10/16/16 19:01
(http://ivo.bg/)

Тръмпет на Путин

https://www.youtube.com/watch?v=EHclppeLdi0

Видеото, което препоръчвам, е за читатели, които разбират английски. Щеше да е добре да има и български субтитри, но в нашата държава, в която фондацията “Америка за България” уж била всесилна, такава актуализация всъщност не е по силите на отделен блогър.

Да, презентацията на историята за Доналд Тръмп като кандидат на Кремъл за американски президент, е част от кампанията на Хилари Клинтън. Но желаещите да не се съгласят с фактите за зависимостта му от Русия ( на Владимир Путин), трябва да посочат какво конкретно оспорват като факти.

Ще им бъде много, много трудно. Направо невъзможно!

А в превод на български ( интерес) искам да кажа, без да звучи като оправдание за нашата българска “незначителност” ( твърдение, върху което паразитират политици, като Борисов, обичащи да се снишават зад гърбовете на “големите”), резюмето е следното:

След като Путин си е напазарувал американски милиардер, доведен до възможността да стане президент на самите Съединени щати, какво остава за бедната подкупна българска политическа менажерия от “менижъри”, търгуващи с националния интерес по най-изгодния за тях курс на рублата спрямо собствените им корупционни сметки в западни банки.

Забележително е, че в САЩ най-сетне забелязаха до каква степен имат коварен враг в лицето на Путин, когото се опитваха да опитомят до не много отдавна. Да се надяваме, че в България, която напълно несправедливо бива заклеймявана от петата колона на Москва като “проамериканска”, проглеждането за истината няма да се забави толкова време, колкото беше необходимо за признанието на стотиците хиляди участници в първите митинги на СДС след катастрофата на комунизма и СССР, развяващи ( плахо) някое и друго американско знаменце.

Не пледирам за американофилство по модела на русофилството. Няма и нужда.

Хиляди българи избират за емигриране сами западната посока. Заминават  конкретно за САЩ като бежанци от съветската постколониална действителност в България.

Тези бегълци от съветизираната България доказват в съотношение поне милион към нула и у нас кой е победителят в необявената “трета световна война” на цивилизациите ( ако “руският свят” изобщо може да бъде категоризиран като част от цивилизацията, а не като водач на нейните вековни душители, сред които носителите на руската култура изпъкват като самотен упрек на културните изключения към държавата, в която днес издигат паметници на психопати, като цар Иван Грозни, прототип на Сталин и възхитения от тях днешен евразийски Путин).

 

П.С. Понеже на английски пет е домашен любимец, а трумпет няма нужда от превод на български, оставям на въображението на читателите къде да сложат кавички или скоби в заглавието.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА : http://m.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/84084-smeni-plochata-ili-ste-te-razmazha-ili-kak-putin-verbuva-zapadni-polititzi.html

 

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване