10/11/16 11:34
(http://ivo.bg/)

Мюсюлманските братушки на Путин и арабският враг пред портата ( ни)

Русия и Турция договориха засилване на сътрудничеството в областта на отбраната и разузнаването по време на визитата на руския президент Владимир Путин в Истанбул.

Толкова дълго, първосигнално и кресливо русофилството у нас крачеше с туркофобски лозунги, че е дошло време да попитаме в светлината на новите върхове на руско-турската дружба: какво става, защо млъкнахте, къде ви е яростта срещу всичко турско?

Ето какво става: Русия, тази “братска” славянска и православна държава, превърна с военни средства в свои врагове православните или поне християнските народи на най-русифицираните си бивши съветски републики. Най-напред нападна малката православна Грузия през 2008 г. , а след това през 2014 г. голямата славянска и християнска Украйна. Сега народите на тези две държави са вероятно най-омерзените от Русия, макар да е трудно да се състезават в това отношение с балтийските страни ( чиято съветска окупация никога не беше призната от САЩ )или с Полша, която е била окупрана от Русия и в предишни векове, не само през кървавия 20-ти, през който побратимите Хитлер и Сталин си я поделиха брутално.

Казано буквално, Русия е практически в състояние на необявена война с най-близките си славянски и християнски съседи.

В същото време единствените приятели и съюзници, останали на Москва, които стават все по-близки с нея, са режимът на аятоласите в Иран, режимът на техния клиент в Сирия Башар Асад , а вече и автократичната власт в Турция. Все мюсюлмански братушки (вече и по оръжие).

След като на 23 септември миналата година Путин откри в Москва заедно с турския си побратим по автократизъм Ердоган най-голямата джамия в Европа, сега властите позволиха строителство на нова, пета джамия в рамките на руската столица. Ще бъде издигната в село…Комунарка, част от квартала Нова Русия.

Изпадайки в невъзможност да се възмутят от ислямофилията и туркофилията на своя бащица Путин, българските русофили се правят, че не забелязват възхода на дружбата между  вековния ни поробител и дежурния ни освободител ( желаещите могат да сложат кавички на подходящите за целта места в това изречение).

Но все пак трябва да се врещи в полезната за Москва посока и тя е посочена отдавна от Кремъл на петата колона в България: заплахата от бежанците. Те пък са араби, пак неверници, но не и турци, на които Путин има вяра.

Да, не всеки нашенец, изпитващ страх от евентуална бежанска вълна, която би могла да залее България ( пак по волята на Турция, която си дружи все по-всеотдайно с Русия), е непременно мотивиран от желание да услужи и обслужи кремълския интерес Европа да се тресе от страх пред бежанците, за да може това сътресение да води до колкото се може по-полезно за руските планове разцепление в европейските редици. Но се вижда и от самолет ( пък ако ще да е малайзийски бойнг, обречен на взривяване от руска ракета), как рублофилите у нас се напъват да заменят антитурските си изригвания с антиарабски плашила.

А пък премирът-слънчоглед Борисов, който има обичая да се ориентира по руското слъце, за да не отнес на тъмно някой нов шамар ( я от купувач на България, като депутатът Толстой, я на пързалката с българските кандидатури на ООН) вече не мери дружбата с арабите според гъстотата на дюнерджийниците в София, която му показваше до неотдавна колко сме си гъсти с арабския свят. И как да опонира човекът на новите борци срещу арабското предполагаемо нашествие у нас, като това означава да подразни Путин, зает да избива араби в Сирия! Не върви.

Върви си керванът на петата колона и наетите за озвучаване на похода му кучета пак си лаят, само че вече не по фесовете, а срещу въображаемата заплаха от бурките, които са също толкова голяма “заплаха” за България, колкото са днес и закопаните в отломките на българската история от 19 век турски чалми.

Чалмите сега са мода в Москва и ако Путин задълбочи още малко и без това дълбоката  си (като пропаст между него и цивизизования свят) мисъл, според която ислямът е по-близо до православието, отколкото православието до западните деноминации на християнството, нищо чудно да видим у нас модно дефиле на петоколонници с чалми.

Ще бъде голям сеир, но няма да е първи по рода си: те си организираха тук монархо-социалистическо управление, та за някакви си чалми ли ще се опълчат на Москва!

Не искам да подсказвам, защото не бих се учудил идеята ми да бъде взета насериозно, но бих посъветвал във връзка с новата тенденция да свикат пак Велико народно събрание- уж заради наболели конституционни реформи, но всъщност както миналия път да се погрижат за актуализацията на националния ни празник.

Чисто руският З март вече изхаби както стана и със съветския 9 септември. 3 март е руско-турска договорка, до която българите не са допуснати поне церемониално да участват.

Би било подходящо да обявим за нов национален празиник 18 август. На тази дата през 718 г. халиф Омар сваля обсадата от Констатинопол и повежда остатъците от разбитата си армия обратно към Азия. Победен е по суша от българския хан Тервел. По този начин ще си имаме най-после национален празник по повод събитие, в което решаващата роля е българска, а не съветска или руска. Пък и за спасители на Европа може да се провъзгласим, угаждайки едномвременно на Путин да кълнем арабите днес така, както сме ги клали някога!

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване