Гонят Ани Салич от Нова телевизия

http://bulgarski.pogled.info/news/60286/Gonyat-Ani-Salich-ot-Nova-televiziya

/Поглед.инфо/ Ани Салич ще понесе пореден тежък удар в тв кариерата си. Предаването „Извън новините”, заради което се премести от Би Ти Ви в Нова тв, ще падне от ефир след Нова година, разкриват колеги на водещата.

Спътници ще помагат да се ограничат щетите от бедствия време

http://petel.bg/Spatnitsi-shhe-pomagat-da-se-ogranichat-shhetite-ot-bedstviya-vreme__92132

Европейски спътник излъчи образи до Земята с нова лазерна технология за комуникации, което дава надежда скоро да има възможност да се...

Сушенето на изпраните дрехи вкъщи e oпасно за здравето

http://petel.bg/Susheneto-na-izpranite-drehi-vkashhi-e-opasno-za-zdraveto__92133

Сушенето на изпраните дрехи вкъщи може да предизвика сериозни здравни проблеми, предупреждават британски учени, предаде в. "Дейли мейл"....

49 хил. българи плащат данъци във Великобритания

http://petel.bg/49-hil--balgari-plashhat-danatsi-vav-Velikobritaniya__92134

Общият брой на новопристигналите граждани от България и Румъния на Острова е далеч по-малък от страховитите прогнози, сочат данните на...

Театърът продължава! Георги Гергов подаде оставка като лидер на БСП в Пловдив

http://bulgarski.pogled.info/news/60285/Teatarat-prodalzhava-Georgi-Gergov-podade-ostavka-kato-lider-na-BSP-v-Plovdiv

/Поглед.инфо/ Георги Гергов подаде оставка като ръководител на градския съвет на БСП в Пловдив и насрочи Конференция на 14 декември.

Георги Гергов подаде оставка като лидер на БСП в Пловдив

http://bulgarski.pogled.info/news/60285/Georgi-Gergov-podade-ostavka-kato-lider-na-BSP-v-Plovdiv

/Поглед.инфо/ Георги Гергов подаде оставка като ръководител на градския съвет на БСП в Пловдив и насрочи Конференция на 14 декември.

Словакия предложи алтернатива на "Южен поток"

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/60284/Slovakiya-predlozhi-alternativa-na-YUzhen-potok

/Поглед.инфо/ Словашката газова компания "Еустрим" предлага да се изгради нов газопровод за доставка на природен газ от Западна Европа към Балканите, който да замени руския "Южен поток".

Внимание! Опасен африкански грип напада за ЧНГ

http://petel.bg/Vnimanie--Opasen-afrikanski-grip-napada-za-CHNG__92129

Опасен африкански грип ще разболява българина тази зима, наред с познатите вече щамове, алармират лекари. Инфекцията започва като...

Вижте бурята, отнесла град в Австралия (видео)

http://petel.bg/Vizhte-buryata--otnesla-grad-v-Avstraliya--video-__92130

Близо 40 души пострадаха при опустошителна буря, връхлетяла Бризбейн – третия по големина град в Австралия. Всички са получили медицинска...

ГЕРБ отново води политика срещу народа

http://bulgarski.pogled.info/news/60283/GERB-otnovo-vodi-politika-sreshtu-naroda

/Поглед.инфо/ „Народът ни е най-бедният, най-болният и най-нещастният в Европа. Най-безспорен принос за това има първото правителство на Бойко Борисов”.

Втора манекенка умря мистериозно във вана

http://petel.bg/Vtora-manekenka-umrya-misteriozno-vav-vana__92127

След мистериозната смърт на чешката манекенка Катерина, същата участ е застигнала и нейната колежка от Полша Клаудия. И двете са били...

Мики Рурк преби младок, закани се на Кличко

http://petel.bg/Miki-Rurk-prebi-mladok--zakani-se-na-Klichko-__92128

Мики Рурк се завърна на ринга с победа. 62-годишният холивудски идол победи 29-годишния американец Елиът Сиймор. Сблъсъкът се проведе в...

През 1959 г. САЩ планирали да обстрелват СССР с ядрени ракети от Луната

http://svetoven.pogled.info/news/60282/Prez-1959-g-SASHT-planirali-da-obstrelvat-SSSR-s-yadreni-raketi-ot-Lunata

/Поглед.инфо/ През 1959 г. САЩ планирали да построят военна шпионска база на Луната, с която да обстрелват СССР с ядрени ракети

Бойко Борисов ще сменя министри

http://bulgarski.pogled.info/news/60281/Boiko-Borisov-shte-smenya-ministri

/Поглед.инфо/ Министър-председателят Бойко Борисов обяви готовност във всеки един момент да бъдат сменени министрите, които „изостават".

Цар Самуил има живи наследници в Италия!

http://bulgarski.pogled.info/news/60280/TSar-Samuil-ima-zhivi-naslednitsi-v-Italiya

/Поглед.инфо/ Андреа и Свева Миструци ди Фризинга са живите наследници на цар Самуил, пише в. “168 часа” в новия си брой.

Евтиният нефт удря Русия, сваля рублата

http://petel.bg/Evtiniyat-neft-udrya-Rusiya--svalya-rublata__92125

Ако цените на петрола паднат на $ 80 за барел, само преките загуби за руската икономика ще са $ 70 млрд. заради спад в приходите от износ,...

Новите условия на Facebook предизвикаха паника

http://petel.bg/Novite-usloviya-na-Facebook-predizvikaha-panika__92126

Социалната мрежа Facebook обяви, че прави някои промени и сменя общите си условия за ползване. Това предизвика паника у доста потребители...

Русия за "Южен поток": Ако Европа не го иска, няма да строим

http://svetoven.pogled.info/evropa/news/60279/Rusiya-za-YUzhen-potok-Ako-Evropa-ne-go-iska-nyama-da-stroim

/Поглед.инфо/ Една новина се чу в самия център на Европа – на пресконференция в Щутгарт, където тия дни представители на немските делови кръгове се срещнаха с министъра на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев. В отговор на журналистически въпрос г-н Улюкаев заяви, че допуска възможност за прекратяване на строителството на тръбопровода "Южен поток".

Убиецът от Лясковец иска майка му да е жена на годината

http://petel.bg/Ubietsat-ot-Lyaskovets-iska-mayka-mu-da-e-zhena-na-godinata__92124

Дима Максимова; 24 часа До Коледа обвинителният акт срещу Петко Петков ще бъде внесен в съда, съобщи прокурорът Цветан Маринов....

Ненужен поток

http://ivo.bg/2014/11/29/%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d0%be%d1%82%d0%be%d0%ba-2/

Апелирам към паметта на читателя, пък бил той и гребец-избирател на галерата на плаващата по течението на „Южен поток” путлерофилска коалиция у нас, в която управляващи и опозиция са в една корупционна лодка.

 

Помните ли как в навечерието на изборите предизвестеният победител Борисов подготвяше публиката ( у нас и в чужбина), че имал намерение да вземе и да отиде в Москва, където да се разбере с Путин за „Южен поток”? Ей така, сякаш става дума за мачле ( и сякаш император Путин би го приел по българска заявка на прима виста, а не защото го е привикал)!

 

Мачът обаче се играе далеч от Бистрица. Нашият бабанко от Банкя, коронован междувременно отново за премиер, се умълча. Нито дума не е отронил от момента, когато наистина би могъл да направи нещо по въпроса от позицията на най – овластения политик в държавата. Ослушва се.

 

България е в уникалната позиция да има решаваща дума по ключов въпрос от геополитическо значение, но малодушният ни премиер си е глътнал руската граматика и чака Москва да го освободи от омертата.Това е на път да се случи.

 

Очаквам Борисов да си припише заслуга за пресъхването на „Южен поток”, както се похвали и за спирането на АЕЦ „Белене”. Измъченото му решение от 28 март 2012г. за Белене беше като качулка, нахлузена след дъжда от стотици милиони евро разходи, платени на Русия от България за мъртвородения проект в течение на близо три години управление на Гражданина за евразийско развитие на България. Той ту се възторгваше от потенциала на ядрената ни дружба с Москва, ту навъсено се тюхкаше, че няма желаещи да платят разходите по нейното обслужване.

 

Защо Русия преустановява строителството на газопровода “Южен поток”

28 ноем. 2014

БЛИЦ

София, България

 

Тази новина се чу в самия център на Европа – на пресконференция в Щутгарт, където тия дни представители на немските делови кръгове се срещнаха с министъра на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев. В отговор на журналистически въпрос г-н Улюкаев заяви, че допуска възможност за прекратяване на строителството на тръбопровода “Южен поток”. “Газопроводът “Южен поток” е сигурен начин да се избегнат рисковете за преноса на газ към Европа и европейските потребители. Ако те наистина искат рисковете, свързани с транзита към Европа, сериозно да се понижат, ще построим “Южен поток”. Ако пък не искат той да бъде построен – просто няма да го строим”, обяви министър Улюкаев пред журналистите.

По този начин Европа ще има възможност да реши дали да поеме отговорността за евентуални рискове пред редовните доставки на газ за Европа или обратно, благодарение на газопровода “Южен поток” ще бъдат избегнати всякакви транзитните рискове за доставката на 63 млрд. куб. м. газ. Добре е да се има предвид, че обемът на транзитиран газ съставлява около 75% от преноса, който в момента е обект на максимален риск, докато се транспортира през обхванатата от гражданска война Украйна.

Що се касае до пресконференцията в Щутгарт, може да се предположи, че сега, вече по инициатива на руснаците, а не на Брюксел, ще се наложи още веднъж да се пресмята внимателно с какво може да бъде заменен газът от Русия.

И отново в списъците на потенциалните газови ресурси – извън традиционните доставки от Норвегия, Алжир и т.н. – очевидно се добави газ от Азербайджан, Израел и даже от Иран. Тези проекти изглеждат много перспективни, но за съжаление газ от тях няма да пристига още доста време. Тези проекти, безспорно, имат бъдеще, но са в състояние едва частично да изместят приноса на Русия и за това ще се наложи да се чака много години.

Въпросните каспийско-средиземноморски проекти заслужават отделно внимание в бъдеще, за да бъдат осветени особеностите и очакваните за Европа резултати за техните реализации.

А сега е важно тази новина от Щутгарт да бъде чута в Европа и, в частност, за нея да научат в България, на която се падна първа от европейските страни да приеме “Южен поток” в ЕС и която на практика участва в решаването на съдбата на този газопровод. Затова вниманието ни в момента е обърнато към тази балканска страна и на новоизбраното правителство на България, от което днес зависи бъдещето на енергийната сигурност на Европа.

Клаус Варум, австрийски блогър
Превод: Novini.bg

 

Константин Тренчев: През зимата ни чака катастрофа, 90% е сигурно!

http://petel.bg/Konstantin-Trenchev--Prez-zimata-ni-chaka-katastrofa--90--e-sigurno-__92111

В проектобюджета за 2015 година няма никакви пари за енергетиката. А там ситуацията не е лоша, тя е безнадеждна. Това каза на заседанието на...

Делото за проповядване на радикален ислям започна с гафове

http://petel.bg/Deloto-za-propovyadvane-na-radikalen-islyam-zapochna-s-gafove__92112

Делото за проповядване на радикален ислям започна с гафове. Началото на заседанието бе поставено с 15 минути закъснение, тъй като голяма...

Малкото сделки с недвижими имоти попречили на ремонта на улици

http://petel.bg/Malkoto-sdelki-s-nedvizhimi-imoti-poprechili-na-remonta-na-ulitsi__92114

Малкото приходи от сделки с общинска собственост са попречили на ремонта на улиците "Отец Паисий" и "Студентска". Отсечките е трябвало да...

Мощна вълна срещу Слави Бинев - БНТ с декларация в централните си новини

http://petel.bg/Moshhna-valna-sreshhu-Slavi-Binev---BNT-s-deklaratsiya-v-tsentralnite-si-novini__92116

"Против съм Слави Бинев като марка, защото тя създава изключително лош имидж на културата. Ако той остане шеф на парламентарната комисия...

Безработицата във Варненско тръгна нагоре

http://petel.bg/Bezrabotitsata-vav-Varnensko-tragna-nagore__92117

7,3% е равнището на безработицата във Варненска област през октомври, съобщават от Регионалната служба по заетостта. Тя се увеличава с 0.8...

История, която ще ви разплаче: Вярно куче 2 години напразно чака починалия си стопанин (видео)

http://petel.bg/Istoriya--koyato-shhe-vi-razplache--Vyarno-kuche-2-godini-naprazno-chaka-pochinaliya-si-stopanin--video-__92118

Вярно куче вече няколко месеца чака собственика си пред болница в Русия, съобщи БНТ. Стопанинът на Маша е починал, но тя не се отказва да...

Лукарски се дистанцира от РБ: Отговарям само за СДС и за себе си

http://petel.bg/Lukarski-se-distantsira-ot-RB--Otgovaryam-samo-za-SDS-i-za-sebe-si__92119

Божидар Лукарски заяви, че няма вътрешнопартийни проблеми относно назначението му като министър на икономиката. Той декларира, че има...

758 хил. лв. глоба за еМАГ измама с фалшив Черен петък (Обзор)

http://petel.bg/758-hil--lv--globa-za-eMAG-izmama-s-falshiv-CHeren-petak--Obzor-__92120

Петък стана “черен” за онлайн магазина еМАГ. Именно на този ден, когато се провежда традиционната в цял свят кампания за отстъпки “Черен...

Фалшивите дрегери на КАТ излезли от МВР

http://petel.bg/Falshivite-dregeri-na-KAT-izlezli-ot-MVR__92121

Диян Николов; Труд Нерегламентираните дрегери и радари, които ползват служители на КАТ по време на проверките на пътя, са излезли от МВР,...

Майка на дете с аутизъм: Изгониха ни от помощното училище заради тв репортаж

http://petel.bg/Mayka-na-dete-s-autizam--Izgoniha-ni-ot-pomoshhnoto-uchilishhe-zaradi-tv-reportazh__92123

Дете, страдащо от аутизъм, детска церебрална парализа и не вижда, е изгонено от Трето помощно училище „Едуард Сеген“ заради участието на...

И черногорците се бунтуват тайно срещу вековното руско робство

http://ivo.bg/2014/11/28/%d0%b8-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%be%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d0%b1%d1%83%d0%bd%d1%82%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%82%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%be-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89/

Постколониалното националноосвободително движение на Балканите срещу вековния руски поробител набира сила.

Както подобава на съпротивата срещу поробителите, чиито слуги са на власт, тази битка все още е нелегална.

В България арестуват и разкарват по участъци патриотите, заловени по указание на Русия да изписват върху съветски окупационен символ истината, че окупаторите са окупатори. Задава се съдебен процес през януари 2015 г. срещу тези патриоти и никакви парламентарно представени “патриоти” не се виждат на хоризонта да се възмутят от този позорен атрибут на постколониалната ни зависимост.

България все пак е “пощадена” от руското имперско презрение, оприличаващо нашата страна на троянски кон на Русия в Европа.

Черна гора е обявена от руските господари направо за маймуна.

В Черна гора нелегалната съпротива се бори по свой начин, но е показателно,че тя също се крие.Засега.

В Черна гора се появиха плакати срещу руския ботуш

Дневник

View image on Twitter
В Черна гора се появи рекламни табла с антируски плакати, подписани от “черногорски патриоти”, което предизвика официален дипломатически протест, съобщи “Ройтерс”.В началото на ноември са започнали да се появяват плакати, на които пише “По-добре с банан ръката, отколкото с руски ботуш на шията”. Има и такива с цитат от Милован Джилас, че “руснаците никога не са били приятели на черногорците, за тях ние винаги сме били разменна монета”.

Плакатът с ботуша е по повод коментар от 2013г. на руския посланик в Белград Александър Чепурин. Той си позволи да сравнява Черна гора с маймуна, “надяваща се да получи банан” заради стремежа си да се интегрира с НАТО.

Първоначално на рекламните табла стоеше и емблемата на НАТО но след това тя бе отстранена.
Във външното министерство в Подгорица казват, че не знаят кой стои зад кампанията.

На 19 ноември посолството на Русия е връчило протестна нота, а от външното министерство казват, че надписите са “абсолютно неприемливи” и по никакъв начин не отразяват държавната политика на Черна гора.
От години руски граждани и компании контролират значителна част от черногорската икономика и пазар за имоти.

Божидар Данев: За първи път виждаме бюджет без мотиви

http://bulgarski.pogled.info/news/60278/Bozhidar-Danev-Za-parvi-pat-vizhdame-byudzhet-bez-motivi

/Поглед.инфо/ За първи път виждаме бюджет без мотиви какво трябва да свърши бюджетът. Това заяви Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК на заседание на Националния съвет по тристранно сътрудничество (НСТС).

МФ: Фискалният резерв към 31 октомври е 8,7 млрд. лв.

http://bulgarski.pogled.info/news/60277/MF-Fiskalniyat-rezerv-kam-31-oktomvri-e-8-7-mlrd-lv

/Поглед.инфо/ Размерът на фискалния резерв към 31.10.2014 г. е 8,7 млрд. лв., в т.ч. 7,6 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 1,1 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други, съобщиха от Министерството на финансите.

Ердоган пред Папата: Спрете ислямофобията

http://svetoven.pogled.info/news/60276/Erdogan-pred-Papata-Sprete-islyamofobiyata

/Поглед.инфо/ Президентът на Турция Реджеп Ердоган настоя гостуващият от днес папа Франциск да работи за спирането на ислямофобията и несправедливото етикетиране на мюсюлманите по света като врагове на християнството, пишат медиите.

Тренчев: В бюджет 2015 г. няма идея за реформа

http://bulgarski.pogled.info/news/60275/Trenchev-V-byudzhet-2015-g-nyama-ideya-za-reforma

/Поглед.инфо/ След като се запознахме с бюджета за 2015 г. сме на мнение, че в него няма идея за реформа. Той се разминава с управленската декларация.

Бюджет 2015 г. в този вид е вреден за държавата

http://bulgarski.pogled.info/news/60274/Byudzhet-2015-g-v-tozi-vid-e-vreden-za-darzhavata

/Поглед.инфо/ На този етап не приемаме бюджет 2015 г. в този вид, той е вреден за държавата, а не полезен.

„Скандалният” спектакъл ще се проведе, отсече ръководството на музея

http://petel.bg/---Skandalniyat----spektakal-shhe-se-provede--otseche-rakovodstvoto-na-muzeya__92108

Ръководството на Регионалния исторически музей се разграничи от мнението на 24-ма музейни работници, изпратили до медиите декларация, че...

Пореден удар за Варна и Сверна България: Кабинетът погреба проекта за АМ "Хемус"!

http://petel.bg/Poreden-udar-za-Varna-i-Sverna-Balgariya--Kabinetat-pogreba-proekta-za-AM-Hemus-__92109

Само ден след като регионалният министър Лиляна Павлова обяви във Варна, че предстои старт на изграждането на 60-километров участък от АМ...

Полина Кавръкова с отговор в 10 точки на bTV и Атанас Атанасов

http://petel.bg/Polina-Kavrakova-s-otgovor-v-10-tochki-na-bTV-i-Atanas-Atanasov__92110

Полина Кавръкова отговори с изключително подробно писмо на обвиненията на ген. Атанас Атанасов в сутрешния блок на bTV. Там тя бе наречена...

Падащите цени на петрола свалят и цените на стоките у нас

http://petel.bg/Padashhite-tseni-na-petrola-svalyat-i-tsenite-na-stokite-u-nas__92107

Ниската цена на петрола е добра новина за икономиките на някои страни, защото наред с цените на горивата падат и цените на стоките, а това...

Стотина варненци протестираха срещу "Енерго Про" пред общината

http://petel.bg/Stotina-varnentsi-protestiraha-sreshhu-Energo-Pro-pred-obshhinata__92104

фото: Румен Сарандев Стотина варненци се събраха на протест срещу "Енерго Про" пред сградата на общината в морската столица. Част от тях...

В болницата по-скъпо от луксозен хотел

http://petel.bg/V-bolnitsata-po-skapo-ot-luksozen-hotel__92105

Поредна схема за източване на здравната каса. Лечебни заведения взимат пари не само отНЗОК, но и от доброволните здравноосигурителни...

В Средец взеха за заложник 71-годишна жена

http://petel.bg/V-Sredets-vzeha-za-zalozhnik-71-godishna-zhena__92106

Двама криминално проявени младежи от Средец държаха за заложник 71-годишна жена в собствения й дом, след което нападнаха сина й с брадва и...

Внимавайте с пътуването по празниците! Гърция и Сърбия със свирепи глоби за шофьорите

http://petel.bg/Vnimavayte-s-patuvaneto-po-praznitsite--Gartsiya-i-Sarbiya-sas-svirepi-globi-za-shoforite__92093

Жестоки глоби дебнат българските шофьори по пътищата в Гърция и Сърбия, пише "Новинар". Очаквано властите в двете съседни държави...

Хърватия опрощава дълговете на социално слабите

http://petel.bg/Harvatiya-oproshhava-dalgovete-na-sotsialno-slabite__92094

Хърватия ще опрощава дълговете на социално слабите си граждани, обяви министърът на финансите Борис Лаловац, цитиран от местните медии....

ВиК-авария във Варна оставя без вода "Левски" и "Чайка"

http://petel.bg/ViK-avariya-vav-Varna-ostavya-bez-voda-Levski-i-CHayka-__92095

Без вода във ще останат абонатите на "ВиК"-Варна около стадион "Спартак" , Цветния квартал , кварталите "Левски"  и "Чайка" и района над Спортна зала.  От ВиК се надяват аварията да бъде отстранена до полунощ.  

Родителите на Зуека бедстват на студа

http://petel.bg/Roditelite-na-Zueka-bedstvat-na-studa__92096

Родителите на популярния актьор и телевизионна звезда Васил Василев – Зуека бездстват на студа вече трети ден в софийския квартал...

Облаци и валежи от дъжд и сняг поне до вторник

http://petel.bg/Oblatsi-i-valezhi-ot-dazhd-i-snyag-pone-do-vtornik__92098

Утре ще е облачно с валежи: в Североизточна България от дъжд и сняг, по крайбрежието предимно от дъжд. На отделни места видимостта ще е...

Скрита камера на Алекси Сокачев от мача Лудогорец - Ливърпул (видео)

http://petel.bg/Skrita-kamera-na-Aleksi-Sokachev-ot-macha-Ludogorets---Livarpul--video-__92100

Емоциите около мача на Лудогорец срещу Ливърпул в Шампионската продължават да не отминават, като до известна степен причина за това е...

Александър Кадиев: Ще имам момиче, ще се казва Катерина

http://petel.bg/Aleksandar-Kadiev--SHHe-imam-momiche--shhe-se-kazva-Katerina__92101

Актьорът и водещ на “Преди обед” призна, че ще става баща в предаването си. Гост в него му беше Богдана Карадочева, която директно го...

Вдигат заплатите в община Варна със 7%

http://petel.bg/Vdigat-zaplatite-v-obshhina-Varna-sas-7-__92102

Веселин Златков Заплатите на общинската администрация във Варна ще се увеличат със 7% през следващата година, стана ясно по време на...

Първи кадри от Епизод 7 на „Междузвездни войни” (видео)

http://petel.bg/Parvi-kadri-ot-Epizod-7-na----Mezhduzvezdni-voyni-----video-__92103

Днес в 30 киносалона в Съединените щати беше представен трейлърът на Епизод 7 от сагата „Междузвездни войни”, съобщава bTV.  Клипът бързо...

Невиждано паркиране във Варна! Дама качи "Опел Тигра" на невероятно място до хотел "Димят"

http://petel.bg/Nevizhdano-parkirane-vav-Varna--Dama-kachi-Opel-Tigra-na-neveroyatno-myasto-do-hotel-Dimyat__92083

Пламен Гутинов, "Черно море" Млада дама събра погледите пред един от големите варненските хотели с шофьорските си умения. За шофьорката...

Ванга е македонка, твърдят отново в Скопие

http://petel.bg/Vanga-e-makedonka--tvardyat-otnovo-v-Skopie__92084

Официален документ показва, че пророчицата баба Ванга е била македонка, твърди македонското електронно издание Press 24 като се позовава на...

Синоптиците обявиха прогнозата за времето през декември 2014 и времето по Коледа и Нова година

http://petel.bg/Sinoptitsite-obyaviha-prognozata-za-vremeto-prez-dekemvri-2014-i-vremeto-po-Koleda-i-Nova-godina__92085

Астрономическата зима настъпва на 21 декември. Декември е типичен зимен месец, пише zajenata.bg. Времето ще бъде облачно и мъгливо. Слънцето...

Отмениха две тежки присъди за бруталното посегателство над студенти от Морско училище

http://petel.bg/Otmeniha-dve-tezhki-prisadi-za-brutalnoto-posegatelstvo-nad-studenti-ot-Morsko-uchilishhe__92086

Апелативният съд във Варна отмени 17 годишната присъда на Васил Петров и 16 години „лишаване от свобода“ за Антон Истатков, които...

Конкурсът "Визия за Варна" показа свободен поглед върху облика на града

http://petel.bg/Konkursat-Viziya-za-Varna-pokaza-svoboden-pogled-varhu-oblika-na-grada-__92087

Евгения Иванова, Фото Румен Сарандев   Свободен поглед върху облика на града показа конкурсът „Визия за Варна”. Неговата цел е...

Пампорово открива сезона на 6 декември

http://petel.bg/Pamporovo-otkriva-sezona-na-6-dekemvri__92088

Пампорово открива новия зимен сезон на 6 декември. В момента снежните оръдия в курорта работят на максимум, за да има достатъчно сняг за...

Чешкото СЕМ забрани директни предавания с президента

http://petel.bg/CHeshkoto-SEM-zabrani-direktni-predavaniya-s-prezidenta__92089

Съветът за радио и телевизия в Чехия препоръча на националното радио да не излъчват директни предавания с президента Милош Земан,...

В Областна управа - Варна обсъждаха етническите и интеграционни въпроси

http://petel.bg/V-Oblastna-uprava---Varna-obsazhdaha-etnicheskite-i-integratsionni-vaprosi-__92090

Днес в залата на Областна администрация Варна се проведе открито заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и...

Червеният кръст ще храни с топъл обяд деца на пострадали от наводнението в "Аспарухово"

http://petel.bg/CHerveniyat-krast-shhe-hrani-s-topal-obyad-detsa-na-postradali-ot-navodnenieto-v-Asparuhovo-__92091

В понеделник в 12, 00 ч. в НУ „Васил Левски” кв. „Аспарухово” стартира проектът „Топъл обяд” в рамките на Партньорска мрежа за...

Руснаците разпродават имотите си по морето

http://petel.bg/Rusnatsite-razprodavat-imotite-si-po-moreto__92092

От началото на годината много от руснаците, притежаващи ваканционен имоти по българското Черноморие, са ги обявили за продажба. Това сочи...

Антоанета Цонева - мюре на Плевнелиев! "Протестна мрежа" става партия!

http://bulgarski.pogled.info/news/60272/Antoaneta-TSoneva-myure-na-Plevneliev-Protestna-mrezha-stava-partiya

/Поглед.инфо/ Готви се задкулисен комплот на властта с участието на президента! "Протестна мрежа" прераства в партия, Антоанета Цонева става мюре на Плевнелиев!

Радан, Зеленогорски и Москов на крака при Патриотите

http://bulgarski.pogled.info/news/60271/Radan-Zelenogorski-i-Moskov-na-kraka-pri-Patriotite

/Поглед.инфо/ Здравният министър Петър Москов, както и съпредседателите на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски и Радан Кънев проведоха преговори с Патриотичния фронт (ПФ). Тримата влязоха в стаята на фронта в Народното събрание по обяд днес.

Танева: Очаква се виното да е два пъти по-малко от миналата година

http://petel.bg/Taneva--Ochakva-se-vinoto-da-e-dva-pati-po-malko-ot-minalata-godina__92077

Очаква се тазгодишната винена продукция да е два пъти по-малко от миналогодишната. Това съобщи пред журналисти министърът на земеделието...

Варненският окръжен съж задържа под стража турски гражданин, издирван от Германия

http://petel.bg/Varnenskiyat-okrazhen-sazh-zadarzha-pod-strazha-turski-grazhdanin--izdirvan-ot-Germaniya__92078

На основание Европейска заповед за арест(ЕЗА), издадена от прокуратурата в град Щаде, Германия, днес Варненският окръжен съд (ВОС) задържа...

Китанов св връща на "Тича" за мача с Левски. Вижте какво очаква от гостуването на "моряците" в Пловдив

http://petel.bg/Kitanov-sv-vrashha-na-Ticha-za-macha-s-Levski--Vizhte-kakvo-ochakva-ot-gostuvaneto-na-moryatsite-v-Plovdiv__92079

Вратарят Георги Китанов ще се завърне на „Тича“ за мача с Левски на 6 декември от 12,30 ч. Това обяви самият той. Както е известно, стражът се...

MTV излъчи клип на родна рок-банда (видео)

http://petel.bg/MTV-izlachi-klip-na-rodna-rok-banda--video-__92070

Българска рокгрупа проби с клип в най-големия музикален канал в света MTV. Става дума за бандата  Stereorush, която е създадена в София и се...

Маслара респектиран от французи на Верея

http://petel.bg/Maslara-respektiran-ot-frantsuzi-na-Vereya__92080

Последните две попълнения на Верея респектират наставника на Спартак 1918 Иван Маринов. Става въпрос за французи – чернокож централен...

eMAG ще обжалва глобата на КЗК от 750 хил. лева, наложена за Черния петък

http://petel.bg/eMAG-shhe-obzhalva-globata-na-KZK-ot-750-hil--leva--nalozhena-za-CHerniya-petak__92082

Компанията за онлайн търговия eMAG разпространи официално становище по повод днешното решение на КЗК. В него се казва: eMAG, най-големият...

Финансовата мафия започва да се притеснява от ядрената бухалка?

http://gikotev.blog.bg/drugi/2014/11/28/finansovata-mafiia-zapochva-da-se-pritesniava-ot-iadrenata-b.1317690

The Wall Street Journal (Списание Уол Стрийт - на практика гласа на световната финансова мафия) проплаква своите опасения в кратката си, но много показателна публикация от вчера: Let’s Finally Get a Permanent Solution to Nuclear Waste ...

Окован в съда: Малката Рижа: Митьо Очите пълни трупове на хора с наркотици в погребална агенция „Тишина“

http://petel.bg/Okovan-v-sada--Malkata-Rizha--Mito-Ochite-palni-trupove-na-hora-s-narkotitsi-v-pogrebalna-agentsiya----Tishina---__92068

Почти цялата съдебна охрана бе ангажирана днес, за да варди 27-годишния Симеон Стоянчов – Малката Рижа. В съдебната зала, където адвокатът...

Мая Манолова ужили Борисов за Лукарски и тъщата му

http://petel.bg/Maya-Manolova-uzhili-Borisov-za-Lukarski-i-tashhata-mu__92069

Червеното острие Мая Манолова зададе остро въпрос към министър-председателя Бойко Борисов относно назначаването на заместник-министри...

Бареков: До вторник Патриотичният фронт трябва да бъде изваден от управлението

http://petel.bg/Barekov--Do-vtornik-Patriotichniyat-front-tryabva-da-bade-izvaden-ot-upravlenieto__92071

До вторник е крайният срок, в който Патриотичният фронт трябва да бъде изваден от управлението. Това коментира в Народното събрание...

Възможно ли е мюсюлмани да са открили Америка?

http://petel.bg/Vazmozhno-li-e-myusyulmani-da-sa-otkrili-Amerika-__92072

Mиналата седмица турският президент Реджеп Ердоган смая световната общественост с твърдението си, че мюсюлманите са открили Америка...

Новата оперна постановка „Отело” звучи днес

http://petel.bg/Novata-operna-postanovka----Otelo----zvuchi-dnes__92073

„Отело” за пръв път след лятната премиера на 28 ноември XV Коледен музикален фестивал – Варна 2014 „Мотивът за съдбата, като онзи...

Ясен е полът на новородените лъвчета в Зоопарк-Варна

http://petel.bg/YAsen-e-polat-na-novorodenite-lavcheta-v-Zoopark-Varna-__92074

снимка: Live.varna.bg Вече е известен полът на трите лъвчета, които се родиха през октомври в зоопарка във Варна, съобщи управителят Иванка...

Почина възрастният човек, който бе пребит в Монтанско

http://petel.bg/Pochina-vazrastniyat-chovek--koyto-be-prebit-v-Montansko__92076

Почина 83-годишният пребит мъж от село Мърчево, община Бойчиновци. Това каза Ирен Токина, говорител на Областната дирекция на МВР-Монтана,...

Почина внукът на Дебелянов

http://petel.bg/Pochina-vnukat-na-Debelyanov__92065

Добромир ДОБРЕВ; България днес Димчо Дебелянов вече няма живи наследници           Отиде си единственият наследник на...

4 момчета умират в тежка катастрофа, а когато отварят багажника на колата...

http://petel.bg/4-momcheta-umirat-v-tezhka-katastrofa--a-kogato-otvaryat-bagazhnika-na-kolata----__92067

Четири пияни момчета загинали в тежка катастрофа на път за дискотека. Групата се качила на автомобила на едното от тях. Когато излезли от...

Автобус от Варна за Ямбол се преобърна във Върбишкия проход

http://petel.bg/Avtobus-ot-Varna-za-YAmbol-se-preobarna-vav-Varbishkiya-prohod-__92056

Автобус с 23-ма пътници се е преобърнал в канавка във Върбишкия проход. Инцидентът е станал около 9,30 часа днес, съобщи БНР. Автобусът е...

200 млн. от Брюксел за пречиствателни станции - под въпрос

http://petel.bg/200-mln--ot-Bryuksel-za-prechistvatelni-stantsii---pod-vapros__92058

200 милиона евро от Брюксел за пречиствателни станции и канализация са под въпрос. Ако България не навакса закъснението си до края на тази...

15 енергетици протестираха пред "Енерго-про"

http://petel.bg/15-energetitsi-protestiraha-pred-Energo-pro__92059

Фото Румен Сарандев Синдикати, бивши и настоящи служители на „Енерго-про“ протестираха пред офисите на компанията във Варна. За...

Жестока глоба от 550 хиляди лева за EМАГ.БГ

http://petel.bg/ZHestoka-globa-ot-550-hilyadi-leva-za-EMAG-BG__92060

Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от 551 549,78 лв. на „Данте Интернешънъл" СА („Dante International" SA). Тя представлява 4 % от размера...

Запознай се с жената, която направи чудо с колата на мъжа си (снимки)

http://petel.bg/Zapoznay-se-s-zhenata--koyato-napravi-chudo-s-kolata-na-mazha-si--snimki--__92061

Докато тунинговат своя спортен Nissan, на мъж и жена им хрумва страхотна идея. Те искат нещо различно, което да не прилича на нищо познато....

"Енерго про": Готови сме за зимата! Съкращенията на персонал бяха необходими

http://petel.bg/Energo-pro--Gotovi-sme-za-zimata--Sakrashheniyata-na-personal-byaha-neobhodimi__92063

Евгения Иванова Финансовото състояние на компанията Енерго-Про в момента е стабилно, въпреки четирикратното намаление на цените на...

Свличането на Траката - божие наказание за държавни далавери

http://petel.bg/Svlichaneto-na-Trakata---bozhie-nakazanie-za-darzhavni-dalaveri__92064

 Цанко Цанев; 24 часа Една може би непрофесионална работа на няколко квадратни метра предвещава поредния свлачищен катаклизъм край...

Директорката на училището, където деца се биха, а други крещяха "Убий го!": Не виждам агресия в клипа

http://petel.bg/Direktorkata-na-uchilishheto--kadeto-detsa-se-biha--a-drugi-kreshhyaha-Ubiy-go---Ne-vizhdam-agresiya-v-klipa__92050

Не виждам проява на агресия в клипа, освен вербална. Има сбутване и тежки думи, заяви пред Марица.бг директорката  на училище „Св.св.Кирил...

Георги Мирчев: Не виждам светлина в тунела за Спартак. Проблемът на клуба е в управлението

http://petel.bg/Georgi-Mirchev--Ne-vizhdam-svetlina-v-tunela-za-Spartak--Problemat-na-kluba-e-v-upravlenieto__92052

Бившият футболист на Спартак Георги Мирчев не е оптимист за бъдещето на клуба. „Честно да ви кажа, не виждам светлина в тунела, въпреки че...

Петокласник намери портфейл с пари и документи и ги върна

http://petel.bg/Petoklasnik-nameri-portfeyl-s-pari-i-dokumenti-i-gi-varna__92054

Единадесетгодишно дете намери портфейл с 302 лева, документи и мобилен телефон в Тутракан и ги върна.  Денислав Ангелов - петокласник от...

Газификацията е зеленото бъдеще на Европа, България пак изостава

http://petel.bg/Gazifikatsiyata-e-zelenoto-badeshhe-na-Evropa--Balgariya-pak-izostava__92055

Газификацията е зеленото бъдеще на Европа, от което България изостава. Средното ниво на газификация за Европа е около 50% при...

Weemss – по-добрата платформа за събития

//feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/3hm21BHAU4M/

От октомври отлагам писането на този пост, но му дойде времето, защото вярвам, че добрите проекти трябва да се подкрепят – такъв е и Weemss, платформата за менажиране на събития, която разработиха Ованес и част от екипа зад Web & Events. Обикновено е особено полезно такива услуги да се предлагат от специалисти, които са били от другата страна – а създателите на Weemss са работили по не едно и две събития, така че познават подводните камъни, спънките и най-честите проблеми при справянето с регистрации и билети.

Озовах се от клиентската страна на Weemss при организацията на есенното Ratio. Опитът ни преди това включва работа с театралната каса на Младежкия театър, както и със системата на Eventim. Бавната реакция на първите и условията на вторите ни дадоха достатъчна начална скорост в търсенето на ново решение – и Weemss се оказа подходящ вариант.

От гледна точка на организатора

Тук най-важните неща са две – бързина на реакцията и таксите за работа. По първата точка сте ограничени само от собствените си възможности – информацията за събитието, опциите за билети и всичко останало се менажира лесно с модул за самообслужване. Формата за избор на билети и регистрация се вгражда лесно в друг сайт, а единственото ограничение, на което се натъкнах, е задължителното въвеждане на име и фамилия на госта.

Начините на плащане са толкова, колкото вие поискате. Можете да ползвате PayPal, ePay и Easy Pay (след регистрация като търговец в тяхната система), банков превод, системи за кредитни карти, наложен платеж или допълнителни персонализирани методи на плащане.

Особено удобен е екранът за чекиране на гостите – дори да не използвате баркод четец, с който всичко става за секунди, търсенето в списъка по име на госта отговаря бързо и се ползва лесно. Нямате идея колко важно е това, докато не ви се наложи да чекирате 400 човека на 2 станции за половин час.

Таксите са признакът, по който Weemss просто изумява – за разлика от значително по-високите такси на други тикетинг системи, Weemss ви иска само 2.5% от цената на билета – без допълнителни такси и скрити суми за обслужване. Което, както вероятно сте се замислили, значи, че за безплатни събития ползването на системата е напълно безплатно. А за НПО като нашето Ratio това е особено удобна форма за регистрация в някои от по-малките ни събития от поредицата Skeptics in the Pub – накратко, събираме мейли на присъстващите, с готини форми, без да се морим да ги създаваме сами и без да плащаме каквото и да било.

И за да не се превърне това в рекламна статия, директно казвам и две от забележките си. Weemss позволява много удобно разпращане на мейли до регистриралите се за събитието, но искам да мога да филтрирам по статус на плащането – за да мога да пусна, например, напомнящ мейл до всички, които са се регистрирали, но още не са платили своя билет.

За някои организатори е минус това, че трябва да поемат издаването на документи и осчетоводяването на плащанията от гости на събитието – за разлика от Eventim, където издаването на документи се поема от тикетинг-компанията и на края на периода вие си получавате лесно и просто сума по сметка. Ако имате издръжливо счетоводство, препоръчвам варианта на Weemss, просто защото системата е много по-удобна.

От гледна точка на посетителя

Тук дори не говоря от собствено име, а от това на посетители, които сами казаха, че системата е по-удобна:

 И наистина, Weemss:

  • изглежда значително по-добре от други системи
  • ползва се много по-лесно
  • изисква по-малка инвестиция от потребителя

На последната точка ще наблегна особено, защото силно ме нервира. При поръчка от големите тикетинг системи трябва да платиш такса – независимо дали получаваш билета по куриер, отиваш да го вземеш от офис или (най-наглото) си го принтираш на принтера вкъщи. И ако таксите между 1 и 6 лв. не са огромни в сравнение с билет за фестивал на стойност 100 лв., то при стандартна цена на билета от 10 лв. нещата определено не изглеждат приемливо. Дори да не гледаме самия билет, принципът е дразнещ – излиза, че дори да положиш максимални усилия да не занимаваш билетопродавецът (на чист български) с допълнителен транспорт, пак заплащаш такса.

В интерес на истината, преди събитието се притеснявахме леко дали наличието на билетни каси в Office 1 Superstore, Пикадили и още серия локации, което предлага Eventim, се равнява в очите на потребителя с възможността за заплащане на касите на EasyPay. Все пак, България все още е страната на наложения платеж и това може да е значителен проблем за посетители. Но количеството предварително продадени билети беше достатъчно високо, за да ни убеди в ефекта на възможностите за плащане в Weemss.

В заключение

За нашето събитие Weemss пасна перфектно – горещо препоръчвам платформата и с удоволствие описах впечатленията си, даже преди да се сетя да поискам на Ованес отстъпки за обслужването на следващите ни събития ;) Най-хубаво е, че системата се разработва от хора, които знаят какво е необходимо на един организатор на събития – това си личи от първия момент, в който се докоснеш до Weemss.

Постът Weemss – по-добрата платформа за събития е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Weemss – по-добрата платформа за събития

http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/3hm21BHAU4M/

От октомври отлагам писането на този пост, но му дойде времето, защото вярвам, че добрите проекти трябва да се подкрепят – такъв е и Weemss, платформата за менажиране на събития, която разработиха Ованес и част от екипа зад Web & Events. Обикновено е особено полезно такива услуги да се предлагат от специалисти, които са били от другата страна – а създателите на Weemss са работили по не едно и две събития, така че познават подводните камъни, спънките и най-честите проблеми при справянето с регистрации и билети.

Озовах се от клиентската страна на Weemss при организацията на есенното Ratio. Опитът ни преди това включва работа с театралната каса на Младежкия театър, както и със системата на Eventim. Бавната реакция на първите и условията на вторите ни дадоха достатъчна начална скорост в търсенето на ново решение – и Weemss се оказа подходящ вариант.

От гледна точка на организатора

Тук най-важните неща са две – бързина на реакцията и таксите за работа. По първата точка сте ограничени само от собствените си възможности – информацията за събитието, опциите за билети и всичко останало се менажира лесно с модул за самообслужване. Формата за избор на билети и регистрация се вгражда лесно в друг сайт, а единственото ограничение, на което се натъкнах, е задължителното въвеждане на име и фамилия на госта.

Начините на плащане са толкова, колкото вие поискате. Можете да ползвате PayPal, ePay и Easy Pay (след регистрация като търговец в тяхната система), банков превод, системи за кредитни карти, наложен платеж или допълнителни персонализирани методи на плащане.

Особено удобен е екранът за чекиране на гостите – дори да не използвате баркод четец, с който всичко става за секунди, търсенето в списъка по име на госта отговаря бързо и се ползва лесно. Нямате идея колко важно е това, докато не ви се наложи да чекирате 400 човека на 2 станции за половин час.

Таксите са признакът, по който Weemss просто изумява – за разлика от значително по-високите такси на други тикетинг системи, Weemss ви иска само 2.5% от цената на билета – без допълнителни такси и скрити суми за обслужване. Което, както вероятно сте се замислили, значи, че за безплатни събития ползването на системата е напълно безплатно. А за НПО като нашето Ratio това е особено удобна форма за регистрация в някои от по-малките ни събития от поредицата Skeptics in the Pub – накратко, събираме мейли на присъстващите, с готини форми, без да се морим да ги създаваме сами и без да плащаме каквото и да било.

И за да не се превърне това в рекламна статия, директно казвам и две от забележките си. Weemss позволява много удобно разпращане на мейли до регистриралите се за събитието, но искам да мога да филтрирам по статус на плащането – за да мога да пусна, например, напомнящ мейл до всички, които са се регистрирали, но още не са платили своя билет.

За някои организатори е минус това, че трябва да поемат издаването на документи и осчетоводяването на плащанията от гости на събитието – за разлика от Eventim, където издаването на документи се поема от тикетинг-компанията и на края на периода вие си получавате лесно и просто сума по сметка. Ако имате издръжливо счетоводство, препоръчвам варианта на Weemss, просто защото системата е много по-удобна.

От гледна точка на посетителя

Тук дори не говоря от собствено име, а от това на посетители, които сами казаха, че системата е по-удобна:

 И наистина, Weemss:

  • изглежда значително по-добре от други системи
  • ползва се много по-лесно
  • изисква по-малка инвестиция от потребителя

На последната точка ще наблегна особено, защото силно ме нервира. При поръчка от големите тикетинг системи трябва да платиш такса – независимо дали получаваш билета по куриер, отиваш да го вземеш от офис или (най-наглото) си го принтираш на принтера вкъщи. И ако таксите между 1 и 6 лв. не са огромни в сравнение с билет за фестивал на стойност 100 лв., то при стандартна цена на билета от 10 лв. нещата определено не изглеждат приемливо. Дори да не гледаме самия билет, принципът е дразнещ – излиза, че дори да положиш максимални усилия да не занимаваш билетопродавецът (на чист български) с допълнителен транспорт, пак заплащаш такса.

В интерес на истината, преди събитието се притеснявахме леко дали наличието на билетни каси в Office 1 Superstore, Пикадили и още серия локации, което предлага Eventim, се равнява в очите на потребителя с възможността за заплащане на касите на EasyPay. Все пак, България все още е страната на наложения платеж и това може да е значителен проблем за посетители. Но количеството предварително продадени билети беше достатъчно високо, за да ни убеди в ефекта на възможностите за плащане в Weemss.

В заключение

За нашето събитие Weemss пасна перфектно – горещо препоръчвам платформата и с удоволствие описах впечатленията си, даже преди да се сетя да поискам на Ованес отстъпки за обслужването на следващите ни събития ;) Най-хубаво е, че системата се разработва от хора, които знаят какво е необходимо на един организатор на събития – това си личи от първия момент, в който се докоснеш до Weemss.

Постът Weemss – по-добрата платформа за събития е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Пътник е с травма в главата след катастрофа до Бяла

http://petel.bg/Patnik-e-s-travma-v-glavata-sled-katastrofa-do-Byala__92037

Пътник се размина с уплаха и травма в главата след катастрофа между две коли до Бяла. Около 10,30 часа ан 27 ноември в посока Варна водачът на...

81-годишна пенсионерка пазарува с бъги в Благоевград

http://petel.bg/81-godishna-pensionerka-pazaruva-s-bagi-v-Blagoevgrad__92038

81-годишна баба се придвижва с бъги в Благоевград, съобщава Struma.com. Възрастната шофьорка, здраво стиснала волана на бъгито си, превърнато...

Мъжът се застрелял от бедност

http://petel.bg/Mazhat-se-zastrelyal-ot-bednost__92039

63-годишният мъж, който се застрелял смъртоносно с газов пистолет в главата във видинското с.Воднянци се е самоубил от бедност, смятат...

Американците отново пощуряха по Черния петък

http://petel.bg/Amerikantsite-otnovo-poshhuryaha-po-CHerniya-petak--__92040

Още недояли традиционната пуйка за Деня на благодарността, милиони американци се втурнаха да пазаруват още с началото на т.нар. "Черен...

Пожари изпепелиха покриви на две къщи

http://petel.bg/Pozhari-izpepeliha-pokrivi-na-dve-kashhi__92041

Два пожара с материални щети са регистрирани във Варна през последното денонощие. На 27 около 15 часа е подаден сигнал за пожар в къща на ул....

Собственикът на "Лудогорец" става шеф на работодателите

http://petel.bg/Sobstvenikat-na-Ludogorets-stava-shef-na-rabotodatelite__92042

Собственикът на футболния отбор "Лудогорец" ще представлява интересите на работодателите в България, предаде inews.bg. Бизнесменът Кирил...

Тризнаци проплакаха в "Токуда"

http://petel.bg/Triznatsi-proplakaha-v-Tokuda__92044

Тризнаци проплакаха за първи път в родилното отделение на болница "Токуда" вчера, само ден преди лечебното заведение да навърши 8 години,...

Момиче заспа с мобилен телефон на възглавницата си, няма да повярвате какво се случи после

http://petel.bg/Momiche-zaspa-s-mobilen-telefon-na-vazglavnitsata-si--nyama-da-povyarvate-kakvo-se-sluchi-posle-__92046

Истински кошмар е преживяло това младо момиче. Кой да предположи, че подобно нещо може да се случи?! Ариел заспала една вечер с мобилния...

КЗП: Внимавайте със сайта Emag.bg!

http://petel.bg/KZP--Vnimavayte-sas-sayta-Emag-bg-__92047

Комисията за защита на потребителите (КЗП) предупреждава хората да внимават с популярния онлайн магазин emag.bg, предаде dunavmost.bg.  КЗП...

Пилешко с праз, моркови и царевица

http://www.babapena.com/?p=7109

Продукти за 4 порции;
600г пилешко филе
¼ стрък праз лук
2 моркова
1ч.ч. царевица
½ ч.ч. течна сметана
1ч.л. сол
1- 2с.л. краве масло
1с.л. вино
няколко листенца салвия

Приготвяне:
Пилешкото филе без кожа считам за диетично и леко месо. Приготвям си го печено или на тиган в комбинация с различни зеленчуци. За днешната си рецепта ползвам праз. Избирам тънки стръкове и не много едри. За едно ядене ми е достатъчна четвъртинка от стеблото. Почиствам лука и го измивам. Режа на тънки кръгове. В тиган слагам една, две супени лъжици краве масло и супена лъжица бяло вино. Поставям съда на включен котлон. Добавям лучните колелца. Запържвам/ задушавам за десетина минути, след което оттеглям съда. Пилешкото филе нарязвам на жулиенчета. В гювеч редя късчета месо, запържен праз и царевични зърна. Добавям пръчици моркови. В тигана наливам чаена чаша топла вода, за да обере остатъчната мазнина. Добавям в гювеча заедно с чаена чаша течна сметана. Поръсвам сол и суха салвия. Похлупвам глинения съд. Пека на умерена фурна, един час. Сервирам ястието с топли филийки, за да си топнем от ароматното, сметаново сосче.


Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Архив: април, май, юни 2011

//feedproxy.google.com/~r/TheMobileBlog/~3/VttNzArkzS4/2011.html

Имам няколко интересни текста от тогава, но вече не са (ми) важни. По-добре си припомни снимките от Великден и Лаго Маджоре. Червената шапчица също продължава да стои добре.

Архив: април, май, юни 2011

http://feedproxy.google.com/~r/TheMobileBlog/~3/VttNzArkzS4/2011.html

Имам няколко интересни текста от тогава, но вече не са (ми) важни. По-добре си припомни снимките от Великден и Лаго Маджоре. Червената шапчица също продължава да стои добре.

Той бутна кафето й без да иска! В следвашия миг стана страшно! (Видео)

http://petel.bg/Toy-butna-kafeto-y-bez-da-iska--V-sledvashiya-mig-stana-strashno---Video-__92032

Вярвате ли в телекинезата и в паранормалните способности на някои хора. Сигурно сте чували за личности с необикновената сила да...

Сняг от понеделник, температурите през декември – до минус 10 градуса

http://petel.bg/Snyag-ot-ponedelnik--temperaturite-prez-dekemvri-----do-minus-10-gradusa__92033

Месец декември ще започне с дъжд и сняг, които ще завалят още от понеделник. Това сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Дъжд и сняг ще валят от 1...

Кола блъсна възрастна жена. Вижте какви са последствията

http://petel.bg/Kola-blasna-vazrastna-zhena--Vizhte-kakvi-sa-posledstviyata__92034

Възрастна жена пострада, след като бе блъсната на пътя. На 27 ноември около 14,30 часа на ул. „Ив. Аксаков“ неизвестно МПС, при движение назад,...

Камион увисна над река "Поройна" в Шумен, шофьорът остана в кабината половин час (снимки)

http://petel.bg/Kamion-uvisna-nad-reka-Poroyna-v-SHumen--shoforat-ostana-v-kabinata-polovin-chas--snimki--__92035

Инцидент с камион в Шумен, като по чудо се размина без пострадал, предаде Дарик. Рано тази сутрин шофьорът на товарeн автомобил "Мерцедес",...

Откраднаха пари и златни накити от частни домове

http://petel.bg/Otkradnaha-pari-i-zlatni-nakiti-ot-chastni-domove__92036

Крадци са задигнали пари, мобилни телефони и златни накити от частни домове на 27 ноември. Във вилен имот в местност Планова неизвестно...

Имаме финансов популизъм и икономически разврат

http://bulgarski.pogled.info/news/60270/Imame-finansov-populizam-i-ikonomicheski-razvrat

/Поглед.инфо/ Най-притеснителна е дълговата спирала, в която влизаме за тази година с актуализацията на бюджета, над 8 млрд. лева е новият дълг. Това каза пред ТВ7 председателят на Единна народна партия и член на Коалиция "Десните" Мария Капон.

Шизофрения спасява Муса от килията

http://bulgarski.pogled.info/news/60269/SHizofreniya-spasyava-Musa-ot-kiliyata

/Поглед.инфо/ Задържаният като лидер на група за проповядване на радикален ислям Ахмед Муса може да се измъкне от ареста поради липса на достатъчно доказателства срещу него.

Приходната част на бюджета за следващата година е силно подценена

http://bulgarski.pogled.info/news/60268/Prihodnata-chast-na-byudzheta-za-sledvashtata-godina-e-silno-podtsenena

/Поглед.инфо/ Приходната част на бюджета за следващата година е силно подценена. Това каза пред БНТ председателят на БСК Божидар Данев.

Търсенето на различни групички в БСП се е преекспонира

http://bulgarski.pogled.info/news/60267/Tarseneto-na-razlichni-grupichki-v-BSP-se-e-preeksponira

/Поглед.инфо/ В бюджета за следващата година имаме отстъпление от основни политики. Това каза пред БНТ социалистът Жельо Бойчев. По думите му той показва, че "нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено и поставя много къс хоризонт на работа на това правителство.

Шофьорите няма да избегнат глобите - камерите работят!

http://bulgarski.pogled.info/news/60266/SHoforite-nyama-da-izbegnat-globite-kamerite-rabotyat

/Поглед.инфо/ Шофьорите не бива да са спокойни, че след приемането на новите правила ще избегнат глобите. Мобилните камери ще продължат да работят. При масовите проверки проверяващите екипи на КАТ, ще трябва да са поне два, за да се пресече корупцията. Това каза експертът по пътна безопасност Алекси Стратиев в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Арестуваха художник на изложба в София, бил опасен за президента

http://petel.bg/Arestuvaha-hudozhnik-na-izlozhba-v-Sofiya--bil-opasen-za-prezidenta__92028

Художникът Петко Дурмана е поканен на изложба в София, но според полицията се оказва опасен за президента и го арестува. Странната...

Футболните прогнози на Петел: Юнайтед ще бие с повече от един гол на "Олд Трафорд"

http://petel.bg/Futbolnite-prognozi-na-Petel--YUnayted-shhe-bie-s-poveche-ot-edin-gol-na-Old-Traford__92029

Набиращият скорост в Англия Манчестър Юнайтед ще вземе нова победа в утрешното домакинство със слабака Хъл Сити. Не е трудно да се...

Строят рибарско селище в Бургас за Никулден

http://petel.bg/Stroyat-ribarsko-selishhe-v-Burgas-za-Nikulden__92030

Строят рибарско селище за Никулден в Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. То ще бъде обособено в емблематичната градинка до...

РУСКАТА ГАЗОВА ТРЪБА Е КАТО ДУЛО НА ОРЪДИЕ, НАСОЧЕНО СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

https://asenov2007.wordpress.com/2014/11/28/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%82%d1%80%d1%8a%d0%b1%d0%b0-%d0%b5-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%b4%d1%83%d0%bb%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%80%d1%8a/

Радио SBS, Мелбърн, Австралия – разговор на Фили Ладжман с Пламен Асенов, политически коментатор на SBS за България

Към сайта SBS на български: http://www.sbs.com.au/yourlanguage/bulgarian/

/Фили/ На фона на все по-ясно очертаващите се заплахи за България от агресивната руска политика, учудващо е почти пълното отсъствие на тази тема и всичко, свързано с нея, от българския публичен дебат. Защо отсъства, след като всички знаят, че точно в този случай мълчанието не е злато – разговаряме с Пламен Асенов.

- Пламен, Русия каза, че започва изграждането на морската част от газопровода „Южен поток”, въпреки несъгласието на Европейския съюз. Това заплаха ли е за България?

- Това е толкова сериозна заплаха, Фили, че май някак дори не си даваме сметка колко и се опитваме да действаме по старата изпитана технология на Тодор Живков – да се снишим, докато отмине бурята. Е, лошата новина е, че бурята няма да отмине. Онзи ден руски говорител каза пред агенция РИА Новости, че в средата на декември, със закъснение само около месец от предвиденото, „Газпром” започва да поставя тръбите в Черно море, независимо от мнението на ЕС. Това мнение е категорично отрицателно. Европа в момента, с усилията най-вече на Полша, гради наистина единна енергийна политика и е поставила на руснаците достатъчно условия, свързани специално с „Южен поток”, които те лесно могат, но изобщо не искат да изпълнят. А повечето европейски държави и компании, които доскоро искаха да участват в проекта, дават заден ход. Например Австрия изглежда разколебана най-вече от агресивната руска политика, а италианците от компания „ЕНИ” пък се отказват от проекта заради оскъпяването – от около 3 милиарда евро в началото, стойността на „Южен поток” вече се изчислява на близо 10 милиарда. До сериозни граждански протести заради заиграването с Русия точно по тази тема пък се стигна в страни като Унгария и Чехия, чиито правителства иначе се радват на широка популярност. В момента единствен възторжен привърженик на проекта „Южен поток” остана Сърбия, която не е член на ЕС. Белград подписа официален договор с „Газпром” и по този повод посрещна Путин като истински император. В същото време обаче, поне засега, договорът е просто парче хартия, тъй като за да стигне до Сърбия, руската тръба трябва да мине през България. Така че дори за истинския руски гений ще е трудно да пренесе газ по въздуха, за да захрани само сръбския участък от газопровода.

- Но какво казва България по въпроса?

- България мълчи, Фили. Официална България мълчи и наистина имам чувството, че просто се спотайва с надеждата за чудо. Ясно е, сегашното българско правителство не иска да разочарова нито Брюксел, нито Кремъл. Това, разбира се, е най-прекият път да разочароваме и Брюксел, и Кремъл едновременно, но какво да се прави, не си научихме уроците от последните 25 години. Поне до момента аз не знам някой представител на българските власти да попита откъде накъде, с какво разрешение и по какъв договор, във Варна преди дни се настаниха два кораба, които ще участват в реализацията на морския участък от руския газопровод, като пренасят тръби, струпани на българска територия. Нито знам някой официален български представител да реагира на руското съобщение за начало на това строителство и да заяви позиция. Защото какво става при хипотезата, че утре руснаците докарат тръбите до нашите териториални води и продължат – тъй като едва ли може да се очаква те да спрат насред морето, просто за да ни изчакат да вземем решението, което не взехме с години? Какво правим тогава – викаме НАТО ли? Или се сбиваме сами с руския черноморски флот от анексирания Крим, за да си защитим териториалния суверенитет? Всъщност, при такава хипотеза всички възможни реакции, Фили, биха били адски нелепи. Което само доказва, че досега България трябваше да реши въпроса за „Южен поток”, а не да се мотае. И трябваше да го реши в съответствие със своя и европейския, а не с руския национален интерес.

- Пламен, но как руснаците ще строят морския участък от газопровода, след като нямат договор и не знаят къде ще излезе тръбата? Може би се надяват да мине през Румъния?

- През Румъния пък съвсем няма да стане, Фили. Там антируските настроения са силни и дори социалистите в Букурещ не подкрепят Кремъл. Румънците направиха това, което ние не – научиха си урока. Още през 90-те те видяха как Кремъл откъсна от съседна Молдова тъй наречената Приднестровска република и всеки ден виждат как Москва изкуствено я крепи като зона на заплаха и несигурност. А по въпроса защо и как руснаците тръгват да строят собствена къща на чужда земя без съгласието на собственика – това им е стилът. Самият Путин каза по повод „Южен поток”, че „той е изгоден за Европа, а всичко останало е политика”, тоест, лиготии, преведено от кремълски. Сякаш неговото мнение за изгодата на Европа е меродавно, а не мнението на Европа. И сякаш да правиш политика е смешно, а „не”-то на смешните европейци Русия чете е като „да”. Естествено, подобно словесно и психологическо напасване на действителността спрямо желанията, този прочут руски волунтаризъм, няма нищо общо със здравия разум – но това е днешна Русия. Трябва не само да свикваме, но и да се научим да се държим адекватно спрямо нея. Нещо, което България не прави.

- Може ли тази ситуация да има тежки последици за България?

- Ако това правителство веднага мобилизира целия си ресурс, тоест, подкрепата не само на Европа и САЩ, която има, но и подкрепата на самото българско гражданско общество, ако заработи в единодействие с президента, смятам, че въпросът може да бъде бързо решен. В момента обаче не виждам как това ще стане, като имаме предвид, че правителството на Бойко Борисов е на глинени крака – крепят го силно проруската партия АБВ, основен радетел за изграждане на газопровода и ксенофобската, анти-европейска формация ПФ, съставена от бивши служители на ДС. Това е положението, Фили. Но ако не беше така, а Борисов имаше самостоятелно мнозинство, позволявам си да помечтая, че можехме евентуално да се надяваме на адекватна реакция. А такава е необходима, защото ако днес не се каже на руснаците ясно и категорично „не” за „Южен поток” през българска територия, утре те наистина ще застанат край бреговете ни с газова тръба като насочено оръдие. И заедно с това, като използват своята пета колона тук, ще хвърлят страната в хаос – защото само в хаоса могат да постигнат целите си.

- За целта обаче трябва да го няма НАТО, нали?

- Или България да не е в НАТО, Фили, което не е същото, но за нас ще значи същото. Не е случайно, че преди седмица Волен Сидеров в интервю за руски вестник категорично се застъпи за излизане на страната от НАТО. А още по-малко случайно е, че същия ден в центъра на Пловдив имаше вече организирана подписка с това искане. Ами утре тъй наречените български националисти, които всъщност са откровени слуги на руските интереси, могат да съберат достатъчно подписи, да предизвикат референдум и, подкрепени от левицата, както и цялата руска пропагандна машина тук, току-виж постигнали заветната мирна цел – България мирно излиза от НАТО, а руснаците мирно влизат в България.

Забележка:
Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Ислямисткият натиск върху християните в Ориента

http://svetoven.pogled.info/iztok/news/60265/Islyamistkiyat-natisk-varhu-hristiyanite-v-Orienta

/Поглед.инфо/ Християните в Ориента, чиято съдба ще бъде обсъдена по време на посещението на папа Франциск в Турция, живеят в Близкия изток още от първите дни на християнството. Днес обаче те са на границата на изчезването пред лицето на ислямистките заплахи, пише АФП.

Империята на доброто в кривото съветско огледало

http://ivo.bg/2014/11/28/%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%81/

Русия посочи безредиците в американския град Фъргюсън и протестите в различни градове на САЩ срещу полицейското насилие като доказателство, че критиците на властите в Кремъл са лицемери и нямат право да поучават Москва как да се спазват човешките права.

В рамките само на един ден министерството на външните работи работи разпространи две изявления, в които се казва, че САЩ “би следвало да се фокусират върху мащабните вътрешни проблеми със спазването на човешките права”, вместо да поучават другите.

“Подобна масова експлозия на обществено недоволство и непропорционалната реакция на органите на реда потвърждават, че това не е изолиран инцидент, а системен недостатък на американската демокрация, която не успява да преодолее дълбокото расово разделение, дискриминацията и неравенството”, продължава текстът на министерството.

През лятото, когато стана инцидентът в предградието на Сейнт Луис, държавният канал RT съобщаваше, че “гневът на американците (…) се разпространява по цялата страна”.

Популярният сайт “Свободная преса” разказа за случващото се под заглавие “Обама разгони “афромайдана” и подзаглавие “САЩ изнесоха на света урок по “демокрация по американски”.

В националистическите медии и социалните мрежи публикациите са откровено антиамерикански и расистки, съпроводени с шеги от типа на “Дали да не предоставим на Обама убежище в Рростов на Дон, когато майданците от Фъргюсън окупират Вашингтон?”. (Бел.ред.: Смята се, че край Ростов живее бившият президент на Украйна Виктор Янукович, избягал от протестите в Киев.)

Анализатори коментират, че подобно отношение илюстрира как Кремъл внушава на населението, че всеки протест или провал на властта автоматично води до масов хаос, както и “какво се случва, когато дадеш на подобни хора твърде много власт”. ( Дневник)

 

И още за плъзналото в руските институции полудяване:

 

Медиапул:

Руски депутат предлага младоженки в прозрачни рокли да не могат да сключат брак

Депутат от руския парламент предлага да се внесе повече сериозност в брачните церемонии чрез поправки в закона за гражданското състояние. Целта е да се позволи едномесечно отлагане на брака и младоженците да бъдат връщани, ако облеклото им и тяхното поведение изразява “неуважение към обществото, оскърбява човешкото достойнство и обществената нравственост”.

Инициативата на депутата Алексей Журавльов е реакция на две брачни церемонии в Москва и Санкт Петербург, на които всички младоженци са били облечени в сватбени рокли, което навело парламентаристите на мисълта за еднополови бракове, които в Русия са незаконни, предаде Лента.ру.

“Бракосъчетанието е сериозно действие. Не е място за маскарад. Може и трябва всичко това да се прави с весели лица, но в тържествена обстановка, която съответства на културните традиции на нашата страна. А ние нямаме традиция да се регистрираме във вид на живи мъртъвци”, пояснява депутатът.

Да отиват да подписват в градския съвет, облечени в прозрачни рокли, през които всичко прозира – това не съответства на обстановката на тържествената регистрация на брака, казва още Журавльов.

Поради тази причина идеята е до държавните институции, в които се сключва брак, да не се допускат хобити, живи мъртъвци, еднополови невести и всякакви други зомбита.

“Нашите морално-нравствени принципи са много по-висши от западните. Там хората ги вкарват в затвора, ако разказват на децата си, че истинско семейство могат да създадат само мъж и жена”, посочва депутатът”.

 

На базата на горната информация за долнопробната пропаганда в съветски стил, под надслов „ вие защо биете негрите”, се натрапва впечатлението, че уврежданията от епохата на болшевизма върху голяма част от руския народ, заразен с несвобода, са по-сериозни, отколкото можеше да се очаква след мирния разгром на СССР. Иначе щеше ли този народ да търпи да го третират като малоумно стадо несменяемите му началници от Кремъл?

 

Дано не се стига и до военен разгром, както в случая с социалистическо-националистическа Германия, полудяла почти всенародно навремето, но излекувана чрез шоковата терапия унищожаването на германския райх.

 

Путин и компания сигурно са наясно, че след всеки военен разгром на Русия следва гражданска война, наричана за благост „революция”. Справка: разгрома на Русия в руско-японската война от 1905 г. и последвалата революция, както и разгрома на Русия в Първата световна война и последвалата т.н. октомврийския революция през 1918 г.

 

Мирният разгром на СССР доведе до безкръвна революция, която показа, че е обратима. Поради което наблюдаваме контрареволюцията на Путин под формата на реабилитация на СССР с бълнувания за евразийска империя.

 

Сега за Путин недопускането на разгром в руско-украинската война е въпрос на лично дълговластие и оцеляване на режима му.

 

Съветският рай(х) уж е в историята, но тя си прави днес грозни шеги, възкресявайки елементи от трупа на СССР, чиято идеология беше интернационална. Сегашният руски Франкенщайн е съшит от тези части. Белите конци на съшиването са изтъкани от национална, т.е. националистическа идеология. Това обаче не пречи на идеолозите от Кремъл да се опитат да я преопаковат и продадат за международна консумация, вярвайки, че руският шовинизъм може да замени безродния комунизъм по своето глобално влияние.

 

Ако има родина на безправието от голям, евроазиатски мащаб, това е тъкмо Русия , наричана от европейските свободолюбиви народи и от българските борци за национално освобождения през 19 век „тюрма на народите”.

 

Тъкмо руските надзиратели на систематично претопяваните, насилствено русифицирани народи от Евразия да дават уроци по „права на човека” на страната, в която върховенството на закона е сбъдната недостижима мечта за отчаяните от вековни борби руски правозащитници- това е абсурд, който само един рай(х), начело със съответния фюрер, е способен да произведе.

 

Ислямът превзема гетата с много пари

http://bulgarski.pogled.info/news/60264/Islyamat-prevzema-getata-s-mnogo-pari

/Поглед.инфо/ Ислямистките водачи преди време се стараеха да изглеждат "по-особено" сред "простолюдието", те можеха да бъдат разпознати дори по отделни външни белези.

От днес само катаджии глобяват на пътя

http://petel.bg/Ot-dnes-samo-katadzhii-globyavat-na-patya__92026

  От днес само катаджиите ще могат да глобяват на пътя. Новата стратегия, с която МВР ще бори корупцията, е в резултат на скандалния...

Умиращ мъж случайно влиза в църква, ето какво се случва после (видео)

http://petel.bg/Umirashh-mazh-sluchayno-vliza-v-tsarkva--eto-kakvo-se-sluchva-posle--video--__92027

57-годишният Грег Томас е диагностициран с рак на главата и шията в четвърти стадий на развитие. Лекарите му дават само няколко месеца...

Вицеадмирал скочи срещу американските танкове!

http://bulgarski.pogled.info/news/60262/Vitseadmiral-skochi-sreshtu-amerikanskite-tankove

/Поглед.инфо/ Категоричен отказ американската армия да разположи танкове и друга бронирана техника у нас изрази началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

От днес само катаджиите ще глобяват на пътя - другите ще умрат от глад!

http://bulgarski.pogled.info/news/60261/Ot-dnes-samo-katadzhiite-shte-globyavat-na-patya-drugite-shte-umrat-ot-glad

/Поглед.инфо/ От днес само катаджиите ще могат да глобяват на пътя. Новата стратегия, с която МВР ще бори корупцията, е в резултат на скандалния любителски клип, публикуван в социалните мрежи, който показа как полицай взема подкуп.

Тревожен сигнал: Хлебарки и мухъл в Инфекциозна клиника във Варна

http://petel.bg/Trevozhen-signal--Hlebarki-i-muhal-v-Infektsiozna-klinika-vav-Varna__92024

В рубриката „Моята новина”на Нова Тв се получи тревожен сигнал на майка, която е прекарала кошмарни дни и нощи в Инфекциозна клиника във...

Зверски бой в училище! "Изкарай му въздуха”, крещят озверели хлапета

http://petel.bg/Zverski-boy-v-uchilishhe--Izkaray-mu-vazduha-----kreshhyat-ozvereli-hlapeta-__92025

Инцидентът се развива във Войводиново Видео със зверски бой в училище се завъртя в интернет. На него се вижда как хлапета се млатят,...

Опасност от СПИН епидемия у нас!

http://bulgarski.pogled.info/news/60260/Opasnost-ot-SPIN-epidemiya-u-nas

/Поглед.инфо/ У нас около 200 нови случая на ХИВ-позитивни се регистрират всяка година. Има опасност техният брой драстично да нарасне.

Критично е състоянието на болния, заради който избухна паника от ебола в България

http://petel.bg/Kritichno-e-sastoyanieto-na-bolniya--zaradi-koyto-izbuhna-panika-ot-ebola-v-Balgariya__92021

57-годишният мъж, за когото имаше съмнение, че е болен от ебола, е в критично състояние, пише "Телеграф", цитиран от блиц.  Пациентът е в...

Майката на Ахмед Муса: Синът ми е невинен, на никого не е казал да реже глави

http://petel.bg/Maykata-na-Ahmed-Musa--Sinat-mi-e-nevinen--na-nikogo-ne-e-kazal-da-rezhe-glavi__92023

Майката за задържания за разпространение на радикален ислям Ахмед Муса заяви пред Нова тв, че нейният син е невинен. Припомняме ви, че...

Китай пуска детски обувки с джипиес

http://svetoven.pogled.info/news/60259/Kitai-puska-detski-obuvki-s-dzhipies

/Поглед.инфо/ Южнокитайския град Донгуан, провинция Гуандун, започва производството на сензори, свързани в навигационната система за глобално позициониране (GPS), които ще се вграждат директно в детските обувки.

Възможно е TTIP да последва съдбата на АКТА

http://svetoven.pogled.info/news/60258/Vazmozhno-e-TTIP-da-posledva-sadbata-na-AKTA

/Поглед.инфо/ Не бих казал, че САЩ като държава ще има голяма полза от Трансатлантическото споразумение, но такава със сигурност ще има за Уолстрийт.

Проф. Велислав Минеков: Каквато ни културата, такива и назначенията

http://bulgarski.pogled.info/news/60257/Prof-Velislav-Minekov-Kakvato-ni-kulturata-takiva-i-naznacheniyata

/Поглед.инфо/ Щом като министър на културата е Вежди Рашидов, защо Слави Бинев да не бъде председател на комисията по културата. Дори може да се мисли и по-напред. Има още хора, подходящи като тях за подобен пост. Примерно един прочут варненски фармацевт Марешки, който беше и политическо лице, също можеше да се захване и с култура.

Two Paper Reindeers

http://krokotak.com/2014/11/two-paper-reindeers/

Rudolph with a lollipop nose – a sweet, small and cute present:) Print the template. We copied it...

Виктор Николаев се чуди Бойко вуйчо ли ще е, дядо ли

http://petel.bg/Viktor-Nikolaev-se-chudi-Boyko-vuycho-li-shhe-e--dyado-li__92018

Затруднения в йерархията на роднинските връзки срещна тв водещия на Нова телевизия Виктор Николаев. След като прочете новината, че...

168 часа: Как Мария изпуши джойнт и се хвърли от 12-ия етаж

http://petel.bg/168-chasa--Kak-Mariya-izpushi-dzhoynt-i-se-hvarli-ot-12-iya-etazh__92019

В ранната утрин на 4 ноември ужасяваща гледка смразява кръвта на столичани от квартал "Слатина". 14-годишно момиче лежи безжизнено върху...

Специализирана полицейска операция се провежда във Варна и Добрич

http://petel.bg/Spetsializirana-politseyska-operatsiya-se-provezhda-vav-Varna-i-Dobrich__92020

Специализирана полицейска операция по широкообхватния метод се провежда във Варна, съобщиха от полицията за "Фокус". . Пунктът за...

Хороскопът ви за петък

http://petel.bg/Horoskopat-vi-za-petak__92015

lamqta.com/horoskop Овен  Много противоречив ден. Успехи и неприятности непрекъснато ще се сменят и това много ще Ви дразни. Ще Ви харесват...

Джеймс Камерън: Ще бъдете шокирани от новия ”Аватар”

http://petel.bg/Dzheyms-Kameran--SHHe-badete-shokirani-ot-noviya----Avatar---__92016

Джеймс Камерън увери, че хората ще бъдат шокирани, когато видят трите продължения на „Аватар”. По план снимките им ще започнат през 2015 г.,...

След 2:2 с "Ливърпул" Домусчиев обеща повече класа догодина

http://petel.bg/Sled-2-2-s-Livarpul-Domuschiev-obeshha-poveche-klasa-dogodina__92017

; Гeорги Банов, Едуард Папазян; 24 часа СНИМКА: Йордан Симeонов “Липсва ни и малко класа. Двама-трима играчи, които да вкарват почти...

Откъде пък дойдоха тия с брадите?!

http://reduta.bg/v2/article/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%BF%D1%8A%D0%BA-%D0%B4%D0%BE%D0%B9%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D1%81-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5

Ако гледаш на някого като на поминък, той ще се държи като поминък. Циганските гета са поминък – и за политиците, и за неправителствените организации. За първите са доставчик на гласове /разбирай – на власт/, за вторите са източник на целеви групи за проекти /разбирай – на пари/. Това разврати гетата, насади у хората т.н. култура на заучена безпомощност, очакване, пазарлък. Който даде повече – на него ще се продадем.

ДЕОС в първо лице: Борил.

http://smiling.webreality.org/blog/?p=7199

10357438_10203646004743252_6378910738269542790_n

Какво те води в ДЕОС?

Желанието ми да действам, да определям аз посоката.
Дълги години търсих моето политическо представителство сред партиите в България. Гласувал съм на всички избори за кметове и общински съветници, народни представители и президент. Тези за които гласувах винаги бяха с някакъв приет от мен компромис, по-голям или по-малък. Веднъж, на втори тур на избор за президент, компромиса от моя страна беше изключително голям, наложи се да избирам между социализъм и национал-социализъм. Избор на по-малкото зло. От което съм все още изключително погнусен. В крайна сметка след изборите за 42 народно събрание останах без представителство в парламента, а новоизбраното правителство и парламент започнаха да приемат решения с които не можех да се примиря по никакъв начин.
Започнаха протестите, в които се включих активно. Там се запознах лично с много и все вдъхновяващи ме хора, които преди това познавах само задочно, от Интернет, чрез блоговете им, туитър и т.н. В течение на времето, ми стана ясно, че едни евентуални нови избори ще доведат отново на власт хора без ясни морални устои, без идеология, чиито възгледи за държавата ни и за ролята ѝ са коренно противоположни на моите. Тогава в началото на 2014 г. чух от новите ми познати за предстоящото учредяване на ДЕОС. Поинтересувах се и, както се казва, открих другите крастави магарета.

Каква искаш да е България за твоите деца?

Искам България да бъде една подредена страна, в която всеки с труда си да може да съществува достойно според вложените знания и умения. В която нуждаещите се от помощ не трябва да се унижават за да я получат.

Искам да оставя България, като страна в която знаещите и можещите да успяват изключително заради своите знания и умения, в която шуробаджанащината е неприемлива и подсъдна алтернатива за начин за успех.
Искам България, в която разделението на властите и равенство пред закона не е само на думи.
Искам България, в която администрацията не е бездушна и е в услуга на всички хора.
Искам България, в която думите чест, достойнство, лична отговорност, свобода на личността, неприкосновеност на собствеността, върховенство на закона не са голи думи, а принципи за мнозинството от гражданите.
Искам България, в която различните са приветствани, а не отхвърляни. Където всички сме хора, индивиди, а разделението и дискриминацията по пол, етническа, верска и расова или друга принадлежност е отхвърлено и изучавано в учебниците по история.

Как е възможна промяната?

Промяната започва от всеки от нас. От желанието ни да сме по-добри човеци. От приемането и осъзнаването на най-основната ценност – човешкият живот и достойнство са неприкосновенни. И изхождайки от нея да ползваме най-ценното ни – здравият разум за да работим и да правим необходимото тази ценност да се прилага навсякъде в отношенията ни към и с другите хора. Последното да е в основата на функциониране на държавата.

Какво казваш на скептиците?

Мрънкайте колкото си искате, мрънкайте за всичко от което сте недоволни, но прилагайте горния принцип. А лично ми се ще да оборя повечето от скептиците с резултата от това, което правим и ще правим в ДЕОС.

Кого каниш в ДЕОС?

Каня хората осъзнаващи и приемащи ценността за неприкосновеността на човешкия живот и достойнство, принципите на индивидуалната свобода и лична отговорност, неприкосновеността на частната собственост, свободна пазарна икономика, върховенството на закона и демокрацията. Каня хората, които желаят държавата да е само инструмент в ръцете на гражданите за осигуряване на спазване на тези ценности и принципи, а не инструмент за лично облагодетелстване.

Ела в ДЕОС и ти – www.deos.bg

Деца се бият и крещят: Убий го, убий го! (видео)

http://bulgarski.pogled.info/news/60256/Detsa-se-biyat-i-kreshtyat-Ubii-go-ubii-go-video

/Поглед.инфо/ Смразяващо над 6-минутно видео с детски бой в класна стая се разпространява в мрежата. Потресаващата сцена на боя е училище "Св. св. Кирил и Методий" в пловдивското село Войводиново, пише marica.bg.

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване