10/16/16 16:54
(http://ivo.bg/)

Унищожителят на волжките българи Иван Грозни най-после има паметник в Русия

Знаете ли, че в Русия ( най-после – като израз на самопризнание за любов към властническата кръвожадност и склонност към жестокост в особено големи мащаби) създахода за първи път паметник на масовия убиец, доказания психопат, детеубиеца,  унищожителя на волжките българи ( закичил се като дивак, какъвто несъмнено е бил, с техния скалп след това с титлата “цар на българите”) Иван Грозни?

https://www.novayagazeta.ru/articles/2016/10/15/70192-memorializatsiya-uzhasa

Случи се в град Орел. Но все пак се намериха руснаци, които да припомнят кой е Иван Грозни като любимец на Сталин, на когото съветският диктатор се възхищавал заради размаха на окървяването на собствения и на други народи ( като волжките българи, чиято столица Казан след дълги столетия на завистливо съседство спрямо по-развитата им цивилизация на строители и съзидатели най-накрая успял да срине до основи, избивайки цялото население на града).

От руски сайтове научавам, че стотици жители на гр. Орел се възпротивили противният владетел, създал лична гвардия от терористи ( опричници), овластени да държат в страх и подчинение собствения народ чрез грабежи, изнасилвания и екзекуции с цел лично обогатяване и всяване на страх от ръката на властта, да бъде увековечен в центъра на града им. Властите склонили паметникът да бъде не в центъра на Орел, а в покрайнините им.

Интересно е също, че на откриването на паметника, на което в последния момент отказал да се яви министърът на културата на Русия ( изпращайки само писмено поздравление за чудесната идея), се пъчи любимецът на Путин Александър Золтостанов , шефът на руските рокери ( пращани да провокират любовта на русофилите към днешния руски режим в бивши съветски колонии, като България), известен с прякора “хирурга” и с това, че Путин обича да се снима с него.

 

https://www.novayagazeta.ru/articles/2016/10/15/70186-kto-otkryl-pervyy-v-rossii-pamyatnik-ivanu-groznomu

Грозна работа. Но ряпа да яде спрямо още по-грозния факт, че в България тачат с нови и нови паметници и паметни плочи слуги на русофилството и съветския колониализъм, като плочата на Драган Цанков и нейното подобие в памет на българофоба Граф Игнатиев  в София; на маршал Жуков в Стрелча; на обгрижвания като национална ценност мемориал на съветските диверсанти от български произход край устието на превзетата днес от руските корупционни капитали река Камчия и т.н.

Защото руският мазохизъм, въздишащ по величието на руския масов убиец Иван Грозни, е все пак руски феномен. Докато българският нихилизъм да тачиш символиката на “тюрмата на народите”  Русия,  с претенцията тя да е светъл лъч в българското минало, е заболяване от саморазрушителен тип, какъвто нийде другаде няма по света.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване