08/19/16 13:24
(http://ivo.bg/)

Тройният пакт на Путин

Не е новина, че Путин днес кацна в Крим, макар, че събитието не беше оповестено предварително. Той това и цели: да няма новина във факта, че си наглежда плячката като у дома си. За пети път откакто я погълна с измама и коварство, лъжейки за участието на Русия в превземането Крим полуострова, което после с гордост призна за успешна операция, ръководена лично от него.

За Путин плячката Крим е главен източник на легитимност пред плячкосаното руско “обществено мнение” по същия начин, по който е зависим в икономиката от приходите от петрол и газ- т.е. природните ресурси, чиито цени обаче не определя на световния пазар. Виж, цената на Крим, перлата в короната на шовинистичната му политика, зависи явно от грижата му да напомня отново и отново за това свое завоевание ( в най-буквалния смисъл на думата). Съответно от недрата на този източник на горост от “победата” Путин черпи колкото се може повече пропагандни децибели ( след като не може да направи същото с петролните барели).

Съответно самодържецът Путин разработи за пред поданиците си и напук на целия свят вариант на поговорката “като не щеш мира, на ти секира”. Или поне така си мисли. Перифразира я в “като искате в ЕС, на ви враг с фес”. Изгради за целта троен пакт по логиката на онзи между Рим, Берлин и Токио, скрепен от тоталитарни режими на базата на омразата им срещу демократичния свят.

Фарс с фес. Това е остта на Путин. Гради я с аятоласите в Иран и с излекуваните от вековното си светско заслепение османци.

“Путин с фес” нямаше да звучи обидно, особено след като се знае, че той отдавна прави метани на исляма, който бил по-близо до православието от католицизма. Освен за другарите и другарките му в България, за които фесът беше символ на съпротивата им срещу ужасите на демократичния батак, настъпил тук преди четвърт век. Спомнете си само кампанята им срещу кандидатпрезидента Желев, преминала под мотото “ Жельо с фес”!

Обидно ли казах? Пардон. Няма такова нещо. Щом др. Путин е решил да сложи фес, значи това е хрошо. Така звучи оглушителното мълчание на петата колона тук. Немеят пред съюзяването на техния руски кумир с аятоласите и с презрения ( доскоро от нашенските русофили) Ердоган, запасал вече руски ятаган.

А пък Ислямска република Иран направо сбъдна древен руски блян. Приближи руското оръжие толкова на юг, колкото то никога не е прониквало. В резултат на което иранските фундаменталисти от Хизбуллах не само се бият рамо до рамо с руските си инструктори в Сирия, но и получават директна въздушна помощ от руски самолети, излитащи вече от ирански летища.

kolaj_putin_erdogan_roxani

На тази мюслманско-православна картинка на братството по оръжие й липсва само местна възторжена песничка по подобие на онази от периода на съюзяването на Германия, Япония и Италия ( и на Хитлер със Сталин за цели две години).

“Рим, Берлин и Токио,

верни на борбата,

скоро ще наложат

нов ред на земята

Българио, Българио,

щастлива си сега,

в ръцете ти, в ръцете ти,

са всичките блага”

Ето моето предложение за днешно продължение:

“Москва, Иран и Ердоган,

верни на борбата,

скоро ще ни вкарат

ведно в халифата

Българио, Българио,

със руски ятаган,

щастлива си сега,

че заедно сме

с Путин, Иран и Ердоган!”

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване