черно...

Три деца се взривиха, учител се поболя от показен арест

“Моралните щети, които ми нанесоха, не могат да бъдат възстановени. Мога да кажа само, че съм удовлетворен от решението на независимия...

Хороскоп - Запазете спокойствие, оставете нещата да се случват

Овен  През този ден не се заглеждайте по никого и не флиртувайте с представителите на противоположния пол. Последствията могат да бъдат...

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване