09/03/16 08:26
(http://ivo.bg/)

Москва наказва своите слуги в България с възпитателна цел

Имаме (стара) новина , която чак от Владивосток ( този път) потвърждава най-лошите подозрения на българските корупционери, накацали като корморани по въображаемото трасе с рубли в България. Поредното изкормване на кормораните звучи така:

Владивосток. Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че Русия не обсъжда възможността за строителство на газопровод по дъното на Черно море през България, предаде РИА Новости.

„В момента нямаме обсъждания по България. При нас няма „Южен поток“, заяви Новак.” ( агенция “Фокус”)

Да, нищо ново не казва Москва, но разбира, че на покрусените лакомници в България трябва да им се повтаря отново и отново, че са претърпели свидна загуба, колкото и да не им се вярва. Тъкмо към тях беше отправена онази злобна реплика на шефа на външната комисия на руската Дума Алексей Пушков след като Путин преименува “Южен поток” на турски не другаде, а в Анкара на 1 декември 2014 г. : “да ви е яд”.

Износителите на руска корупция отлично знаят, че не наказват България, а своята пета колона и особено нейната елитна лапаческа прослойка. Наказва я заради това, че не успя да се противопостави достатъчно на проклетия ЕС и в нарушение на неговите правила да доведе до следващия етап сепаративната сделка с Москва, за каквато активно лобираше самият премиер Борисов с обещания да строи “Южен поток” ( дори и след многобройните декларации на Русия, че проектът вече е спрян).

В този смисъл, оказва се, Кремъл все пак може да произвежда и добри новини за България. Може да са стари и изтъркани, но фактът, че ги повтаря, прилича на публично шамаросване на неуспелите проводници на руските планове за оплитане на страната ни с нови и нови руски зависимости- право противополжно намерение на думичката “диверсификация”, която с толкова усилия научи нашият премиер, добавяйки я като подправка за западна консумация всеки път, когато се опитва да покаже, че и в наше село ги разбираме тия работи за енергийната независмост ( от Русия) и дори сме готови да ги осъществим ( колкото и да не ни се иска).

С други думи- лицемерието се наказва, понякога дори и от началниците ( от Москва), макар те да действат по принуда, но явно се наслаждават на унижението на своя български слугинаж, на когото трябва да повтарят за кой ли път, че няма да си получи дажбата- поне не и в купичката с надпис “Южен поток”.

Впрочем самото наказание за провинилите се български корупционери също не е новина , ако става дума за старата руска практика в армията да да бъдат бити ( с пръчки) пред строя провинилите се.

Малко отклонение…

Въвеждането на практиката на боя в армията била сред основните грешки на руските офицери, спрямо българите във възраждащата се България. Нагайката, с която налагали младите български патриоти, ентусиазирано записали се в редиците на младата българска войска, превърнла свободния бългрин в убеден враг на руското мракобесие. Казано с думите на германския кореспондент на “Кьолнише цайтунг” Артур фон Хун : “Русия жестоко се излъга в българите, които не могат да бъдат управлявани с камшик, защото България не Туркестан”.

Това обаче е било вярно за българите, които и след 500 години османска окупация са съхранили свободолюбието си ( а в мащабно научно изследване наскоро бе потвърдено, че българите са съхранили и гена си без да се смесват с турския етнос- може ли да се каже същото за съветския ген, нахлул “братски” за кратко, но трайно в кревата на българите?!).

45 години съветско владичество е създало нова порода по нашите земи. Представителите на тази опитомена част послушници се бяха ояли в навика си да бъдат “бити през пръстите” не с пръчки, а с пачки. Сега просто ги учат на подчинение на принципа, че службата не се състои само в лапане. Има и руски бой за славянско-православната рая, каквато според руската доктрина са българите. Бой с възпитателна цел, както е правил все по-любимият на днешните руски слуги в България сталински сатрап Жуков, биейки редовно подчинените му генерали по мутрите с дръжката на пистолета си, за да има ред и дисциплина, основни на страха от побойника.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване