06/02/16 07:10
(http://ivo.bg/)

С вафла Борисовка конкурираме водката Путинка

 

Бях забравил, че в България е възможно да бъде произведен хранителен продукт с лика на слугата на народа Бойко Борисов, но Нова телевизия ми припомни този факт. Има такава вафла и единственото ми учудване е, че всъщност не е локум. Щеше да е по-подходящо, само че е малко опозиционно като намек и поради това явно никой не се е осмелил да осъществи подобна идея ( то е нещо като да рекламираш в политически блог на критик на властта- може да има милиони посещения в него, но по-добре да не се афишираш на такова опасно място и да не си излагаш бизнеса на властовия гняв).

 

Едно училище в Монтана поръчало „нещо сладичко” ( както се изразява директорът на училището) и производителят от Лясковец ги снабдил със сладичкия продукт.

 

От историята с вафлите с лика на Борисов, които били раздадени на ученици по повод края на учебната година, най-много ме впечатли твърдението на директора, че никой родител не се е оплакал. Както се вижда, свикваме. Не се противим на нещо, което май не ни се беше случвало и с Тодор Живков. Дори се чудя, че една телевизия гледа с критично око на култа към личността на нашия пръв партиен и държавен ръководител, който с пословичната си скромност в такива случаи заявява с примирение пред народната любов, че не може да попречи на никой да го обича.

 

 

В интерес на истината, сладичкият Борисов е бледо копие на яркия пример, който му дава Путин. Той първо лъсна на етикетите на шишета с водка, а след това грейна и от опаковките на шоколад.  Визията на президента, отпечатана на опаковката, се е сторила на подмазвачите недостатъчна. Доукрасена е с текст, прекланящ се пред душата на кремълския властелин.

 

Нямам претенция с тези два примера да изчерпвам продуктите, с които биват черпени с подобен род пропаганда руските потребители. Пък и Бойко Борисов щеше да постигне паритет в състезанието с Путин  ако не се беше отметнал от позицията си в подкрепа на домашната ракия. Това беше един от първите му царствени жестове в началото на първия му мандат през 2009 г. , когато ракиджии се появиха в телевизионни репортажи с бутилка Борисовка. Но радостта им от щедростта му беше попарена с новите ограничения върху домашното производство на твърд алкохол, поради което Борисовката залезе като марка.

 

Трудно му е на нашия премиер да се състезава с руския си конкурент, но като се има предвид вредното западно влияние тук, което не поощрява ориенталско-комунистическата склонност към обожествяването на вождовете, нашият човек се справя удивително добре. Остава ни утехата, че на един шоколадите Путин храни теле, а телешкият възторг , който струи от друга подобна опаковка, е подсилен от муцуната на кучето, подарено на Путин от Борисов.

Сигурен съм, че ще имаме още поводи да си го кажем с гордост на трапезата, на която ни е взел за мезе.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване