09/29/16 08:18
(http://vasvalch.com/)

6 неща, които треньорът ви казва, приложими в работна среда

fitness instructor

Последната ми тренировка в зала беше в понеделник. Докато 5 жени се бяхме концентрирали да пуфтим максимално ефективно с гира от 3 кг във всяка ръка, мозъкът ми се пренесе в една друга плоскост. Замислих се колко много от фразите, които треньорката ни ползва, са приложими в работата. Все неща, които можеш да кажеш на колегите си, на екипа си – а и най-вече на себе си.

Не пропускай загрявката!

Няма добър треньор, който ще те остави да започнеш без загрявка. Но на работа често се случва да го правим. Впускаме се в поредната задача, без да проверим дали има по-ефективен начин, по-полезен инструмент или по-конкретна насока. Ако загрявката в залата ти спестява травми, загрявката на работа може да спести много излишни усилия.

Дишай!

Колкото повече фокус сложиш върху изпълнението на една серия упражнения, толкова по-вероятно е да не оставиш място на простичките неща, които обаче имат голям ефект. „Сервизните“ задачи като дишането ти осигуряват енергията за още една серия или за по-силно представяне. Понякога от натоварване забравяме да „дишаме“ – една почивка от 10 минути може да освежи мозъка ти и да ти помогне да свършиш с труден анализ по-бързо. В крайна сметка, когато се грижиш за цялостната си кондиция, дългосрочно правиш нещата с висока скорост и качество. Затова не пропускайте дишането – кратка почивка, обяд извън офиса, тренировка в края на работния ден.

Трябва напрежението да е в горната част на краката!

Любимото ми тук е възможността за саморегулация. Добрите треньори знаят, че не могат да следят всеки в групата през цялото време и затова дават насоки как да различиш правилното от неправилното натоварване. Тоест дават ясен критерий, по който да оцениш сам качеството на представянето си. Същото е важно и в работна среда – преди да започнете работа по нещо ново, отделете време, за да определите какъв е очакваният резултат и какви са критериите за успех. Много често това спестява време и безкрайни връщания, доработки, смяна на посока.

Още една серия!

Добрата тренировка те води до ръба на изтощението, но те оставя с усещането, че си постигнал нещо повече от преди. Интересната работа действа по сходен начин – когато стигаш по-далеч, когато постигаш повече, енергията ти се увеличава и те кара да искаш да стигаш по-далеч и да постигаш повече. Само трябва да имаш силата в началото да си кажеш „Хайде още една серия!“

Вземи по-леки гири!

Обратното на горната точка също трябва да е вярно. Има дни, в които просто можеш да направиш по-малко. Тогава ролята на треньора е да управлява натоварването, за да те докара до края на тренировката. Когато видиш, че енергията ти не е висока, по-добрият вариант е да започнеш задача, която отговаря на нивото ти за деня. Ако това не е опция, можеш да потърсиш помощ от колега. Особено ако редовно се появява усещането, че в списъка със задачи има значително по-тежки неща от тези, с които можеш да се справиш в момента.

Браво, момичета!

„Браво“ е важно. „Браво“ ти потвърждава, че си свършил нещо полезно. „Браво“ превръща финалната точка в удивителна. Естествено, „Браво“ е ценно, само когато е заслужено – иначе, като повечето думи, се изтърква от употреба и не носи смисъл. Но от време на време и когато трябва, не забравяйте да казвате „Браво“ на колегите си и на себе си. Винаги може да го комбинирате с „Другия път повече“ за още по-добър ефект.

___
снимка: Penn State

Постът 6 неща, които треньорът ви казва, приложими в работна среда е публикуван в Васи ли?!.

Публикувана на 09/29/16 08:18 http://vasvalch.com/6-fitness-work-quotes/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване