06/25/16 15:25
(http://ivo.bg/)

За криците на Путин -майномет, а за ласкателите му – май само мед

Ако имаше механизъм, чрез който любимите на българските тиражни телевизии коментатори можеха да бъдат накарани да подадат оставка в това качество, д-р Николай Михайлов би трябвало да е сред първите заради изричането на фактологично доказуема лъжа, като следната, изтърсена вчера пред смълчания водещ на „Панорама” по БНТ Бойко Василев:

 

“Путин е мантра на европейски терен, която отвлича вниманието европеецът да се замисли за своите кризи. Европа да се преживява като непрекъснато заплашвана идеална политическа общност. А всъщност Путин отбранява собствената си граница от северноатлантическия пакт, който напредва и без особени успехи.  Путин няма мотив да прекосява границите на Руската федерация навън, а да отбранява границите от опасности отвън”.

 

Моля? Путин нямал мотив да прекосява границите на Русия? Значи го прави без мотив и отбелязването на този факт в констатациите в диапазона от ЕС и НАТО, до Австралия , Япония и Нова Зеландия на другия край на света било „мантра на европейския терен”?

 

Ако ставаше дума само за къдраво поднесена глупост, това твърдение нямаше да се нуждае от реплика. Но е лъжа, която се тиражира безкритично от държавната ни телевизия по особено лукав начин, тъй като излиза от устата на субект, артикулиращ с перфидния си изказ „истината от последна дясна инстанция”, бидейки набеден за мъдрец, на когото не се противоречи. Същата лъжа, изречена от някой явен следовник на указанията на Кремъл, можеше спокойно да остане незабелязана и неотбелязна. Но не и когато се лансира на „десния” поднос, от който намирисва на правда- щом Докторът я спуска!

 

Докторът, който се радва на постоянното гостоприемство от страна на толерантните към неговите мантри български телевизии, е сред онези, на които никой никога не възразява. Особено , когато витиевато защитава Путин от “десни позиции”. Защото минава(ше) не просто за десен, а направо за „гуру” на омразния на Москва Иван Костов, преди да го разлюби. В това качество му подават отново и отново микрофона, за да повтори за пореден път колко прав е Путин и колко жалки били неговите критици.

 

Истината няма нужда от фризирана фразеология, когато говорим за явни факти. А тя е, че Путин не просто прекрачи, а прегази границите на Русия с войски повече от веднъж от август 2008 г. насам, когато нападна Грузия по суша и въздух, а след това превзе Крим , лъжейки лично, че войниците с необозначените униформи не били негови, а били доброволна самоотбрана на хора, които можели да си купят униформите сами. После с гордост си призна, че това е измама, която е сработила. Но докторът явно е „пропуснал” признанието му, защитавайки  на амбразурата пробойните на путинизма с лъжовното си говорене, толерирано за кой ли път от неговите телевизионни домакини. Точно както и водещият „пропуска” да застане на страната на фактите, оставяйки медийния любимец да плещи лъжи.http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BC/a-18303262

 

Докторът, обявен за политически коментар по всички възможни теми, може да си говори каквото иска, разбира се. Не става дума да му се затваря устата. Въпросът обаче е защо бива канен да сипе лъжи без каквото и да било опониране.

 

За привържениците на истината за руската агресия в телевизионните канали в България важи правилото никога да не бъдат оставяни да говорят сами, ако изобщо биват канени. Задължително се монтира срещу тях някой майномет, който да им тегли майната с лични нападки всеки път, когато си позволяват да говорят срещу руската политика.

 

Пример от последните дни: агресията на депутатката Магдалена Ташева от „Атака”, поканена в сутрешния блок на БТВ онзи ден уж да спори, а всъщност да говори върху всяка една дума на несъгласие от страна на своя опонент Иван Сотиров, опитващ се да се възмути от задаващата се провокация на моторизираните руски „нощни вълци” в България. Под канонадата от заглушаваща речта му майнометска тирада на путинистката Сотиров беше потопен звуково като предаване на „вражеска” радиостанция от заглушаващо устройство по времето на НРБ. Всичко, което водещият Хекимян отбеляза по този повод беше, че двамата му били „много симпатични”, приравнявайки агресора към жертвата му.

 

И после не питайте защо българската публика била толкова объркана в координатната система „ляво-дясно”!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване