10/06/16 14:43
(http://ivo.bg/)

Полетът на Гагарин – над кукувиче гнездо или на куково лято?

Предизвикан от поредицата от коментари и твърдения на своя опонент по темата за полета на Гагарин, авторът Българин потърси отново  ivo.bg с реплика и обяснение на снимките на съветския летец, посочени като доказдателство за неговия космически полет от Светослав Александров.

 

Относно доказателствата за полет на Гагарин предоставени от Светослав Александров

Да припомня: в моята статия става въпрос за руските лъжи. За да ги осветя си служа с факти. Не съм си измислил нито един. Най-сериозният факт по случая Гагарин е този, че НЯМА никакви документални доказателства за неговия полет, никакви! Нито една снимка, нито един метър филм от деня 12 април 1961г.

Г-н Александров предоставя статията „Declassified documents offer a new perspective on Yuri Gagarin’s flight „ на Asif Siddiqi. Чудесна статия, изобилстваща с технически подробности за полета на Гагарин и… илюстрирана с три превъзходни снимки: една от изстрелването, и две на Гагарин преди самото изстрелване.

Ето линк към самата статия, където може да се полюбувате и на  снимките:

http://www.thespacereview.com/article/2844/1

Моите уважения към автора на статията, за неговия колосален труд, но силно се съмнявам в достоверността на снимките, сиреч, че са направени точно преди полета на Гагарин. Защо? Авторът твърди, че надписът СССР е добавен към шлема  сутринта, преди полета. Погледнете разположението на буквата Р. Сега погледнете пръстите на Олег Ивановски. Би трябвало да се вижда най-малко поне част от буквата Р. Няма и помен от буквата, което ще рече, че или шлема не е същия, или човека не е същия, или двете снимки не са правени точно преди полета на Гагарин.

Относно секретния документ, който авторът намерил с толкова много подписи: не съм никак  впечатлен. Имам представа как се подготвят и подписват подобни документи в тоталитарна държава: пише се не каквото е, а каквото трябва и после подписите се събират, без проблем. Никой не би рискувал да изрази съмнение или да откаже да се подпише. При това още в първия параграф виждам лъжа, че корабът извършил посадку в зададения район.? Както вече знаем, това не е точно така. Вместо в ненаселен район, Гагарин се оказва на двайсетина километра от офицерската столова, в която се е хранил, докато е траяла подготовката му за скокове с парашут.

Моята оценка на тази статия, като неспециалист, е следната: дори и агент 007 да отиде официално да направи проучване на документите за полета на Гагарин, ще намери същото, което и автора – че Гагарин е летял.

Относно другия материал предоставен от Светослав Александров, статията „Snooping on Space Picture“, там наистина има сериозен факт, който може да потвърди, че някой е летял, ако се доверим изцяло на руснаците. Какво имам предвид. Авторът на статията посочва, че  американците са прихванали телевизионните сигнали излъчвани от капсулата показващи, че вътре мърда човек. Същото, те са направили преди това и при полета на кучетата Белка и Стрелка. Добре. Няма спор, че при кучетата, е имало телевизионна камера, която предава наживо тяхното поведение, има филми за тях. Къде са обаче филмите за поведението на Гагарин в капсулата? Виждал ли ги е някой? Защо Гагарин нищо не споманава за наличие на камера в капсулата? Задавам тези  въпроси, защото нищо не пречи, видеоматериалите за мърдащия космонавт да са записани предварително и просто записът да  е излъчен.

Г-н Александров отново изкривява нещата, твърдейки, че това е 100%-ово доказателство.

Съжалявам, но доводите ми, че няма снимки или филм от деня 12 април 1961г, остават в сила!

Относно съветите, отправяни към мен, че аз трябва да докажа, че Гагарин не е бил в кораба, моля ви се: това е като обвиняемите да влизат в съда с присъда и вместо прокурорът да доказва вината им, той се наслаждава на усилията им да доказват, че са невинни.

Българин

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване