Задава се сериозна автомобилна битка във Варна

Този уикенд ще се проведе първото издание на рали спринт “Варна” 2014 г. Състезанието, което е наследник на изключително успешното...

Т. Дончева: Бизнес кръг около КТБ контролира основните политически фактори

”Има определен бизнес кръг, който контролира в момента основните политически фактори – БСП, ДПС, ”Цензурата” (”България без цензура” на Николай Бареков - бел.ред.), "Атака". ГЕРБ е имал периоди от съществуването на партията, когато е в тесни отношения с този бизнес кръгq и смятам, че все още не са съвсем прекъснати", обясни Дончева. Според нея този бизнес кръг ще се стреми да запази позициите си. "Дали ще ги запази с едно съотношение между БСП и ДПС, дали ще добавя гласове от "Атака", дали ще са от друго формирование – това няма никакво значение", коментира Дончева.

Русия печели от санкциите

/Поглед.инфо/ Русия може не само да се справи със санкциите на Запада, но и да спечели от това, заяви премиерът Дмитрий Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

15 партии, 6 коалиции и 6 независими кандидати за евровота

15 партии, 6 коалиции и 6-ма независими кандидати подадоха документи за участие в евровота на 25 май. Крайният срок за регистрация на кандидатските листи в ЦИК изтече снощи. Общо в кандидатските листи, включително и независимите кандидати, са посочени 318 лица. Те ще се надпреварват за 17 места в Брюксел. На 1 инициативен комитет регистрацията е заличена, а на други 3 липсват подписи, уточниха от ЦИК.

Шестчленно семейство от 3 години живее без ток

Шестчленно българско семейство от 3 години насам живее без електричество. Семейство Филипови от врачанското село Елисейна се състои от...

Равен мач в полза на статуквото

/Поглед.инфо/ Преди всеки пореден вот - независимо какъв е -обществото се надява той да бъде по-честен и по-прозрачен от предишния. За съжаление сегашната предизборна кампания стартира с поредния скандал с откраднатите ЕГН-та, а и с неразбориите около назначаването на състава на ЦИК. Всичко това не може да не разочарова част от гласоподавателите и да снижи избирателната активност.

Патриотичните гласове са загадката на 25 май

/Поглед.инфо/ Предизборната кампания започва в по-спокойна обстановка, тъй като енергията беше изпусната

Михаела Филева сред участниците в Международния фестивал „Откритие 2014” във Варна (програма)

фото: sofialive.bg Михаела Филева и Nickname, етно-джаз формацията „Лот Лориен”, Християна Дънкова и АМИРА са българските изпълнители, които...

Жаби, кал и слуз текат от чешми в Ихтиман

От чешмите в квартал "Изток" в Ихтиман текат жабешки крачета, кал и слуз. Това алармираха жителите на района, съобщи БТВ. От здравната...

Десет причини да сме на Форум Зедно в неделя

Повече от всичко се радваме, когато видим, че много хора са се събрали и са наистина заедно. И знаем, че точно това ще стане и тази неделя, както е ставало и на предните ни форуми. Най-малкото поради следните причини:

 

1. Времето

Та така – времената, знаете, не са добри. Не е като едно време. Така че не очаквайте рязка положителна промяна в неделя. Освен ако не дойдете на Форум Заедно – за там сме подготвили топла приятелска атмосфера и то без парникови газове. А и все пак героите на нашето време ще присъстват.

 

2. Героите

appla

Наричаме ги разказвачи. Всеки един от тях ще излезе пред нас и в рамките на 20 минути ще ни позволи да надзърнем в неговия личен свят – тъжен или весел, мрачен или светъл, но винаги красив и никога безнадежден.

 

3. Светът

Светът на хората е сборът от личния свят на всеки един от нас. Колкото повече от тези лични светове са заедно, толкова по-вероятно е светът да стане едно по-хубаво място.

 

4. Място

Ще си имаме запазени местенца в уютната зала. За съжаление местата са удобни, но ограничени като бройка и обикновено свършват няколко дена преди случката, така че натиснете бутона пауза на това, което вършите в момента, и се регистрирайте.

 

5. Паузите

Разказвачите ще ни вземат акъла, това е гарантирано. И за да е пълно приключението, самодивите и юнаците, които се грижат за Горичка, са спретнали купища изненади извън залата. Няма да ги издадем сега, само ще намекнем: ще играем на игри, които сме забравили, ще се запознаем с Фреди – иракчанина с най-вкусния ресторант на Женския пазар, ще поровим между книги, всяка от които желаем да притежаваме, ще търсим своя Пижо или Пенда, Том или Джери (и ще разберем защо те не могат един без друг!). Ще има и нещо, което нашите организатори наричат „тайната стая”, но се притеснихме да ги попитаме какво ще можем да правим там заедно.

 

6. Заедно

promiana

На човек рядко му се случва да е наистина заедно. Ние сме заедно на работа или в метрото или в мола или на кино, обаче това заедно, както и повечето други, които можете да си представите, са нищо в сравнение със заедното, което ще преживеем в залата и ще видим на сцената на Форум Зедно.

 

7. Сцената

Едновременно с историите на разказвачите, колкото обикновени толкова и изключителни, на сцената ще се случват и много други неща. Ще се вари боб, ще се свири на тъпани и гайди, ще има даже и едно куче. Като познаваме водещите, предполагаме, че ще има и смешки или поне поезия.

 

8. Водещите

Маги Малеева и Манол Пейков. Нея навремето сме я виждали да кове победни форхенди, с подобен замах тя води и всеки наш форум от първия досега. Той, от своя страна, е любимият ни издател, но по-късно го открихме и като рецитатор, певец, сериозен мислител и изключителен шегобиец.

 

9. Сериозно

Положението е сериозно и изисква сериозни усилия от страна на всички. Тенденцията е да се опитват да ни разделят. Във всичко и навсякъде. Да ни плашат с другите. Ние трябва да се научим или по-скоро – да си припомним, какво значи да живеем заедно, с разбирателство, грижа и подкрепа.

 

10. Подкрепа

mini

За нас в Горичка важи правилото, че всеки човек е ценен. От самото начало ние сме заявили, че и най-малкото усилие е ценно, защото много малки усилия създават голям резултат. Затова всеки от нас е изключително ценен във всяка кауза. Можем да бъдем заедно, на Форум Заедно ще разберем как.

 

Форум Заедно е на 27 април в Модерен театър

РЕГИСТРИРАЙ СЕ >>

Отношението към Москва е картата, с която всеки иска да цака

/Поглед.инфо/ Остават броени дни до официалния старт на предизборната кампания, която ще определи 17-те депутати, които ще представят България в Европарламента. Вече са ясни листите, с които основните играчи на родната политическа сцена ще атакуват Брюксел. "Стандарт" потърси мнения на социолози за съотношението на силите в момента и прогнозите за тенденциите в оставащия месец до вота.

Лекуват тумори с охлюви

/Поглед.инфо/ Лекарство, разработено от БГ учен, може да види бял свят първо в Германия

Арестуваха Хитлера, докато краде „Audi Q7“ в Пловдив!

звестният автокрадец Тодор Карабунаров-Хитлера от Велинград е бил арестуван с още един мъж при специализирана полицейска акция на 5...

Полицаи, блъснали дете, биха родителите му

/Поглед.инфо/ Семейство, което пътувало на почивка и спряло за кратък отдих в село Български извор, е било цинично пребито от двама полицаи. За скандалният случай разказа в свой репортаж екип на TV7.

Украйна на мотор, 2013 (9): Крим: Към Бахчисарай

Продължаваме с обиколката из Украйна с мотора на Антон. В първата част стигнахме до Молдова, после влязохме в Украйна и през Болград стигнахме до Одеса, посетихме Катакомбите на Одеса разгледахме центъра на Одеса,  отидохме до Музея за восъчните фигури в Одеса, а така също и на руска баня, после стигнахме до Любимовка на Крим, и Балаклава.  За последно стигнахме Ялта, а днес ще тръгнем в посока Бахчисарай

Приятно четене:

Украйна на мотор

част девета

Крим: Към Бахчисарай

 

След като разгледахме на бързо хванахме пътя за Бахчисарай – около 70 км, много тесен, много лош – с много завои, някои – направо обратни.

Пътят за Бахчисарай, Крим

Пътят за Бахчисарай





Първо десните ги взимах смело, но след като се разминах на сантиметри с един бус, почнах да спирам да се оглеждам, дали има коли и тогава тръгвам и реално го взимам в насрещното завоя. Много тегава работа дори за човек с повечко опит на мотор, бяха около 10 – 20 бр такива завои:

Пътят за Бахчисарай, Крим Пътят за Бахчисарай, Крим







Колите на долу едвам ги взимаха ако се пада външен по лесно но вътрешните и колите спираха и се оглеждаха дали не идва някой от горе защото реално при пълен навит волан пак си в насрещното:

Пътят за Бахчисарай, Крим





Пътя си заслужаваше мъката защото се откриваше невероятна

гледка към морето и Ялта:

Пътят за Бахчисарай, Крим Пътят за Бахчисарай, Крим Пътят за Бахчисарай, Крим

Пътят за Бахчисарай, Крим






Голубинка

На един завой бяхме спрели да снимаме и, като ни видяха, спря една кола народ и „стойте с вас ще се снимаме!“ хаха :D

На мотор из Крим На мотор из Крим







Стигнахме на върха на планината,

който се извисяваше на 1200 м над морето:

На мотор из Крим На мотор из Крим







Площадка за наблюдение:







На върха продаваха разни интересни неща, вече бяхме в Татарските райони и нещата станаха доста нестандартни като почнеш от масите в заведенията до хората Smile.











След кратка пауза на върха почнахме да преваляме планината искахме да стигнем до Ханския Дворец.



По пътя на долу Наско реши да спре за кафе което беше най- умната постъпка за момента.



Спряхме в едно Татарско кафе и легнахме на едни маси които са реално направени легнал да ядеш и да пиеш лудница пълна Smile







И няколко минути след като се настанихме като затрещя като се отвори онова ми ти небе порой най- страшен с градушка стана ужас и безумие, аз понеже съм хитър си оставих дъждобрана в бунгалото и бях тръгнал като на плаж по обувки, дънки и кожено яке смърт.

 

Нямахме голям избор освен да чакаме да спре и да се оттече водата от пътя което отне около 2 часа а вече ставаше доста късно. За мой късмет Наско носеше найлонови торбички които да си вържем на краката носеше си ги от предишно ходене в Гърция та си вързах на обувките от външната част което ме спаси от намокряне и лека по лека тръгнахме към Бахчисарай.













Стигнахме в Бахчисарай към 19:30 ч.

Очаквайте продължението

Автор: Антон Конакчиев

Снимки: авторът

 

 

Други разкази свързани с – на картата:

 

Крим

Лазаня с пилешко и прясна коприва

Продукти за 4 порции:
500г кори за лазаня
300г прясна коприва
зелени перца лук
2 ½ ч.ч. доматен сок от консерва
500г пилешки гърди
1 морков
2 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
100г кашкавал
1ч.л. сол
2 зърна бахар
1ч.л. червен пипер
1к.ч. зехтин

Приготвне:
Пилешките гърди се режат на жулиенчета. Зелениите и морковът се почистват и измиват. Копривата и перцата лук се режат на дребно. Морковът се рендосва. В дълбок тиган се налива зехтин. Съдът се поставя на включен котлон. В него се запържват зеленчуците. Десетина минути са достатъчни, след което тиганът се оттегля. В друг съд се налива доматения сок. Към него се добавя сол, захар, бахар, червен пипер и чаена чаша вода. Сосът се оставя да се повари на горещия котлон, десет минути. Корите лазаня се попарват в кипяща вода. Достатъчни са по пет минути на кора. Тавичка се намазва отвътре с масло. След това се разпределят три лъжици доматен сос. Отгоре се редят една трета част от варените кори. Следва третина от доматения сос и половината от запържениете зеленчуци с пилешки късчета. Реди се втора третина кори лазаня. Върху нея се разпределя останалата част зеленуци и доматен сок. Завършва се с кори лазаня и доматен сок. В тигана се налива половин чаена чаша гореща вода, колкото да обере мазнината. С течността се полива ястието. Лазанята се пече на умерена фурна, четиридесет минути. Млякото и яйцата се разбиват. Лазанята се застройва и се поръсват стърготини кашкавал. Запеканката е готова, щом получи загар. Оставя се да изстине. Реже се на парчета.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

"Пик": Почина жената на Стефан Данаилов

Отиде си Мария Данаилова, съпругата и вярна житейска спътница на Стефан Данаилов, предаде Пик. Десетилетия тя бе плътно до своя знаменит...

Момиче се хвърли от Аспаруховия мост, за адреналина

Млада варненка се е хвърлило вчера от Аспаруховия мост около 13 ч, научи intrigi.bg. 21-годишното момиче полетяло от 10-12 м височина и паднало в...

Фотографи показват морската магия "Тол Шипс"

Уникална изложба на варненски фотографи слага начало на събитията, съпътстващи провеждането на най-престижната международна регата SCF...

Австрийци пенсионери са първите туристи за сезона в Слънчев бряг

360 австрийски пенсионери са първите туристи в курортния комплекс „Слънчев бряг“. Те ще бъдат посрещнати с традиционен български обичай...

Заради проект глобиха община Варна с четвърт милион

снимка: Булфото, архив Екоминистерството е издало постановление за административна санкция на община Варна заради нередности в...

Април, бурен и страстен

Пролетта бърза да отстъпи на лятото. Дъждовете нямат търпение да се извалят, бурите да се нагърмят. На територията на родния Бургас, април е повече от перфектен. Тук-там ще попръска дъждец, колкото да измие до кристално-чисто небето и да нахвърли ефирно бели облаци.

Градът лъщи от чистота под небесния лазур.

И без грандиозна архитектура, същият този град е достатъчно очарователен през април.

Има си грамофон, който произвежда облаци.

Напускаме града и се отправяме в околностите му, пожълтели от буйни рапични поля.

Април е - хем се лее дъжд, хем напича слънце.

Морето също сменя облика си за минути - от тъмно синьо в тюркоазено зелено.

Под плътните облаци се подава дъга.

Кюшето, незабележима местност между Бургас и Сарафово, е събрала в едно всички пролетни цветове.

Идилията е завършена от дузина пчелни кошери, стаени сред дървета в розов цвят.

Кой инвестира 400 млн. долара, за да види Барак Обама победен?

Името на Дейвид Кох е навсякъде. Градският балет на Ню Йорк репетира в театър с неговото име - „Девид Х. Кох", една от изложбите в...

„Мерцедес“ и „Порше“ горяха във Варна (снимки)

Автомобили „Мерцедес“ и „Порше“ са горели на ул. „Македония“ във Варна. Снимките изпрати читател на Днес+. Инцидентът е станал рано тази сутрин. Очаквайте подробности!

SMS измамници точат стотици левове от сметките ви

/Поглед.инфо/ Бум на измамници, които изпращат съобщения за печалба от 5000 долара до кюстендилци, заляха хората по време на великденските празници.

Задава се поскъпване на лекарствата без рецепта

/Поглед.инфо/ Задава се поскъпване на лекарствата без рецепта, прогнозира Нова ТВ. Според експертите едва ли ще се стигне до сериозно увеличение, но дори това да стане - вероятно ще е плавно, в рамките на няколко месеца.

Шестима пловдивски затворници с шанс да излязат предсрочно

Шест предложения за предсрочно освобождаване на лица, лишени от свобода, ще разгледа днес Пловдивският окръжен съд. Решението ще бъде...

Хит е дрога от хапчета за синузит

/Поглед.инфо/ 90 килограма таблетки за синузит и алергии Cirrus са били открити в депо на наркоканал в Нови пазар, съобщи окръжният прокурор Диян Долапчиев.

Кошмар! Калинки алигатори нападнаха Търновска област

/Поглед.инфо/ Китайски хищни калинки, известни още и като алигатори, нападнаха много от селата в Търновска област.

Теглим кредит с три такси по-малко

Три такси по-малко ще плащаме, когато теглим нов кредит. В това число влизат таксите за усвояване и управление, както и наказателната...

България – родината, която загубихме

инж. Иван Пехливанов: Бъдните поколения трябва да знаят, че България е била индустриална страна, една от 30-те държави, участващи в...

Всеки ученик с пин код

Всеки ученик ще има индивидуален образователен номер. Това става ясно от план на МОН за намаляване на броя на преждевременно напусналите...

И друг път Валя се е опитвала да се самоубие - в рода също имало такива случаи

/Поглед.инфо/ Полицията е изключела всякакви изневери, фатални влюбвания, неизяснени отношения със съмнителни лица във връзка с изчезването ан бургазлийката Валя Иванова, пише “Труд”, като се позовава на свои източници в полицията.

Пациент избяга от „Пирогов“ от страх, че лекарите ще го убият

/Поглед.инфо/ Пациент на „Пирогов“ избяга от лечебното заведение от страх, че лекарите ще го убият. Делчо Николов разказа в предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия, че през цялото време медиците са му давали лекарствата на друг човек и това сериозно повредило здравето му.

Майката на убитата Пламена проговори - била пребивана

/Поглед.инфо/ Погледнах този човек в очите, набих му шамарите и полицая ме изведе, иначе не знам какво щеше да се случи, каза майката на убитото 7-годишно момиченце Пламена - Деница Атанасова пред Нова телевизия.

Вуйчото на убитото от баща си момиченце: Сестра ми не заслужава уважение

Деница се страхува да не изгуби и новото си семейство Кадър Нова телевизия   Братът на 26-годишната Деница, майка на убитото от баща си...

Земетресение между Кюстендил и Перник

/Поглед.инфо/ Слабо земетресение е регистрирано вчера около 21:53 ч. на границата между Пернишка и Кюстендилска област.

Иван Савков за WebLoz 2014

van
Ето какво сподели Иван Савков , жури в Националното състезание по уеб дизайн и програмиране WebLoz 2014, проведено в Спа-комплекс Островче на 11-14 април 2014, пред нашата камера.

От днес затварят част от бул. "Васил Левски" за движение

От днес, 23 април до 28 април затварят за движение на МПС е източното платно на бул. "Васил Левски", съобщиха от общината за Moreto.net....

Бум на осиновени от американци българчета

/Поглед.инфо/ Бум на осиновени от американци българчета отчитат експертите. Семействата от САЩ дават дом не само на здрави деца. Те стават родители и на хлапета с проблеми. Американците осиновяват накуп по няколко братчета и сестричета от България, пише в. "Стандарт".

Тихомил Кулев за Webloz 2014

tihomil
Ето какво сподели Тихомил Кулев, организатор на Националното състезание по уеб дизайн и програмиране WebLoz 2014, проведено в Спа-комплекс Островче на 11-14 април 2014, пред нашата камера.  

Онче-бонче счупено пиронче

Изборите не са това, което бяха. В днешно време единствените истински избори са изборите за председател на домсъвет. Те са истински, защото на тях се гласува за хора, които трябва да свършат някаква работа, която другите или не могат, или не желаят да свършат сами. Поради тази причина обикновено никой не иска да бъде председател на домсъвета и затова често се въвежда ротационният принцип – всеки от живущите в етажната собственост бива избиран за председател, когато му дойде редът, и той поема задълженията с плач и скърцане на зъби.

В политиката е точно обратното. Там кандидатите страстно желаят да бъдат избрани и са готови да минат през огън и вода, за да го постигнат. Естествено, между това да те изберат по задължение и да те изберат по собствено желание има огромна разлика.

След два дни трябва да започне официалната предизборна кампания. Но съревнованието на атракции вече е в разгара си. Партийни лидери пекат кебапчета „от на народа и за народа“, из Европа бродят призраци, кандидати уж случайно се прокрадват в телевизиите преди официалния старт на надпреварата, хвърчат предизвикателства за  диспути. Някой беше казал, че конкуренцията е двигател на прогреса. Обаче конкуренцията на политическия пазар май е двигател само на бъркалка, натопена да се върти в голяма кофа с нечистотии. Накрая всички говорят едно и също, защото социолозите са казали, че масите искат да им се говори за увеличаване на доходите и социални придобивки. И ние трябва да играем на „онче-бонче“, вместо да сравняваме философии и програми. Лошо нещо е конкуренцията.

Нещата щяха да бъдат далеч по-спокойни, ако избирахме депутати не за Европейския, а за Евразийския парламент. Той ще бъде много по-подреден от Европейския. Няма да има мъгляви политически семейства, в които да членуват мъгляви национални партии. Парламентарните групи ще се състоят от членове на компартиите в страните-членки. Генералните секретари ще бъдат водачи на групите. Всяка страна ще излъчва евразийските си депутати чрез свободни и демократични избори. Водач на нашата листа най-вероятно ще бъде Георги Първанов по заслуги и убеждения. След него в листата ще се наредят русофилите, като атеистите ще са по-напред, а „православните славяни“ може би ще отидат на неизбираеми места заради мекушавото си отношение към опиума за народите. Предизборна кампания ще има, но тя ще изобличава само Съединените щати и шистовия газ. Изборите ще преминат във всенародно веселие. Единствената листа за Евразийския парламент ще спечели с рекордните 98%. Победата ще се отбележи с хорà и ръченици…

Ето че се очертаха три вида избори: 1.) избори без желание – тези, при които кандидатът не желае да бъде избран, но се оставя да бъде избран в името на общото благо или т.нар. „палеодемократични избори“; 2.) избори при силно желание и люта конкуренция, но при занижен интерес към общото благо или т.нар. „неодемократични избори“ и 3.) избори без конкуренция, където вече няма значение не само общото благо, но и желанието на кандидата, или т.нар. „постдемократични избори“. Разбира се, темата за русофилите в листите беше шега, защото едва ли има по-тъпа идея от тази да разделяш хората според това дали харесват или не харесват някоя държава. Доказателство за тъпотията на идеята е, че има клуб „Русофили“, но клуб „Русофоби“ няма. Но премахвайки шегата, сериозността на „постдемократичния“ проблем си остава.

Къде сме ние? Лично аз бих предпочел да участвам в избори за хора, които макар и без голямо желание, а само от чувство на дълг и отговорност, ще отидат да свършат някаква работа, която аз не мога или не желая да свърша лично. Но тъй като това извън етажната собственост е немислимо, може би все пак ще избера кофата с нечистотиите. Нека крещят, нека се борят за гласовете и душите на избирателите. Нека ги омайват, нека ги агитират, нека ги убеждават, нека ги ухажват, нека ги лъжат, нека ги заплашват. Нека им пекат кебапчета и нека им водят музиканти и фокусници… Това означава, че гласът на отделния човек все още има някаква стойност и си заслужава играчите да се надиграват за него.

Казват, че евроизборите не са важни, защото не влияят пряко върху бита и душевността на нашия народ. Европарламентът не може да се бърка на отделните държави. Той може само да изказва мнение, което даже не е задължително. Но когато две-три държави се съобразят с това мнение, останалите ще ги последват. Това е голямата роля на Европейския парламент. Затова е важно какъв ще бъде следващият  – дали ще бъде доминиран от левицата, десницата, националистите, зелените или пиратите. Днес светът е такъв, че се нуждаем от силен Европейски съюз, способен да взима категорични решения и да застава на твърди позиции. Вярвам, че решаващо условие за такъв Съюз е един Европейски парламент, доминиран от десницата. Затова е важно какво ще произведем на 25 май. Освен това мисля, че Картаген, независимо дали има парламент или не, трябва да бъде разрушен.

За в. “Труд

Вирус убиец пълзи към България

Смъртоносен вирус е на прага на България. Това е Близкоизточния респираторен синдром /БИРС/, който вече е засечен в Гърция, предаде...

Стив Кейл за Webit CEE Digital Summit 2014

Стив Кейл, CEO, MammothDB  споделя своите впетчатления от проведеният наскоро Webit CEE Digital Summit 2014. Ето какво сподел той специално за читателите на SocialEvo.net пред нашата камера: 

Веселин Златков: Голямото опазване на Морската

Може ли да се лее без разрешение бетон в Морската градина само на метри от мястото, на което полицаите дебнат само някой да влезе с кола, че...

Жустин Томс и Мартин Попов за Webit CEE Digital Summit 2014.

jusimartin
Жустин Томс от ABC Design & Communication и Мартин Попов от Interactive Share, споделят своите впетчатления от проведеният наскоро Webit CEE Digital Summit 2014. Ето какво споделят те пред нашата[...]

Пребитото от баща си дете искало да отиде на панаира за захарен памук

Педагогическите съветници в ОУ “Васил Априлов” Деспина Василева (вляво) и Елена Костадинова обясниха, че Пламена не е споделяла за...

ThinkDigital вече представлява Dailymotion за България

dailymotion
Thinkdigital, мрежа за дигитална реклама в Централна и Източна Европа и Югоизточна Европа, добави нова примиум международна марка в своя списък, след споразумение за партньорство с Dailymotion. Thinkdigital ще бъде Preferred Sales Partner на медията в България, Румъния и Унгария.

Четвърти фолклорен фестивал “Верея” 2014

В края на месеца, от 25 до 27 април, Чикаго ще бъде домакин за четвърта поредна година на фолклорния фестивал, носещ името на организаторите – танцов ансамбъл „Верея“. Представяме ви участниците на Четвъртия фолклорен фестивал “Верея”:  Фолклорен ансамбъл “Димитровче” – Торонто, Канада „Хванати на хорото, да съхраним българските традиции, музика и танци.“ Ансамбълът е основан на 26 октомври 2010 година с цел да съхранява и разпространява българския музикален и танцов фолклор, да създава приятелски отношения, среда на добронамереност и забавление сред българската общност в Торонто, Канада. Както здраво хванати за ръце на хорото, споделяйки добро и ...

Данъчните връщат всеки пети, поискал отписване на стари дългове

50 000 българи са поискали опрощаване на техни стари задължения към хазната заради изтекла петгодишна давност.  Това съобщиха от...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване