10/21/16 20:14
(http://ivo.bg/)

Гълъбът Борисов се затъжи за ястреба Плевнелиев

На 20 май тази година президентът Плевнелиев оповести категорично:

“ Затова се изправям днес с открито лице и чиста съвест пред народа, за да заявя, че няма да участвам в предстоящите президентски избори по лични причини.

…Информирах премиера вчера за това свое решение.” http://offnews.bg/news/Politika_8/Plevneliev-Niama-da-se-kandidatiram-za-prezident_629697.html

Близо пет месеца по-късно информираният премиер Бойко Борисов се самоназначи за говорител на президента Плевнелиев или “поне” на тълкувател на волята му ( освен, че е повече от говорител, направо е родител на “майката на нацията” Цачева, за каквато я определи на правата на бащицата на държавата).

От името на президента Плевнелиев, както се вижда, Борисов решава днес да не  се съгласи с настоятелната му теза, според която той е решил да не се кандидатира за втори президентски мандат по лични причини.

Иначе казано, в желанието си да да уязви своя все по-набъбващ в представите му враг ДСБ, Борисов на практика обяви Плевнелиев за лъжец, който настоява, че отдавна е решил да не се кандидатира. Не, ДСБ са виновни за това, възпротиви се днес премиера. http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/10/21/2848470_borisov_dsb_ubi_kandidaturata_na_plevneliev_za_vtori/

Борисов и преди е обвинявал ДСБ за “провалената кандидатура” на Плевнелиев, но въпросът е защо сега възражда тази интрига при очевидното нежелание на Плевнелиев да се откаже сам и от свое име от заявената си позиция за личните причини.

Явно причините са лични. Но от страна на Борисов, който търси вече извинение за провала си с номинирането на Цачева, с което демонстрира деградацията на възможностите си да посочи някой, който да има качествата на Плевнелиев, злоупотребявайки с неговата лоялност до последния възможен момент от общия им политически маратон, в рамките на който двамата често тичаха в противоположни посоки  по остта Изток-Запад.

Иначе казано, свързаният с прохождащия “застрахователен бизнес” в България Бойко Борисов се опитва да се застрахова.  Надушва проблеми с неговото протеже Цачева и вече търси със задна дата оправдание, че не е издигнал “ястреба” Плевнелиев за втори мандат. Гълъбицата Цачева на фона на този “ястреб” изглежда все по-проскубана и Борисов “жалее” за пропусната полза да заложи на “ястреба”, който явно тепърва ще гнезди успешно на Запад.

Има и друга хипотеза, но тя е прекалено хубава, за да е вярна, би казал всеки скептик.

Борисов, който “стреляше” по “ястреба” Плевнелиев, вчера го изпревари по “русофибия” , присъединявайки се в Брюксел към гласовете на европейските “ястреби”, пледиращи не просто за продължаване на санкциите срещу Русия, но за нови, свързани с руските жестокости срещу цивилното население в сирийския град Алепо.

Гълъбът на мира ( в Черноморския регион), който е толкова загрижен на руския двуглав орел да му е добре ( заявявайки с мъка в гласа, че Русия много ще я заболи от българско участие в общ флот на натовски държави в региона) да е станал по-ястреб от ястреба Плевнелиев? http://ivo.bg/2016/06/16/борисов-гълъб-на-примирението-пред-ру/

Не може да бъде. Макар че, когато става дума за “странна птица”, като Борисов, всичко е възможно. Днес е гълъб, утре е ястреб. Нещо като летящ хамелеон.

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване