08/27/16 06:11
(http://ivo.bg/)

Обслужващият медиен персонал на Борисов се учи на сервилност от него

“Срещата Меркел-Борисов и резултатите от нея се очакват с особен интерес както в двете държави, така и от правителствата на страните-членки на Европейския съюз, от Европейската комисия и от Турция.

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5731449

© www.24chasa.bg

Това верноподаническо изречение е класика в журналистическото подмазване на властника. Ето защо си го записвам и ви го предавам и на вас, за да го запомните. А си го записвам защото се оказах …журналист.

Преди много години ( уви), когато бях войник в НРБ, старшината на ротата направи пророческо предсказание за моя милост” “редник Инджев, ше те направя журналист, да ходиш и да си записваш какво ти казвам”!

В това отношение се оказах също колега с Бойко Борисов. И на него старшината в Турция вчера му е нареждал какво да си записва. И той , както сам заяви, си записал какво да предаде днес в Берлин.

В Берлин, както и в останалите европейски столици, ( защо пък само в тях- ами в евроазиатската Москва не треперят ли от напрежение също, бе “колеги”?) според обслужващ персонал на Борисов, тръпнат какво ли им е донесъл новият пошенски гълъб на Ердоган! Не само записки на казаното от турския старшина им носи, но и карта, турска карта на бежаaнския европейски проблем, както твърдят осводомени с цел обслужване други нашенски “журналисти” в своите сайтове.

Очаквайте подродбности- светът вече няма да е същият, след като пощальонът Борисов почука днес на портата на Меркел с важни съобщения, които тя няма как да знае преди той да й ги предаде!

Не се сърдете обаче на т.н. журналисти, ако ви се виждат прекалено сервилни. Сърдете се на себе си, ако сте му гласували на Бойко. Защото самият той е пример за сервилност и те, милите, просто подражават на “силния човек” в България. Вижте само как започва интервюто, което подгравящо е дал за Франкфуртер алгемайне цайтунг, подмазвайки се предвидливо на канцлера Меркел:

“През изминалите десет години не само в Европа, но и в целия свят, едва или има по-успешен политик от Ангела Меркел.”

Да ви напомня това мазнене на отговора му на шамара от руския външен министър Сергей Лавров, когато онзи го скастри обидно миналата година? Вместо да се засегне, нашият “биткаджия” ( според собственото му самоопределение) обърна другата буза като същински ортодоксален християнин и заяви, че Лавров бил най-големият дипломат в света.

Е, как няма да треперят напрегнато във всички столици в очакване на резултатите от дипломацията на Борисов? Той е постигнал вече такива висоти, че изследователите на неговите постижения проявяват научен интерес дали е в състояние да надскочи досегашните си рекорди по лицемерие.

Едно е сигурно: няма да ги разочарова, все нещо ще измъдри. В Германия на него по традиция му върви приказка, като онази за “шменти и капели”, която пусна при едно от посещенията си там в разговор с  българи. “Шменти и капели”, барабар с похвалата му как министър Цветанов ходи и копае трупове с багери, се превърна, в толкова легендарна смешка, че чак смешен филм беше произведен със заглавие “Шменти и капели” в България после на вълната на добилата популярност глупост.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване