06/15/16 12:09
(http://ivo.bg/)

Патилата на един български икономически мигрант в страната на победилия алкохолизъм

Истината за съветския колониализъм и отношението му към българите е още по-строго пазена тайна от заметените следи на терора в България. При това „тайната” е публична- известна е на стотици хиляди съвременници.

 

Започна обаче споделянето и на тази част от премълчаната ни история. Вече трети читател на ivo.bg повдига завесата на близкото ни минало под съветско иго. Този път става дума за патилата на българите на съветска територия в разгара на „развития социализъм”, прокудил български гурбетчии във вечно пияната съветска провинция с цел да припечелят някой и друга „преводна рубла” за жилище или кола, „сделана” в СССР.

 

Ето свидетелството на Емил за времето, когато хиляди българи станаха по принуда икономически мигранти в СССР.

 

Емил:

 

 

НАЙ-КОШМАРНАТА ЗА МЕН ГОДИНА БЕ 1983!

 

Заминах на работа в гр.Стари Оскол, СССР, по договор за 2год. като бетонджия.

 

Целият град беше като затвор. На всички жители им казваха(химици)-на руски жаргон това са осъдени престъпници, които не изтърпяват присъдата си в затвор. Държавата ги изпраща в изгнание в този град, където работят в металургичните заводи.

 

Работеха за по 100рубли. Непрекъснато искаха пари от нас българите. Молиха ни да им даваме дрехи, цигари, но – най настървено искаха нещо за пиене.

 

Най-лесният начин да се напият беше да си намажат филия хляб с черна боя за обувки, изчакват няколко минути да попие метила в хляба след това изстъргват боята и изяждат филията. На втората вече ги удря в главата и във краката и падат под масата.

 

В “хранителния магазин” освен яйца, картофи, сланина имаше и едни големи купчини със стъпалата от кокошки от които рускините варяха супа.

 

За 10месеца свалих 20кг. Обраха ми стаята в общежитието. Прибирайки се от работа ме обградиха 5-6 пияни руснаци. Поискаха ми всичките пари и цигари, които бяха в мен. Всичко им дадох.

 

На другия ден си прекратих договора предсрочно в сградата на Българската строителна компания.

 

След седмица се завърнах в България. Повикаха ме в ДС да давам обяснения защо съм прекратил договора си. Офицерът, който ме разпитваше, ме предупреди да си мълча какво съм видял и преживял в СССР.

 

Никога повече не ще стъпи моя крак в Русия, дори и за 1милион$. Дано и други хора като мен опишат патилата си в сайта на ИВО ИНДЖЕВ. В бъдеще ще пиша и за други зловещи истини, които съм видял в страната на Франкенщайн-РУСИЯ!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване