Без конкурс община Варна плаща 72 бона на телевизия и вестник „Черно море“

Веселин Златков Бюджетната комисия към Общински съвет – Варна одобри отпускането на общо 72 хил. лв. на частните медии вестник „Черно...

Бащата убиец от Русе: Съжалявам, може да не съм бил прав. Но туй се случи

"Съжалявам, може да не съм бил прав тогава, но туй се случи, не може нищо да се върне". Това заяви арестуваният Пламен Петров (38 г.) в залата на...

Two ideas for crowns – DIY

  Look at these two easy and beautiful ideas created by kids’ photographer Mrs. Cherry:   1. Crown...

Откритото тяло във Варна е на виден филхармонист (видео)

Орлин Филиповски, "Блиц" Разложеният труп, открит в къща на улица „Драган Цанков” №6 във Варна, е на видния филхармонист и музиковед...

Първанов е момчето, което върши работата на ГЕРБ - БСП - 21.9 %, ГЕРБ- 19.6 %

/Поглед.инфо/ Само четири формации - ГЕРБ, БСП, ДПС и коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" ще успеят да изпратят депутати в следващия Европейски парламент. Такава прогноза прави социологът от "Медиана" Кольо Колев в интервю за в. "Монитор".

И в Крим вече има руски “ред”( за стоки и услуги) като в анексираните Абхазия и Южна Осетия

Световните информационни средства днес разпространяват заплахата на руския външен министър Сергей Лавров, че има вероятност Русия да постъпи спрямо Украйна както с Грузия през август 2008 г. Това е доста откровена закана за поредната руска локална война срещу по-слаб съсед.

Руският неонацизъм се чувства поощрен от безнаказаността за анексирането на Абхазия и Южна Осетия и демонстрира безразличие към факта, че двете окупирани парчета кавказка земя се намират в международен правен вакуум- техният “руски” статут е бойкотиран практически от целия свят.

И какво донесе на местните присъединяването им към Русия? Донесе същото, което чака и Крим- икономическа пустош, административен хаос, руска бюрокрация и реставрация на временно забравени съветски “порядки”.

Сълзите в очите на щастливите да бъдат присъединени към Русия жители на Крим, на които акцентираше руската и българската пропаганда, май не само са пресъхнали, но и предстои да се превърнат в плач от яд за сторената глупост.

 

Както се вижда от репортажна статия на  “Ню Йорк таймс” новият руски ред в Крим вече е налице и в това отношение заплахите на Лавров Русия да постъпи отново както с откъснатите парчета от Грузия имат своето правдоподобно потвърждение- и в Крим се случва същото, като в Абхазия и Южна Осетия!

Под властта на Русия животът в Крим е хаос

Хиляди жители на Крим се редят на опашки пред банките.

Снимка: New York Times

Още по темата
2014-04-23
Обещаните от Путин промени и привилегии са трудно изпълними, животът се е върнал 25 г. назад

Neil Mac Farquhar,

New York Times

Месец след светкавичното анексиране на Крим от Русия жителите на черноморския полуостров се оказва, че живеят в условия на постоянна обърканост. Декларираните от руската държава промени са трудно изпълними в момента. Функциониращите институции са единици, повечето банки са затворени, отделите за регистрация на земя не работят. Съдебните дела са отложени за неопределено време. Вносът на хранителни продукти е ограничен. Някои чужди компании, като McDonald’s, спряха да работят.

Роман Николае от дни чака пред паспортна служба в Симферопол. Неговата дъщеря и внучка, наскоро пристигнали от Украйна, оказвайки се, че пристигат в страна, в която не е сигурно дали могат да продължат да пребивават законно. Опашката е огромна, а номера му е 4475-и, като близо 200 души успяват да минат през учреждението дневно.

“Преди имахме една доста добре организирана страна – животът бе гладък. След това в рамките на две седмици, тази страна се превърна в нещо друго.

Това е една голяма каша –  бардак”,

казват гражданите..

Всъщност, промяната на полуострова доведе да проблеми в почти всички аспекти на живота в този район. Кримчани всеки ден се сблъскват с нови препятствия – шофьорски книжки и регистрационни номера, застраховки и рецепти за лечение, паспорти и учебни планове. Руснаци, търсещи да закупят земя или да започнат бизнес, са в паника от бюрократичните блокади.

Вносът на храни и стоки е намалял, заради наложените неясни и прибързани закони. Вносът на сирене и свинско месо от Украйна е забранен по нареждане на властите. Обикновени продукти, като кисело мляко липсват по щандовете на магазините.

По чисто логистични причини McDonald’s затвори, Метро и големите немски вериги също напускат този пазар. Повечето мултинационални компании бягат от района, за да избегнат по-нататъшното задълбочава на кризата.

Самолетните връзки са прекъснати, с изключение на тези с Русия. Часово Крим официално премина с един час напред, към московската часова зона, въпреки че мобилните телефони, автоматично се връщат към украинското.

В отстоящия на 55 км. от столицата на Крим Джанкой Едуард Фьодороф има фирма за транспорт. Компанията разполага са 20 хладилни камиона, с които е зареждал вериги като Метро и McDonald’s , както и близо 300 супер-маркета в района. Бизнесът, по негови думи, се е сринал с 90 процента. От извършваните до преди месец пет до седем превоза дневно, сега са се стопили до един на седмица.

„Възможността да зареждам с руски стоки е много малка – продуктите са скъпи, а транспортните разходи и неуредици са големи. Липсата на директна сухопътна връзка ни принуждава да прекосяваме 350 км през Украйна, а обещаният мост  - е цел, неосъществима в близките години. Планове и прогнози за бизнеса са почти невъзможни. Дори и при сключване на договор, плащанията са почти невъзможни, поради нефункционирането на повечето банки. Огромните опашки пред работещите руски банки върнаха обществото в ерата на комунизма – доброволци правят списъци с ред за влизане в банката, като в някои фигурират вече близа 12 000 чакащи”, разказва Фьодороф.

Страхът сред населението расте

и от вилнеещите въоръжени доброволни отряди. Те често задържат хора под различни предлози, като някои от задържаните от тях все още са в неизвестност. От същите отряди страдат и свещениците от Украинската православна църква. По думите на епископ Климент, който бе охулен от руските си събратя, руски свещеници, заедно с маскирани въоръжени поддръжници на новата власт заплашват, гонят и конфискуват църковни храмове. 16 от неговите духовници вече изпратили семействата си и най-ценните икони в континентална Украйна, за да ги спасят и предпазят.

Навлизащото руското законодателство също доведе до редица проблеми.

Зависимите от хероин, лекуващи се на “Метадон” са лишени от възможността да им се прилага необходимата терапия. Причината е в забраната на лекарството.

“Обричат ни на смърт”- това казва Александър, 40-годишен наркозависим, който без да знае, че “Метадон” е забранен в Русия, е гласувал “За” анексирането на Крим.

Сред големите проблеми е и този в съдебната система. Съдебните дела са замразени, поради незнанието на съдии и прокурори какъв закон да прилагат. ДНК тестовете, до скоро правени в Киев, вече ще се извършват в Москва. Пътните полицаи признават, че не знаят какъв закон за движение да прилага.

За юристите дипломите им от висше учебно заведение на Украйна вече са без значение.

“Аз не съм в състояние да се конкурирам с младите адвокати, които идват от Русия с дипломи по руско право”, каза Олга Черекова, която по-рано бе получила докторска степен от Украйна.

Усещането за жителите на Крим е, че се върнаха в 1991 година, че целия път, извървян от тях е бил напразно. Очакваната от тях раздяла с Украйна не се случи, както при добре планирания “кадифен развод” между Чехия и Словакия през вече далечната 1993.

Преходът в Крим е хаотичен, а на фона на задълбочаващия се конфликт в Източна Украйна изглежда, че положението на полуострова ще става все по-тежко.

Превод: Faktor.bg

Кой каква бюлетина изтегли за изборите?

/Поглед.инфо/ Два дни преди официалното начало на предизборната кампания ЦИК определи с публичен жребий номерата на бюлетините на партиите и коалициите, които бяха допуснати до участие на изборите за Европейски парламент на 25 май. Това се случи на специална церемония.

Пристигна клинкерът от Германия за централната пешеходна зона

снимка: Община Варна Клинкерните плочки, с които ще бъде ремонтирана централната пешеходна зона във Варна, са пристигнали от Германия,...

Европа може да се управлява по различен начин - БСП изтегли бюлетина № 15

/Поглед.инфо/ Коалиция за България изтегли №15 в бюлетината за предстоящите евроизбори, но номерът за нас не е толкова важен, не е важно с кой номер ще победим. Ние вървим към победа, защото в БСП второ място не се честити.

Ердоган поднесе съболезнования на арменците за кланетата

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган поднесе от името на страната си съболезнования на наследниците на арменците, избити и изселени през...

Западът и САЩ провокираха неразрешим конфликт в Украйна - Путин не е виновен!

/Поглед.инфо/ Западът и САЩ провокираха неразрешим конфликт в Украйна, тази страна трябва сама да определи пътя на своето развитие, заяви бившият чешки президент Вацлав Клаус в интервю за националната телевизия.

Обвиненият Тодор топи убития Николай, че е бил дрогиран и го е нападнал пръв

снимка: БулФото 21-годишният Тодор Атанасов е заявил при разпита пред криминалисти, че убитият от него Николай Христов пръв го е нападнал...

Зрелищна спецакция в Сливен: Патрулки ескортират до полицията Митьо Очите

снимка: БулФото, архив Зрелищна акция по задържането на подземния бос Митьо Очите събра очите на хората в центъра на Сливен около 14 часа...

Варненският участък на „Южен поток“ стартира през юни

Веселин Златков снимка: "Газпром" През май или юни ще започне строителството на газопровода „Южен поток“ на територията на община...

Варна е домакин на среща на министрите на младежта и спорта на страните от Черноморския регион

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева ще бъде домакин на среща на министрите на младежта и спорта на страните - членки...

Варна на второ място в страната по цена на жилищата

Варна е на второ място в страната по цена на жилищата, сочи анализ на Националния статистически институт за първото тримесечие от...

Български медик откри лек срещу рак

Стара българска традиция е успехите на науката ни да бъдат оценявани първо в чужбина. Изключение не прави и доц. Павлина Долашка. От...

На брега на Австралия са открити предмети, вероятно от изчезналия боинг

*снимката е илюстративна В Австралия са открити предмети, които може да са били част от изчезналия преди седем седмици малайзийски...

Душко Благовестов падна на полуфинала и остана с бронзов медал

Първият ни участник в днешните полуфинали на световното първенство по бокс за младежи Душко Благовестов загуби по точки мача си в кат. до...

Покойната Мария Данаилова беше една от най-красивите българки (снимки)

Починалата снощи съпруга на актьора Стефан Данаилов е била сред най-красивите жени на България, пише "Блиц". Мария винаги е стояла далеч...

Писмо до народни представители относно защитата от дискриминация при промяна на пола

Писмо до народни представители относно защитата от дискриминация при промяна на пола

Убиецът Тодор иска вкъщи. Наклевети грубо убития Николай

Служебният адвокат на Тодор Атанасов, който е обвинен в убийството на 22-годишния Николай Христов, настоява клиентът му да бъде пуснат...

На австралийското крайбрежие са открити предмети, вероятно от изчезналия боинг

*снимката е илюстративна В Австралия са открити предмети, които може да са били част от изчезналия преди седем седмици малайзийски...

Майката на изчезналата Валя:Отвлечена е!

Флагман.бг В дома на красивата бургазлийка вярват, че  тя ще се върне Дъщеря ми щеше да ми остави писмо, ако беше скочила от моста в...

Майката на убития 22-годишен Николай: Сине, без теб не мога да живея (видео)

„Не знам къде се намирам след смъртта на Николай и докога ще издържа. Живях заради сина си, защото обещах на баща му да намирам сили за...

Обвиненията в убийство Тодор иска вкъщи. Твърди, че Николай го изнудвал за пико

Служебният адвокат на Тодор Атанасов, който е обвинен в убийството на 22-годишния Николай Христов, настоява клиентът му да бъде пуснат...

Три часа дебатираха гражданите на Плевен с евродепутата Илияна Йотова

/Поглед.инфо/ По покана на гражданите на Плевен, Илияна Йотова, проведе тричасов дебат на тема какво прави българският евродепутат в Европейския парламент.

Правителството иска контраадмирал Румен Николов да е началник на отбраната

От 30 юни новият началник на отбраната да е контраадмирал Румен Николов,който в момента е командир на Военноморските сили, и той да бъде...

Първата оправдателна присъда за отглеждане на марихуана в България - отменена

Второинстанционен съд отмени безпрецедентната оправдателната присъда за отглеждане на марихуана в България на Марин Калчев от Ловеч,...

"Руски железници" завземат Балканите

Виолета Гурнакова Компанията "Руски железници" („РЖД“) правят планове за поглъщане железопътни оператори в Полша, Словакия, България и...

Майката на изчезналата Валя: Ако дъщеря ми беше скочила от моста, щеше да ми остави писмо. Отвлечена е

Флагман.бг В дома на красивата бургазлийка вярват, че  тя ще се върне Дъщеря ми щеше да ми остави писмо, ако беше скочила от моста в...

Обява трепач: Набират компаньонки за работа в Германия, плащат 15 хиляди евро на месец

Всичко се купува и всичко се продава в демократичните времена, в които живеем. "Еротичен клуб в центъра на Франкфурт набира момичета и...

Лавров: САЩ ръководят шоуто в Украйна

Властите в Москва смятат, че САЩ "ръководят шоуто" в Украйна, каза руският външен министър Сергей Лавров пред телевизия RT. „По време на...

Във Варна сложиха нова уеб камера, показва "Аспарухово" и езерото

Уеб камера от Варна -  бул. "Народни Будители", квартал "Аспарухово" с панорамен поглед към Варненското езеро, нос Галата и Черно Море. Собственик на камерата: ОП "Общинска охрана" Варна ВИЖ ТУК КАКВО ПОКАЗВА КАМЕРАТА

Първо в "Петел": Петорната катастрофа на Аспарухов мост станала заради момичето-самоубиец

Гаро Одабашян Верижната катастрофа на Аспарухов мост най-вероятно е станала заради момичето, което е скочило от моста на същото място...

Какви са номерата на партиите в бюлетината

Съдбата си направи шега с представителите на т.нар. стара десница, след като чрез жребий в ЦИК местата им в бюлетината за изборите за...

79. ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ – АЛЪН ТЮРИНГ

Пламен Асенов
23. 04. 14, радио Пловдив

Целия текст слушай тук: http://bnr.bg/plovdiv/post/100400393/velikite-evropeici-alan-turing-sazdatelat-na-enigma

Общият брой комбинации в тото 6 от 49 е 13 983 816, число с осем цифри. Едва осем – и все пак е толкова трудно да уцелиш. Но защо „едва” осем? Ами чуйте следващото число! То е с 21 цифри и се чете така – 158 квинтилиона 962 квадрилиона 555 трилиона 217 билиона 826 милиона 360 хиляди. Не се шегувам – това е броят комбинации в прочутата машина за кодиране „Енигма”, с която по време на Втората световна война немците защитават информацията си. А може би е прочутото „число на звяра”, защото съвършената „Енигма” отне милиони човешки животи във войната. Но Алън Тюринг, един обикновен английски гей с необятен математически мозък, спаси други милиони животи, като намери начин не веднъж, а всеки път да уцелва печелившата комбинация сред тези непредставими близо 159 квинтилиона възможности.

Опера, Машината на Тюринг

Така започва операта „Машината на Тюринг”. Но всъщност, така май започва и операта, наречена „На Алън Тюринг не му пука за света, защото има по-важни неща за вършене, като разрешаването на неразрешими математически загадки.” Малко дълго е за заглавие, но е точно. Много от математическите си чудеса Тюринг твори в прочутия „Блечли парк”, известен още като база Х, имение в Бъкингамшир, централна Англия. През ІІ Световна война там се извършва цялата работа по разбиване на немските кодове и се провежда операция „Ултра”, дешифриране на съобщенията от „Енигма”.

Звук от Енигма и глас

Превод: Това е една вдъхновяваща история, защото показва как математиците могат да спасят човешки животи – казва доктор Джеймс Грим, докато подробно представя визията и функцията на оригиналната немска криптографска машина „Енигма”. Ето го звука, който е наистина способен да убива, чуйте го пак:

Звук от Енигма

А сега ще чуете и обратният звук, този на машината „Колос”, която наистина спасява животи. Тя е усложнен вариант на по-ранните „Бомба” и Хът 8, разработени от екипа в Блечли парк, въз основа на един по-общ модел, тъй наречената Машина на Тюринг.

Звук от Колос

„Колос” се реализира през 1942 година, с цел да се разшифрова новият немски код „Лоренц”, предназначен специално за съобщенията на висшето командване. Спомняте ли си числото с квинтилионите? Е, кодът „Лоренц” е още по-сложен, и на Тюринг му хрумва, че за разшифроването трябва да се използва система от електронни лампи. Смята се, че разбиването на кода „Лоренц” скъсява продължителността на войната поне с 2-3 г. Но, така или иначе, разшифроването на тези изумителни за времето си кодове, се базира на един принцип. Или модел. Или на едно математическо устройство, което споменавам вече няколко пъти – Машината на Тюринг. Казвам устройство, но то е нещо съвършено абстрактно. Тази „машина” всъщност е мисловен експеримент, който обяснява понятието алгоритъм. То е свързано с по-общия проблем за изчислимостта в математиката, както и с математическата логика. Тоест, доколкото за решаване на всяка задача има множество алгоритми, това е начин да се намери базисният алгоритъм за всички тях. Не знам дали продължавате да ме следвате, защото, признавам, цялата тази философия на математиката е леко объркваща, но ще рискувам с още малко обяснения. До 30-те години на миналия век математиците се мъчат с въпроса – има ли задачи за изчисляване, за чието решаване обаче няма алгоритъм. И – да, изведнъж се появяват много такива задачи. Това, което Тюринг доказва през 1936-та, е, че няма алгоритъм, който да определи дали една програма ще завърши дадено изчисление или ще зацикли. Говорим за задачи, чиято сложност дори не искам да си представя. За един съвременен човек, който обаче е далеч от математиката, бих го описал така – твърде дразнещото „зацикляне” на компютрите не е нещо, което възниква поради грешка на горките програмисти, а е Машина на Тюринг, зациклила на даден етап от изчислението. Съжалявам, но по-ясно не може. Или поне аз не мога.

Опера, машината на Тюринг

Алън Тюринг е роден през 1912 година в Лондон. Баща му е шотландски аристократ на имперска служба в Индия, майка му – ирландска протестантка, дъщеря на шефа на индийските железници. За да се роди и образова детето в Англия, те се връщат там и купуват имение в Хейстинг, Източен Съсекс. Талантът на Алън е забелязан отрано, а после развит в частното училище Шерборн, въпреки известната съпротива от управата. Директорът дори веднъж пише до родителите на Тюринг: „Надявам се, че той няма да падне на земята, като опита да седи на два стола. Ако иска да остане в училището, той трябва да се стреми да получи образование. Ако пък се кани да бъде чисто „научен специалист” – то частното училище за него е само губене на време”. Това не е добра прогноза, защото, макар да завършва училището с предимно хуманитарна насоченост, Алън става истински „научен специалист”. Освен развитието на математическия талант обаче, точно в Шерборн се случва и нещо, което в голяма степен определя живота му – там той се сближава с момче на име Кристофър Моркъм и покрай тази връзка изяснява своята хомосексуалност. Моркъм обаче умира от туберкулоза, а Тюринг получава обратното на божествено просветление – той запазва вяра в задгробния живот на душата, но във всички останали отношения с бога става атеист, склонен да обясни всичко, включително работата на човешкия мозък, с чисто материални причини.

Опера, машината на Тюринг

В Кралския колеж в Кембридж обаче Алън Тюринг намира съвършено благодатна почва за развитие на математическия си гений. Там се ражда и идеята за „универсална машина”, която да изчисли всичко, което по принцип е изчислимо, идея, която, според признанието на Джон фон Нойман, стои в основата на модерните компютри. В живота на Тюринг следват епизодите с живота и работата в Блечли парк, но тук се появява и по-точна информация за неговите екстравагантни навици. Джак Гуд например си спомня, че напролет Тюринг, който страда от сенна хрема, идва и работи с противогаз. Тъй като се движи с велосипед, на който често му пада веригата, вместо да я поправи, той изчислява на колко оборота става белята, брои завъртанията на педалите и скача от колелото точно в подходящия момент, за да поправи веригата. Знае се още, че е добър бегач на дълги разстояния и често се включва в състезания. След войната Тюринг работи върху нереализирания първи компютър под името Автоматична компютърна машина, а малко по-късно е шеф и на компютърната лаборатория в Манчестър, където се разработва Марк І – един от първите напълно електронни компютри с програма, запазена в оперативната памет. После интересите на Тюринг стигат до изкуствения интелект и морфогенезата. Той създава известният тест на Тюринг за изкуствения интелект и формулата, която гласи, че машината може да се приеме за мислеща, ако човекът, която води диалог с нея, не разбере, че говори с машина. Това е съвсем кратък вариант на формулата, разбира се. През 1952 година Алън Тюринг публикува труд, озаглавен „Химически основи на морфогенезата”, в който за първи път математически описва процеса на самоорганизация на материята. Междувременно обаче става нещо, което, смята се, има и пряко отношение към скорошната смърт на гения. В Манчестър той се запознава с 19-годишен работник и има с него хомосексуална връзка в дома си. Дни по-късно работникът се връща и го ограбва, а в хода на разследването Тюринг признава, че е гей. По тогавашните английски закони хомосексуализмът е престъпление, той е осъден или да лежи в затвора, или да се подложи на лечение с естрогенови инжекции. Избира второто. Година по-късно, Алън Тюринг е намерен мъртъв в собственото си легло, с недоядена ябълка до себе си и миризма на цианкалий наоколо. Разследването приема, че, депресиран от присъдата и следствията от естрагоновата инжекция, той се самоотравя с накисната в цианкалий ябълка. Ябълката така и не е изследвана, а тялото бързо е кремирано, така че ново разследване е невъзможно. За смъртта на Тюринг има и други версии, разбира се. Тъй като той, от една страна, има достъп до свръхсекретни разработки, а от друга – както се смята, заради хомосексуализма си е податлив на вербовка чрез изнудване, някои казват, че смъртта му е „подпомогната” от британските тайни служби, които, стреснати от руските конспирации в началото на Студената война, предпочитат да се презастраховат. Това изглежда малко вероятно, като се знае, че спецслужбите, особено британските, може понякога да са глупави, но никога не са луди, та да затрият един гениален мозък, който снася истински златни яйца. По-вероятна изглежда версията, призната и от майката на Алън Тюринг, че отравянето с цианид е дошло от инсталацията за галванопластика, която той държи в дома си, а нахапаната ябълка е просто случаен факт в цялата картина. Така или иначе обаче, само на 42 години, от този свят си тръгна един от най-брилянтните математици, които са се раждали. Предполагам, че Алън Тюринг вече е успял да изчисли алгоритъма на небето. Лошото е само, че няма как да ни го каже.

Опера, Машината на Тюринг, част ІV


Независими кандидати за условията и посланията в Евроизборите

Писателят и разследващ журналист Румяна Угърчинска, финансовият анализатор и дългогодишен шеф на Българската фондова борса Виктор Папазов, и специалистът по радикален ислям и председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев коментират неравностойната роля на България в европейската политика като нова държава - членка, както и неравностойното участие на независимите кандидати в кампанията за евроизборите.

Верижната катастрофа на Аспарухов мост станала заради момичето-самоубиец

Гаро Одабашян Верижната катастрофа на Аспарухов мост най-вероятно е станала заради момичето, което е скочило от моста на същото място...

В Гърция е открит смъртоносен вирус - има опасения, че ще дойде и у нас

/Поглед.инфо/ Смъртоносен вирус е на прага на България. Това е Близкоизточния респираторен синдром /БИРС/, който вече е засечен в Гърция, предаде "Телеграф".

Наш доктор: Малайзийският самолет е изчезнал заради космически вакуум

Космически вакуум е причината за изчезването на малайзийския „Боинг” 777-200. Това твърди нашенецът д-р Добри Стойков, който е основател и...

На ул. "Макдедония" първо е пламнал "Мерцедес"-а, после и "Порше"-то

„Мерцедес“ и "Порше" горяха на ул. „Македония“. Сигнал за пламъците, обхванали двете коли, е бил подаден на 112 в 00,45 часа във вторник срещу...

Делото Йорданова и други и отговорността на българските съдии

Делото Йорданова и други и отговорността на българските съдии

Кампания “Гласувай за семейството” в Евроизбори ’2014

В навечерието на изборите за Европейски парламент, Асоциация "Общество и Ценности" започва кампания "Гласувай за семейството" за насърчаващи семейството политики. Кандидатите за евродепутати ще бъдат поканени да подкрепят с подписа си Декларация в подкрепа на семейството.

Ядреното бунище настъпва. Скоро и във вашият заден двор?

Информацията идва от един от десетките блогове, спонсорирани от руската държавна корпорация РОСАТОМ, за да рекламират престъпната и дейност. Става въпрос за поредната реклама на бунище на радиоактивни отпадъци (не се съобщава от каква ст...

Зловоние от мъртвец задуши пъпа на Варна - ченгета нахлуват през прозорците

Орлин Филиповски, Блиц Изключително мощна смрад буквално задуши хората на улица "Драган Цанков" в идеалния център на Варна. Оказа се, че...

Всеки трети ден през 2014 г. е неработен

Почивните дни са една трета от от 2014 година. Само седмица след четирите почивни дни за Великден, се задават още 6 дни, в които не се работи....

Лекуват от рак фоторепортерката Йонита в Душанбе, нужни са още 4 хиляди долара

Нашата колежка Йонита Киркова вече е в болницата в Душанбе за лечение на рак. В момента тя се нуждае от 4000 $ за продължителен престой в...

Момче от потъналия ферибот звъннало първо, за да поиска помощ

Екипажът на потъналия ферибот, който "погреба" близо 150 души, пропуснал да алармира за инцидента навреме.  Първото обаждане за...

Трагедия! Врачанин застреля жена си и опита да се самоубие

Жестока трагедия разтърси Враца преди минути. Мъж застреля съпругата си, а след това опита да се самоубие, научи "Конкурент". Битовата...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване