06/28/16 11:51
(http://ivo.bg/)

В путицентричния свят на путинистите у нас настъпи радостно оживление

Както обикновено, българските медии в голямото си мнозинство не си правят труда да издирят източниците на информация и лесно се подхлъзват по наклонената плоскост на дезинформацията. На руската, например. Ето защо , разбрали , недоразбрали, ( почти  ) вкупом сензационно обявиха вчера, че Ердоган се бил извинил на Путин за сваления самолет. Докато истината е, че се е извинил на семейството на загиналия пилот, но кой ти вниква в такива подробности, когато трябва да се обяви, че Путин е подчинил своя събрат по властолюбие.

 

Руският специалист Пашаев обяснява тънкостите на турския език като за руски и български последователи на култа към Путин. Потърсих и български познавач на турския език , който също потвърди, че в оригиналния текст на писмото на Ердоган изобщо не става дума за извинение –още по-малко пък лично на Путин- а за форма на съжаление за загубения човешки живот.

 

https://pbs.twimg.com/media/Cl95aTUWAAUZ-H_.jpg

 

Така или иначе, възстановяването на дружбата между двамата автократи е в ход и това изобщо не се случва по едностранното желание на единия от тях. Двамцата са си лика-прилика и живеят във враждебния за тях свят на заобикалящи ги западни демократи, които им пречат да си диктаторстват. Беше въпрос на време да се прегърнат отново, както в Москва при откриването на най-голямата джамия в Европа през септември 2015 г.

 

Няма да е проблем и на въртележките у нас отново да се врътнат в предишната посока на плямпане за това колко прагматични са турците в отношенията си с Москва и как трябва да се учим от тях на гъвкавост. Бързо ще бъдат забравени проклятията с руски акцент, които се изсипаха тук резоньорски върху Турция и Ердоган в периода на временните прегърмявания и превалявания в руско-турските отношения.

 

Путицентричният свят на путинистите тук цъфти в това отношение с познатата екзотика на русофилския възторг от турската дружба с Русия, но все пак в ситуацията има и нещо ново. Вечният съюзник на Турция и враг на Москва Великобритания вече също е обект на нововъзникналата русофилска любов в България. Ако беше жив Аксаков, щеше да възкликне: „всеки успех за ЕС е смърт за Русия”.

 

Честито на „победителите”, за каквито се имат следовниците на руските приоритети в България!

 

 

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване