06/04/16 08:26
(http://ivo.bg/)

В Русия съчетават гордостта от победата над нацизма с нацистка вяра в чистота на расата си

На 3 март ( руският празник, наложен на България като национален от руската пета колона), руският външен министър Сергей Лавров се подписа под глупава като фактология и интерпретация на историята статия в руско списание. Но в нея имаше и една истина: за приноса на монголските завоеватели във формирането на руския етнос. Лавров буквално изрази задоволство от това, което в Русия от векове наричат монголско или татарско иго, защото то повлияло благоприятно на генофонда на руската нация, отбелязвайки трудния за отричане факт, видим с просто око по отношение на външността на голяма част от днешните руснаци.

 

http://ivo.bg/2016/03/07/%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D0%B5-%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%BE%D0%B2/

 

Руските нацисти му отговарят, без обаче да го споменават. Както можете да видите от линка, борците за расовата чистота на руската нация в нацистки стил твърдят обратното на онова, което написа Лавров. И на практика го наричат русофоб по този повод.

 

С теорията за расовата чистота руските нацисти доказват за пореден път шизофреничността на основната днешна руска кауза, издигната в култ като основна опорна точка на помпаната от пропагандата национална гордост: приносът на руснаците в победата над нацизма. Защото в главите им трябва да се съчетаят някак си двете изключващи се ( при нормалните хора) величини  като основа на претенцията им величие- фашизоидността на теорията за расовата чистота на нацията и гордостта от победата над нацизма.

http://we-russian.ru/archives/1604

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване