11/06/16 18:52
(http://ivo.bg/)

Коя е новината на изборите, освен , че Борисов загуби за първи път

Имаме ли новина тази вечер след обявените резултати, според които Бойко Борисов губи изборите в противоречие с лъжливите анонси за обратното от страна на купените социолози в България?

Обикновено съм по-бърз от политиците в реакцията си на политическите събития. Някой друг, политик при това, е отговорил изпреварващо вместо мен с декларация, която е първи значим резултат от днешните избори с прицел в близкото бъдеще.

Съвсем конкретно Радан Кънев даде отговор на уж толкова “сложния” въпрос кого да подкрепят демократично мислещите хора на втория тур, на който се борят за първо място приглушен пропагандатор на московската правда, като Цецка Цачева, изправена срещу откровен пропагандатор на същото, като Румен Радев.

Дългоочакваният край на агонията на съглашетелството с Борисов под формата на “реформаторски блок” дойде. Което поставя възможност за ново начало в дясно.

http://clubz.bg/46659-dsb_zapochvame_na_chisto_ne_podkrepqme_nikogo_na_vtori_tur

Наближава краят на проекта Бойко Борисов, който е изправен за първи път пред загуба на избори. На пръв поглед той е ранен от “приятелския огън” на кандидата, когото избирателите трудно отличават от неговата Цецка Цачева. Но всъщност голямата интрига в политиката тепърва предстои с яркото разграничаване на десен субект с тежест в политиката, какъвто е ДСБ.

Финансовият министър Владислав Горанов, изпратен да брани превзетия победен окоп на Борисов в студиото на БНТ тази вечер, вече започна да се моли на реформаторите за подкрепа с намигвания за “общото дясно пространство” при яснотота, че близо една четвърт от гласувалите за Трайчо Трайков са бегълци от предишното си гласуване за ГЕРБ.

Пример: ГЕРБ губи електорат в най-силните си крепости – София и областните градове, коментира Боряна Димитрова от Алфа рисърч пред БНТ.

( следва продължение)

Share on Facebook

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване