Дарик не излъчи запис с нападки на руския посланик Исаков срещу БГ президента

Вчера посланикът на Русия в София Юрий Исаков е дал интервю за Дарик радио, което обеща да излъчи днес изцяло. В сайта на радиото обаче се появи текст, от който липсва една твърде съществена част и то не по друга причина, а защото, както ivo.bg научи от свои източници,  посланикът лично е настоял след интервюто то да бъде цензурирано, осъзнавайки , че е „пресолил супата”. По информация на ivo.bg Исаков е отправил невъздържани квалификации и оценки по адрес на българския президент Росен Плевнелиев. Осъзнавайки това, той е позвънил в Дарик и е ...

Двойният стандарт на най-великата демокрация, подкрепен с крайцери и изтребители

/Поглед.инфо/ Преди малко в новините по БТВ красивата Татяна от Славянск каза: Когато окупираха майдановците, беше добре, сега ние сме сепаратисти!

Ирландец на хоризонта

press

 

След смяна (1969) е картина на художника Любен Гайдаров.  Днес обаче въпросът е какво идва след  смяната на собствеността на НБМГ Холдинг.

Според съобщенията,  компания Мedia Maker Limited, регистрирана на 9 април т.г. – тази седмица -  ще поеме собствеността на НБМГ Холдинг, в КлубZ има повече по темата. Патрик Халпени, собственик и представляващ,   участва в ръководните органи на групата Communicorp до 2012, когато е освободен.

В медиите не се забелязват изблици на ентусиазъм от съобщението за замяната на Кръстева с Халпени. Правилно  се констатира, че  Кръстева не напуска медийния сектор – ИПК Родина и  разпространението на печата остават, както са. За купувача Халпени е индикативно, че е партньор с депутата от Коалиция за България Мартин Захариев   в Радио 1 Рок . Ако интересът на Пеевски е да излезе от разказа за медиен магнат, какъв е интересът на  Халпени да влезе в този разказ остава да се види.

В България Communicorp участва в седем лицензирани доставчика на радиоуслуги и една телевизия, на базата на честоти, първоначално предоставени на Тангра, ТНН, Метрорадио, Контакт, Българска радиокомпания, Сити.  През 2006 г. Мартин Захариев съобщава:  “ние фактически предпоставяме лидерството на Communicorp на българския радиопазар“.

В други държави разрастванеmo на компанията не върви така безпроблемно. Според доклад на TI за Ирландия  през 2012 Communicorp увеличава дела си в най-голямата издателска група Independent News and Media (INM), която притежава Irish Independent и Sunday Independent, както и други национални и регионални печатни издания, от 22 на сто до позволения максимум от 29.9 на сто (правилата).

Под натиска на общественото мнение ирландският медиен регулатор BAI разглежда случая и решава, че  не става дума за контрол, а само за съществен интерес в медиите.   Националният съюз на журналистите иска спешна ревизия на законодателството, за да се изясни в какви граници едно лице може да има съществен интерес.

През 2014 г.  в ирландската преса отново се коментира  доколко ирландското законодателство може да се справи с контрола върху медийните концентрации специално относно собственика на Communicorp О’Брайън и печатните издания в Ирландия.  Според Irish Times

вместо яснотата, която се очаква в една демокрация по въпроса кой контролира някои от най-продаваните вестници и популярни новинарски сайтове, съществува “конструктивна неопределеност”, с която сме свикнали, но отстрани изглежда забавна и объркваща.

За сравнение се привежда правната регламентация в Австралия, според която собственикът на Communicorp  О’Брайън има несъмнен контрол върху издателската група INM и това става ясно при операциите на О’Брайън в Австралия. Според австралийското законодателство INM е преценено   като контролирано от О’Брайън  дружество, докато според ирландския медиен регулатор той има само съществен интерес в него.

Също за сравнение придобиването на Global Radio  в Обединеното кралство се допуска от  конкурентния регулатор през 2013 г.  под условие за седем области, в които концентрацията би създала условия за по-високи цени на рекламата (доклад).

Това – в контекста на очакваните мерки за прозрачност на медийната собственост и за медиен плурализъм у нас.

 

 

 

Борисов отказа да говори за Бисер Миланов-Петното

/Поглед.инфо/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свири на китара в студиото на "Нека говорят" по Би Ти Ви. Той се предаде пред настойчивите молби на водещата Жени Марчева, която няколко пъти го подкани.

Атанаска може да не е убийца на Алекс!

/Поглед.инфо/ Задържаната за жестокото убийство на малката Алекс Атанаска Георгиева може да не е убийцата. Тази версия лансири журналистката от сайта "Флагман" Катя Касабова в предаването на Мартин Карбовски по Tв7, пише manager.bg.

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчо Мозъка е арестуван

/Поглед.инфо/ Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, известен и като Лъчо Мозъка, е арестуван за брутална кражба в бензиностанция на ОМВ в столицата, съобщава "Телеграф".

Цената на комфорта и простете за дискомфорта.

Климатични промени. Климатични проблеми. Според данни на Met Office, температурите стават по-екстремни - до +8 градуса в най-топлите дни, сушата се увеличава значително, водата намалява със 70%. Ключова дума: адаптация. Цената на комфорта е проект на Асен Ненов. Благодарност за предоставената възможност да споделя и тук. Е, как сме с комфорта?

Русия ще вкара НАТО в България 10 години след като България влезе в НАТО

 

Руските военни самолети над Черно море са не само предизвикателство, но и провокация, заяви военният министър Ангел Найденов. Той уточни, че руснаците не нарушават въздушното ни пространство, но риторично попита: “Нали не мислите, че летят за безобидни разходки или за да помахат с криле на летуващите туристи?”
Найденов допълни, че МО внимателно следи развитието на ситуацията и всеки момент може да отправи молба за помощ към НАТО.

Сигурен съм, че ще получим необходимите сили и средства от Брюксел, коментира министърът часове след срещата си с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Гостът посъветвал правителството да стартира проекта за нов тип изтребители.

Руските военни самолети над Черно море са не само предизвикателство, но и провокация, заяви военният министър Ангел Найденов. Той уточни, че руснаците не нарушават въздушното ни пространство, но риторично попита: “Нали не мислите, че летят за безобидни разходки или за да помахат с криле на летуващите туристи?”
Найденов допълни, че МО внимателно следи развитието на ситуацията и всеки момент може да отправи молба за помощ към НАТО.

Сигурен съм, че ще получим необходимите сили и средства от Брюксел, коментира министърът часове след срещата си с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен. Гостът посъветвал правителството да стартира проекта за нов тип изтребители.(в „ 24 часа”)

Този анонс, публикуван в сайта на в. „24 часа”, е осъден да остарее за часове. Ще има развитие още преди повечето читатели на ivo.bg да са се запознали с въпроса.

С пълното съзнание за променящата се ситуация,  публикувам  тази информация по три причини:

1. За протокола – като преход към евентуалната ескалация.

2. Като невиждана политическа екзотика по нашите земи: български военен министър, при това социалист, използва по адрес на Русия думата “провокация”.

3.  Като повод да подновя поканата си към българските медии и институции да поискат обяснение от руския посланик Юрий Исаков.

По информация на ivo.bg, която не е отречена вече трети ден, в интервю за Дарик радио на 11 април  (цензурирано  по негово настояване) Исаков е отправил невъздържани думи към   българския президент Плевнелиев, който се присъедини към критиките на военния министър Найденов по повод провокативното поведение на руската авиация в близост до българския черноморски бряг.

 

 

 

Повече от 10 000 демонстрират в Донецка област

/Поглед.инфо/ Повече от 10 хиляди души се включиха в демонстрациите, които се провеждат в редица градове в Донецка област.

Подготвят облекчаване на още лицензионни режими

/Поглед.инфо/ Председателят на БСП Сергей Станишев се срещана с представители на бизнеса от гр. Гоце Делчев. На срещата-разговор той заяви, че приоритет в работата е нормализирането на бизнес климата.

Ванга беше едно чудо, светица

/Поглед.инфо/ Ванга беше едно чудо, светица, независимо дали църквата признава това или не. Това каза пред Нова телевизия Нешка Робева.

приказка без край

Приказка без край е филм от 1984-та по книгата на Михаел Енде, писана 1979 г. но е класика в края има един важен епизод, който ми се иска да изгледаме заедно, а после  и да се позамислим. навява силни аналогии с днешния ден на България, на света: - Фантазия няма граници. Това е ...

RIP Борис Карадимчев

има хора-Колоси. те оставят дълбока следа, правят разлика, живеят винаги. Борис Карадимчев, Борето, Папа ... от хората, направили много, много за музиката и за хората около себе си земен, човечен, обичащ, раздаващ се безспирно и до край, творящ, вдъхновяващ, разбиращ, приемащ, насърчаващ, любящ, с грижа. Пим Пам, Бяла тишина, Хора и улици, ...

Гори сграда в центъра на Бургас (снимки)

Шестетажна сграда на бургаската ул. "Георги Кирков" 3, на 20 метра от главната улица "Александровска" и в непосредствена близост до Първо...

Русия сезира ООН и ОССЕ за кризата в Украйна

В неделя руското външно министерство заяви, че развитието на ситуацията в югоизточната част на Украйна започва да става изключително...

Засилени пътни проверки преди Великден - КАТ вади всички камери и радари

Засилени мерки за сигурност в последната седмица до Великден. Полицията вади всички камери и радари по пътищата, предаде bTV. На...

Синът на Лъчезар Иванов арестуван за обир на бензиностанция

Синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, известен и като Лъчо Мозъка, е арестуван за кражба в бензиностанция на OMW в столицата, съобщава...

Кръв на плажа в Несебър и 16 пострадали след зверски бой

*снимката е илюстративна Фенове на футболните клубове „Нефтохимик” и „Берое” се биха до кръв на плажа в Несебър днес преди 33-тия кръг...

Пастир се самоуби с 10 литра ракия край Симитли

57-годишен пастир бе открит мъртъв тази сутрин в планината край град Симитли, след като изпил 10 литра алкохол, предаде БГНЕС. Мъжът е...

Мария Силвестър: Нападнаха ме и се опитаха да ме удушат

Мария Силвестър разказа потресаваща случка от своя живот. Преди години непознат мъж я нападнал в тъмна уличка и започнал да я души. В този...

Катя Касабова: Нова версия за смъртта на Алекс - Атанаска може да не е убийцата

Задържаната за жестокото убийство на малката Алекс Атанаска Георгиева може да не е убийцата. Тази версия лансирa журналистката от сайта...

Федералисти щурмуваха и превзеха кметството в Харков

Проруските привърженици на федерализацията на Украйна са щурмували зданието на градския съвет в Харков, предава УНИАН. Много маскирани...

Вижте мнения след Черно море - Лудогорец

Иван Коконов, Черно море Изпълнихме инструкциите на треньора и бяхме равностойни. Съжалявам, че не вкарахме първи гол, но и това го има...

Безплатно мобилно приложение проверява баркодовете на стоките

Безплатно мобилно приложение ще проверява баркодовете на всички стоки, които се предлагат за пазара. Целта е само за секунди човек да...

Хандбалистите на Локо мачкат в Ловеч

Хандбалистите на Локомотив надиграха Осъм с 32:25 (12:10) в мач от "А" група в Ловеч и ще завършат втори преди плейофите, ако победят в последния...

Камелия: Загубих няколко бебета

Няколко пъти съм била бременна, но съм губила бебетата. Това не ме направи нито по-силна, нито по-слаба, а ме накара да приемам нещата...

Вижте менния след Черно море - Лудогорец

Иван Коконов, Черно море Изпълнихме инструкциите на треньора и бяхме равностойни. Съжалявам, че не вкарахме първи гол, но и това го има...

Погром за Борисов в ефира на БТВ, Жени Марчева го разката. Той не даде нито един отговор

По принцип нашата партия трудно се навежда. Не ги обичаме тия работи. В Брюксел има друга култура – от една страна да защитиш своите...

Хърватия е сред 10-те страни с най-сринати икономики

Хърватия е сред 10-те страни с най-сринати и лоши икономики в света. Класацията е на британското икономическо списание "Икономист", предаде...

Венета Райкова за убитата Александра: Смърт за смърт!

Венета Райкова си изпусна нервите и поиска смърт за убитата Александра, пише kliuki.net! Водещата на Горещо също не подмина темата и дори...

Какъв му е проблемът на Маркс: икономиката, стюпид!

/Поглед.инфо/ Бележки от един идеологически сблъсък с елементи на икономикс

Изчезналият "Боинг" пикирал, за да избегне радарите

снимка: PA Изчезналият "Боинг" на Малайзкийските авиолинии е пикирал като боен самолет, за да избегне засичането си от радар. До това...

Тича 1948 отнесе Преслав с 14:0. Мартин Христов набута 5 гола!

Отборът на Тича 1948 (Долни чифлик) съсипа Преслав с 14:0 в мач от Североизточна „В“ група на стадион „Младост“. Мартин Христов набута 5 гола,...

НАТО форсира България да купи западни изтребители

След 10 години борба на лобита, която докара бойната ни авиация до критично състояние, НАТО се намеси, за да форсира покупката на осем западни изтребителя. Генералният секретар на алианса Андерс Фог Расмусен вчера ясно показа на властите в София, че трябва да се прекрати зависимостта на българската армия от Русия. По време на разговорите с президента, премиера и министрите на външните работи и на отбраната Расмусен е настоявал България да увеличи парите за отбрана и да модернизира спешно армията си. Въпреки че не се знае откъде ще бъдат взети стотиците милиони за покупка на нова военна техника, българските власти вчера са отговорили положително на желанието на НАТО да се увеличат парите за отбрана.

Гонзо Няма отбор, който да ни е надиграл. Ще ми е мъчно за "моряците"

Треньорът на Черно море Георги Иванов похвали игровото поведение на своите при 1:1 с Лузогорец . „От първата до последната минута мисълта...

Станишев към бизнеса: Предстои намаляване на още лицензионни режими

Председателят на БСП Сергей Станишев се срещана с представители на бизнеса от гр. Гоце Делчев. На срещата - разговор той заяви, че...

Гонзо Няма отбор, който да ни е надиграл

Треньорът на Черно море Георги Иванов похвали игровото поведение на своите при 1:1 с Лузогорец . „От първата до последната минута мисълта...

Раздават премии в Черно море. Живко Атанасов изпратен да тренира с юношите (снимки от мача на „Тича“)

Фото Румен Сарандев Футболистите на Черно море ще вземат премии за равния с Лудогорец, но те няма да са двойни. Това заяви Георги...

Защо промените в европейската левица да не започнат от България?

/Поглед.инфо/ Среща на Дискусионен клуб „Възраждане” с Александър Симов, кандидат за евродепутат от листата на БСП.. Модератор: Д-р Бойко Маринков

Защо промените в европейска левица да не започнат от България?

/Поглед.инфо/ Среща на Дискусионен клуб „Възраждане” с Александър Симов, кандидат за евродепутат от листата на БСП.. Модератор: Д-р Бойко Маринков

Черно море отново не се даде на Лудогорец - 1:1 на "Тича". Бакари изравни в края

Черно море завърши 1:1 с Лудогорец в мъжки и равностоен мач в топ 7 на "А" група на стадион „Тича“. Така домакините нямат загуба от...

Мечката от Чепеларе разкъса стадо овце

Мечката от Чепеларе, която в четвъртък нападна хамбар и вила, отново влезе в действие и стремглаво започна да засища глада си, като изяде...

9 ранени и един загинал при антитерористичната операция в Славянск

снимка: Euronews Напрежението в Украйна продължава да се покачва.  Девет души са ранени, един човек е загинал при антитерористичната...

Второ полувреме: Черно море - Лудогорец 0:1

Отборът на Черно море губи от Лудогорец с 0:1 през второто полувреме от мача в топ 7 на "А" група на стадион „Тича“. Прави впечатление,...

Ето къде във Варна няма да има ток утре

Поради неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия утре - 14 април - понеделник, без електрозахранване във...

20-годишната Катрин от София: Липсата на казарма уби българския мъж

КАТРИН-ЛЕЙЛА САУАЛХА*  Къде е той? Кога ще се появи? Това са въпросите, които всяка средностатистическа жена си задава след всяка...

Дичо забавлява Сумиста във Варненския затвор

снимка: БулФото, архив Поп изпълнителят Дичо и групата му V.O.XX се оказаха атракцията на Варненския затвор тези дни. Бившият вокалист на...

Старшата на Черно море вез битката за Варна

Юношите старша възраст на Черно море победиха Спартак 1918 с 2:0 в градското дерби от елитна група до 19 години на изкуствения терен на...

Майката на убитата Александра: Избягваше кавгите, извиняваше се от името на целия клас

Александра беше слънчево дете. По-скоро щеше да понесе чужда вина отколкото да направи тя някоя беля. Това разказа минути преди...

Второ полувреме: Черно море - Лудогорец 0:0

Отборите на Черно море и Лудогорец играят при 0:0 второто полувреме от мача в топ 7 на "А" група на стадион „Тича“. Прави впечатление, че в...

Страници: 1 | 2 | 3

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване