06/14/16 19:14
(http://ivo.bg/)

Български свидетел се осмели изобличи руското безобразие в Белене

Онези, които ме познават ( около 20 000 са влизанията в блога дневно и сумарно наближават 30 милиона – дневният рекорд е над 39 хиляди посещения  на 14 юни 2013 г.) знаят, че не бих използвал суперлативи в оценката си без сериозна причина.

Ето защо се надявам да ми бъде признато правото да възкликна: уникално!

Уникално свидетелство, пробив в мълчанието на уплашените, подкупените, сервилните, инерционно заразените българи с вируса на мълчанието по отношение на руските безобразия в България, се появи на територията на блога. Разбива омертата.

Читателят Станимир написа днес коментар за ivo.bg. Публикувам го без смислова намеса.

„А какво да ви кажа аз!
Живея в Белене.

Преди десетина ( години), когато започна отново строежът на златния АЕЦ и надойдоха руснаци, пламна градчето.

Те бяха само началници из обектите. Избиваха се нашенските мързеливци да им целуват задниците, а онези не им знаеха и имената дори.

Руснаците живееха много изолирано. Виждахме ги само в магазините да си купуват храна и алкохол – не ги заговаряхме, само се разминавахме с тях.

Я ги попиташ нещо или да бъдеш учтив – само те погледнат дистанционно и дотам. В кръчмите си се събираха на маса-две и само поръчваха руски песни. Чувахме и пиянското им пеене от апартаментите, които бяха наели. Оставяха жилищата потрошени и си наемаха други. Не научиха и едно “благодаря” на български. Всички в магазините, баровете, банките… им бяха длъжни да им знаят старозападналия български. И “благодаря” не знаеха да кажат. Не искаха никакво съприкосновение с българите, освен да ги експлоатират.

 

Построиха специално за тях два чисто нови квартала с модерни жилища- затворени, усамотени, отделени, другоземни. Тези чисто нови квартални строителства, включващи подземни гаражи, магазини, търговски центрове, кино и не знам си още какво, стоят в момента абсолютно пусти, празни, необитаеми – не се продават, чакат си руснаците. Говориха да строят тяхна си детска градина- не искаха децата им да се смесват с нашите. Нито черква посещаваха, нито културни събития, нито спортни… изобщо за тях бяхме някакво племе с инфраструктура.

 

(Ще вметна в скоби и покрай всичко това и десетките олигархични фирми на Доган, които внесоха работническата си орда от Факултето – циганският етнос взимаше 2-3 пъти по-големи заплати от българския. Турци почти нямаше, но и да имаше – мязали са на факултатите. Нищо против другите етноси, но белите българи – местни беленчани – си бяха чисти мижитурки. Намазахме покрай всичко това, но си плувахме на дъното и

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване